Praha neznámá III

Praha neznámá III https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381262/mid_praha-neznama-iii-pXK-381262.png 5 21 3

Praha neznámá série

< 3. díl >

Třetí díl Prahy neznámé nás zavede do neznámých a tajemných končin hlavního města. Objevíme Horní Nové Město s jeho sakrálními i univerzitními budovami. Poznáme kouzlo nouzových kolonií Na Kotlasce a Na Hájku a navštívíme statky v Ďáblicích. Projdeme staré Hlubočepy v údolí Dalejského potoka, zaříznutého do Prokopských skal, i prastarou ves Prosek.... celý text

Přidat komentář

sarkafarka1900
31.07.2022 5 z 5

Skvělé jako ostatní díly, jen to číslování objektů v mapě a číslování jednotlivých fotografií v textu by chtělo nějak sladit, aby to nebylo tak nepřehledné.

kate9326
25.03.2021 5 z 5

Nádherné fotografie a plno tipů míst, které stojí za to vidět. Některým bohužel hrozí zánik takže se jedná i o jejich historickou připomínku
Tento díl se zamměřil na Nové Město a jeho nemocniční, univerzitní komplexy budov v okolí Karlova a Albertova, pitoreskní poutavost tzv.nouzových koloníí, Hlubočepy se známým pražským Semmeringem z 19.století a jeho viadukty -častý cíl turistů nejen z Prahy- s nedalekým Prokopským údolím -a nakonec je tu kapitola o Proseku- této směsi z paneláků, venkovských usedlostí a menších domků..mimo jiné i o Proseckých skalách s vyhlídkami a bludištěm podzemních chodeb, vzniklých za doby těžby písku.


pismenkovyJoe
21.04.2019 4 z 5

Tento díl jsem si koupil zároveň s dílem prvním, číst jsem ho začal později a přesto mám přečtený jako první :) Všechny místa jsem více či méně znal, přesto jsem se na ně při čtení pokaždé vypravil. Díky vyprávění pana Rysky, které je velmi poutavé a pohodové a které vás dokáže dostat do turistického módu i ve vedlejší vsi jsem si to opravdu užil. Myslím, že je jedno jak dobře znáte prostředí Prahy, užijete si to v každém případě :)

Kniha Praha neznámá III je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce21x
Chystám se číst10x
Chci si koupit13x
dalších seznamech1x