Praha neznámá

Praha neznámá https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/299706/bmid_praha-neznama-uOe-299706.png 5 72 13

Praha neznámá série

1. díl >

Projděte se po netradičních místech a zákoutích hlavního města. Společně s autorem zhlédnete zašlou slávu Barrandovských teras nebo zavítáte do „Zlaté uličky“ ve Střešovičkách, kde vás nečekají davy turistů ani nemusíte platit vstupné. Uvítá vás malebný Nový Svět i chudinská kolonie Na Slatinách. Odpočinout si můžete v lázeňském letovisku v Klánovicích nebo v Bohnicích, které vás překvapí pestrostí památek a množstvím tajuplných míst. Krásnou přírodu navštívíte v Hostavicích a prohlédnete si také luxusní Ořechovku nebo Starou Hostivař. „Obejít široký okraj města není jen turistika; je to tak trochu výzkum neznámých oblastí. Mnoho Pražáků zná řekněme Tatry jako své boty; daleko méně je těch, kteří prozkoumali Vackov nebo Butovice… Obyvatel Letné se dostane k Olšanům leda při svém vlastním pohřbu, zatímco obyvatel Královských Vinohrad zavítá spíše do Alžíru než do Petrské čtvrti.“ Karel Čapek, Obrázky z domova... celý text

Přidat komentář

Marla
26.09.2023 5 z 5

Velice pěkná publikace, člověk ani netuší, co vše se v Praze dá vidět .

tittanie
26.09.2022

Mám moc ráda komentované prohlídky Prahy neznámé. Byla jsem na Kampě, od Tančícího domu k Vyšehradu a ve Vršovicích. Všechny byly super. Protože nejsem z Prahy a ani do ní teď nepojedu, tak jsem se do ní chtěla dostat aspoň tímto způsobem.
Kniha je moc krásná, obzvláště fotky, ale komentované prohlídky jsou komentované prohlídky.


sarkafarka1900
31.07.2022 5 z 5

Skvělé jako ostatní díly, jen to číslování objektů v mapě a číslování jednotlivých fotografií v textu by chtělo nějak sladit, aby to nebylo tak nepřehledné.

kuky921
24.03.2021 5 z 5

Velmi pěkná publikace, už se těším až s knížkou v podpaží vyrázím na procházku.

pismenkovyJoe
11.07.2019 4 z 5

Super kniha, která vás zavede na nádherná místa. Místa jsou vybrána skvěle a informace o nich pěkně zpracované, občas snad jen zamrzí prohození pravé a levé, nebo místy trochu nepřehledný popis cesty, ale většinou stačí jít jen podle knihy, bez použití mapy v telefonu.

swon
01.01.2018 5 z 5

Ač ne-Pražák, knihu jsem doslova zhltla. Je to mé studijní město, spoustu míst jsem prošla a během těch několika let si našla i svá oblíbená.
Přesto mi tato kniha jaksi opětovně otevřela oči a při další příležitosti zatím neobjevená zákoutí velmi ráda navštívím - obzvlášť se těším na Nový Svět :-)
Milovníkům staré Prahy doporučuji všemi deseti.

viva71
30.12.2017 5 z 5

Krásně zpracované téma. Velký palec nahoru pro autora, dát dohromady tolik materiálu vůbec nebylo snadné.

dalia1769
28.09.2017 5 z 5

Výborný počin, klobouk dolů před autorem, kolik se mu podařilo shromáždit zajímavých informací. Některá místa jsou známější, jiná mně dosud prakticky neznámá. Každá kapitola je doplněna mapkou a spoustou fotografií, takže je možno knihu využít jako průvodce a naplánovat si podle ní vycházky či výlety. Určitě bych si ráda přečetla i případný další díl, protože námětů na méně známá místa a trasy by určitě bylo ještě mnoho.

mcleod
04.09.2017 5 z 5

Výborně zpracovaná kniha o neznámých pražských zákoutích lákajících k procházkám a objevování. Rád se toulám méně známými místy Prahy, jejichž krása sice nevyrazí dech, ale určitě pohladí po duši. Petr Ryska svá putování popisuje velmi plasticky, skoro jako by čtenář procházel všechny končiny s ním. Navíc je text plný zajímavých informací, které se jinde člověk jen těžko dozví. Získal jsem tak přehled o místech už navštívených, tipy na místa čekající k navštívení, ale také informace o lokalitě, kde sám žiji a o které neexistuje žádná jiná souhrnná publikace. A líbí se mi to ještě z jednoho osobního důvodu. Asi před deseti lety jsem při procházce Novým světem dostal nápad zpracovat na webu nebo v knize představení těch nejzajímavějších a nejmalebnějších, ale přitom méně známých pražských pokladů shrnutím jejich historie a představením fotek minulých i současných... z neznámého důvodu jsem ho nakonec nezrealizoval :-D A Petr Ryska to udělal perfektně :-)

malpet
27.05.2017 5 z 5

na tuhle knihu jsem čekal asi 3 měsíce, takový byl v knihovně o ní zájem. a právem :-) Skvělá kniha o Praze zase trochu jinak.

knihovniceS
03.05.2017 5 z 5

Miluji Prahu

S.monika
07.12.2016 5 z 5

Jsem rodilý Pražák a knihu zbožňuji! Je to přesně pro lidi jako já, kteří chodí kolem XY budov a říkají si hmm co je tohle za stavbu, co tamto. Je to dobře podané a zpracované, včetně fotografií. Projekt jako takový jsem neznala, ale po nálezu knihu, jsem na stránkách strávila celou věčnost a proklikávala se vším možným. Doporučuji úplně všem! Jak Pražákům, tam výletníkům ... myslím, že to úžasná kniha, která na našem trhu chyběla!!

herba
18.09.2016 5 z 5

Knížka je knižní podobou internetových stránek Praha Neznámá, ze kterých jsem nadšená, ale z knihy jsem mega nadšená!!! Nejsem Pražák, ale v Praze bydlím už 18 let a miluji procházky Prahou... ale kolik se dá najít ještě zajímavých věcí, jsem netušila. V knize je v plno krásných fotek a zajímavostí... a objevila jsem ji úplně náhodou... ale hned jsem ji musela mít!!! Doporučuji všem nadšeným Prahomilům, jako jsem já.

Štítky knihy

Praha architektura dějiny Prahy

Autorovy další knížky

Petr Ryska
česká
2016  95%Praha neznámá
2017  87%Praha neznámá II
2017  92%Praha neznámá III
2019  92%Praha neznámá IV
2021  100%Praha neznámá V

Kniha Praha neznámá je v

Právě čtených5x
Přečtených85x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených13x
Knihotéce54x
Chystám se číst76x
Chci si koupit44x
dalších seznamech3x