Pozor, zázračné dítě!

Pozor, zázračné dítě! https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96776/pozor-zazracne-dite-96776.jpg 4 24 7

Byli jste někdy přímými účastníky natáčení filmu?Jestliže ne,máte možnost se jimi stát prostřednictvím této knihy.Dětská filmová hvězda Andělka dokáže svým temperamentem přivést celý filmový štáb na pokraj zhroucení.

Přidat komentář

Kackac77
23.10.2022 2 z 5

Přečteno na dovolené, takový střeštěný příběh, moc mě to nebavilo, ale mělo to jen něco přes 100 stran, tak jsem se donutila to dočíst.

Pavlina50
16.03.2021 3 z 5

Miluju seriál „Taková normální rodinka nebo film „Eva tropí hlouposti“, tak jsem byla zvědavá, zda za tak skvělými a zábavnými díly stojí přímo autorka anebo spíš režisér a herecké výkony. Proto mě přilákala tato kniha. Podle názvu jsem očekávala bláznivé historky nějakého „nezvladatelného“ dítěte, ovšem v tomto jsem se bohužel mýlila. Zázračné dítě Andělka, která očividně žádný andílek určitě není (je to opravdu spíš malý ďáblík v lidské podobě) a která svými náladami a nápady terorizuje svoje okolí, měla v knize jen docela malý prostor. Hlavními hrdiny byla spíš dvojice - otec a dcera – Brentovi (Tadeáš a Vendulka), kteří si vyrazili na dovolenou do hotelu, kde se zrovna natáčel film, jehož velkou hvězdou bylo právě ono zázračné dítě Andělka. Děj knihy se tedy točí kolem filmování a jednotlivých svérázných figurek – ať už postav z filmového štábu nebo dalších návštěvníků hotelu. Základní zápletkou je totiž zmizení vzácného náhrdelníku, což mi dost asociovalo právě film „Eva tropí hlouposti“. Zda má právě Andělka prsty ve ztracení náhrdelníku prozrazovat nebudu, každopádně kniha svojí „ztřeštěností“ naprosto podporuje očekávaný styl humoru paní Vavřincové. I když mě některé dialogy (současně s barvitou představivostí) opravdu pobavily a vyvolaly ve mně vnitřní smích, nebylo jich ale tolik, jak bych po zkušenosti s filmovou a televizní tvorbou motivů paní Vavřincové očekávala. Netuším, zda knižní předlohy k „Takové normální rodince“ a k filmu „Eva tropí hlouposti“ mají trochu větší grády, ale z této knihy jsem byla trochu zklamaná. Těšila jsem se na větší prostor pro ztřeštěností přímo Andělky (asi bych knihu nazvala jinak, protože název v tomto případě dost klame a zavádí), ale o to víc teď oceňuju práci scénáristů a herců k dílům dle předlohy autorky, kteří zřejmě ze standardního humoristického díla dokážou udělat opravdovou „perlu“ lidového humoru.


L.Helena
17.08.2018 2 z 5

Moc mě to nezaujalo, trochu praštěné, dost naivní...

kuky921
17.09.2015 4 z 5

Vtipná knížka, která má spád a občas mi tekly i slzy smíchu. Jako oddechovka úplně v klidu.

HNEDOOCKA
02.02.2015

super knížka, jako každá od Fan..

Eliškam
31.07.2013 odpad!

Tuhle knížku jsem opravdu nezvládla dočíst. Příliš mnoho střeštěnosti.

Leňouza
11.04.2013 5 z 5

Velmi vtipná knížka, pro zvednutí nálady, optimální počet stran na "rychlovku" :-D

Štítky knihy

humoristické romány

Kniha Pozor, zázračné dítě! je v

Přečtených43x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených3x
Knihotéce45x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x