Povídky pod psa: Slepičí polévka pro psí duše

Povídky pod psa: Slepičí polévka pro psí duše https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497105/bmid_povidky-pod-psa-stX-497105.jpg 5 6 7

Z psího útulku rovnou na Hrad? Proč ne, když máte pes-appeal a víte, jak svět vrtí ocasem. Flanderský bouvier Oskar vás provede prvním rokem v nové smečce. Komentuje hradčanské hemžení lidí a psů bez servítků, ale pro slabosti bližních má pochopení – chybovat je lidské, odpouštět psí. Humor a nadsázka potěší nejen pejskomily, ale i milovníky staré Prahy. Dobrodružství psích přátel Blanky, Oskara, Puga a Richarda, stejně jako příběhy jejich páníčků, malostranských sousedů, nabízejí milé čtení do neklidné doby.... celý text

Přidat komentář

bruntal
04.01.2023 5 z 5

Originální, milé, inteligentní, oddychové, místy veselé, jindy dojemné vyprávění psa Oskara, protkané noblesou i jemným šibalstvím. Kniha mi formou vyprávění připomíná Gartha Steina (Umění závodit v dešti) říznutého tím nejlepším od P.G.Wodehouse či Jamese Herriota v kombinaci s vyprávěními Ivanky Deváté. Těším se na další autorčiny knížky.

monika2457
05.12.2022 5 z 5

Oddychová a čtivá kniha nejen pro milovníky psů, která vás dostane z psího útulku rovnou na hrad. Můžete se těšit na vtip i nadsázku již od samého začátku, kdy vás postupně dějem provází hlavní psí hrdina Oskar. Odpočinkové čtení v podobě povídek s humornými komentáři (pesemesky, chybovat je lidské a odpouštět psí) je prostě skvělé! Krásné zpracování knihy také velmi chválím.


Accord0847
03.12.2022 5 z 5

originální pojetí hlubokého vztahu k psímu miláčkovi formou transpozice svérázného psiska na hlubokomyslného spisovatele.. vtipný mix psího světa do světa lidí, vlídné příběhy do nevlídné doby a navíc humorné ilustrační provedení. Rozměr akorát do ruky, milý dárek ke každé příležitosti :-)

Marekh
24.11.2022 4 z 5

Hlavní postavou je DAGMAR (50 let), docentka filologie, odbornice na češtinu konce 19. století. Ráda čte knihy z antické literatury. Jednoho dne si vezme z útulku psa, který se jmenuje OSKAR. Je to flanderský bouvier. Dagmar bydlí na Hradčanech.

Jedná se o povídkový román. Kniha obsahuje 11 povídek, závěrečná kapitola je pojmenována O AUTOROVI.

V knize se nachází humor a nadsázka. V knize vystupuje náš hrdina OSKAR, ale také další psi různých ras, např. BLANKA, PUG, RICHARD aj. Seznámíme se také s kocourem FELIXEM.

Některé povídky se mi líbily více, jiné měně. Nejvíce se mi líbila povídka SOKOVÉ. Pobavila mě kapitola O AUTOROVI.

Jedná se o odpočinkové čtení. Kniha nepochybně potěší pejskaře, čtenáře, kteří mají rádi knihy, ve kterých jako hlavní hrdinové vystupují psi a další zvířata, kteří mezi sebou vzájemně komunikují. Samozřejmě v této knize sledujeme také osudy lidí a jejich vzájemné vztahy. Autorka dobře vystihla řeč patnáctileté KARIN, které jsem také mnohdy neporozuměl. Netvrdím sice, že takto mluví všichni mladí lidé v současnosti, ale já se častokrát musel zamyslet, co tím tato dívka myslí. Naštěstí jsou v knize Vysvětlivky, které to objasňují.

Nad určitou věcí mám otazníky a nevím, jestli jsem byl nepozorný při četbě anebo je to v pořádku. Týká se to křestních jmen – VLADIMÍRA a MATYÁŠE. To bych potřeboval autorčino vysvětlení. Na příkladu mého kamaráda vím, že je to možné.

V závěru knihy se nachází VYSVĚTLIVKY, kde jsou vysvětleny některé pojmy, které se nacházejí v knize. Je škoda, že autorka neuvedla výslovnost těchto slov do hranatých závorek. Jinak chválím za vysvětlivky.

Kniha obsahuje pěkné ilustrace. Na předním obalu se nachází OSCAR, hned bych si pejska pohladil. Kniha je laděna do zeleno-bílé barvy. Kniha obsahuje také žlutou látkovou záložku, která ladí s těmito barvami. Pravopis je v pořádku.

Vysvětlivky:

SIRIUS = psí hvězda;

na gramáči přijdu vo hafo subs, si piš, že mě kvitnou – na instagramu přijdu o spoustu sledovatelů, určitě se odhlásí (zmáčknou tlačítko Quit)

Citáty:

Pes není zvíře, pes je přítel. – AXEL MUNTHE

I my psi někdy chybujeme stejně jako lidé – pravou hodnotu věcí si uvědomíme, až když je ztratíme.

Chybovat je lidské, odpouštět psí.

… v lásce a ve válce je dovoleno vše

Bari.mandle
11.09.2022 5 z 5

Psi charaktery par excellence, velmi prijemne pocteni, nelze se nesmat a navic skvely format do kabelky!

lucakuca
24.07.2022 5 z 5

Nečekaná pecka!
Milé, vtipné a samozřejmě čtivé. Kdyby to šlo, hned utíkám do útulku pro podobného Oskara :-).
"Chybovat je lidské, odpouštět psí."
"Jsme smečka. Jeden za oba, oba za jednoho."
Pesemesky :-) :-) :-) :-)
Celou dobu, když jsem četla o Hradčanech a Dagmar, jsem viděla paní Dášu Veškrnovou/Havlovou a vůbec bych se nedivila :-).
Tu mi z hlavy nikdo nevymaže ani Savem.

Knihozrout177
04.07.2022

Martin Patřičný, výtvarník - dřevař, autor knih a vypravěč o knížce napsal:
Eva si vedle psa skutečného, opravdovského, stvořila ještě jednoho, toho, jenž vypráví příběhy lidským hlasem. Skrze svého psa vám vypráví příběhy lidské. Ten pes je tam proto, aby k těm povídkám dodal další rozměr. A taky určitý rámec, hranice, místo určení. Povídky jsou vtipné, je v nich dost srandy a pejskaři je ocení.

Štítky knihy

psi humor člověk a pes české povídky útulky pro zvířata

Autorovy další knížky

2023  73%Vražedné předsudky
2021  83%Pozlacená klec
2023  83%Předloha pro vraždu
2022  97%Povídky pod psa: Slepičí polévka pro psí duše
2024  80%Pouto krve

Kniha Povídky pod psa: Slepičí polévka pro psí duše je v

Přečtených4x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Chystám se číst3x
Chci si koupit5x