Pozlacená klec

Pozlacená klec https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478493/bmid_pozlacena-klec-pds-478493.jpg 4 6 6

Záhada zamčeného pokoje v českém podání, tak by se dala krátce charakterizovat tato zdařilá detektivní novela, s velmi dobře vykreslenými charaktery postav. Není v ní nouze o napětí, záhady, ale ani o břitkou a vtipnou konverzaci mezi zkušeným detektivem Jindřichem Daňkem a mladou stážistkou Katkou Šipkovou.

Přidat komentář

monika2457
05.12.2022 5 z 5

Jak už to u autorky znám, má vždy skvěle promyšlený děj, který vás napíná jako strunu až do samého konce. Jedná se o krátkou novelu, která překvapí dobře vykreslenými postavami, záhadnou smrtí a detektivní pavučinou, která se postupně rozplétá. Těším se na další pokračování v podobě detektiva Daňka a jeho kolegyň.

Bari.mandle
11.09.2022 5 z 5

Skvele promysleny dej - presne pro ty, kteri si radi lamaji hlavu nad tim, kdo vrazdu spachal, vsimaji si indicii ktere autorka zanechava a radi by odhalili pachatele pred finalnim rozuzlenim. Ti, co se za pachatelem nehoni a radeji si pockaji do konce budou zase bavit dobre vykreslene postavy a krasne plynouci text.


ninnive
06.02.2022

S touhle novelkou jsem strávila velice příjemný večer. Je dlouhá tak akorát, abych ukojila svou zvědavost, kdo je vrah a zároveň nemusela jít spát až k ránu:). Jedná se o klasický příběh bohaté a nesnášenlivé vdovy, která zemře prapodivnou smrtí. Její dědicové jsou samozřejmě podezřelí a u všech z nich se postupně vynořují jejich utajovaná tajemství. Bavily mě i charaktery zkušeného detektiva Daňka, co má rád své pivo a pohodu, a jeho mladé, hezké a naivní kolegyně Katky. Ráda si od autorky přečtu i další její díla.