Povídky ke kávě IV.

Povídky ke kávě IV. https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404052/mid_povidky-ke-kave-iv-NaO-404052.jpg 4 8 4

Povídky ke kávě série

< 4. díl >

Hana Hrabáková v předchozích třech letech úspěšně publikovala již tři díly cyklu „Povídky ke kávě“ a letos přichází s další částí této povídkové série. Autorka oslovuje čtenáře uceleným souborem humorných textů doslova „ze života“. Podtitul aktuální povídkové knihy „Jak přežít dětství“ jasně napovídá, okolo čeho se její humorné texty tematicky točí. A nutno dodat, že vzpomínky na dětství „za socialismu“ nejsou rozhodně tím jediným tématem. Povídky opět často zabrousí do zákoutí rodinného života, romantizující a humorný pohled na období dospívání – ať už se odehrávalo v jakémkoli režimu, nechybí svět domácích mazlíčků, i vzpomínky na to, jaký byl svět „kdysi“. Hana Hrabáková dobře ví, o čem píše. Vždyť jen literárně vypointovala to, co čtenářky a čtenáři také zažívají a co jim život někdy nelítostně servíruje. Nikdy ale nechybí nadhled a jiskřivý humor.... celý text

Přidat komentář

lucakuca
11.05.2022 3 z 5

Co mně napadne to napíšu.
Takhle by to mohlo znít a je zbytečné to škatulkovat nějakým podnázvem, stačí čísla. :-)
Ale musím zase říci, že celá série je ideální do nemocnice. Malá, útlá, jednoduchá, ale přesto mysl zaměstná.

Booky84
08.04.2022 5 z 5

Další pohodové povídky jako jednohubka před spaním.


DK197
12.11.2019 3 z 5

Znáte ten pocit, že něco prožijete, nebo plácnete a děsně se tomu pak s kamarádkou smějete, ale když to někomu převypravujete, už tak humorně nezní? Takový pocit jsem při čtení občas měla. A taky, když už má kniha téma, neměla by se ho autorka držet? Kvůli podtitulu jsem sáhla zrovna po tomhle díle a následně čtu například o tom, jak si s kamarádkami vyměňuje, o čem se jim zdálo. Nějak mi utekla souvislost s dětstvím.

Ale pominu-li toto, tak jsem si po drsnější detektivce krásně vyčistila hlavu a někdy se opravdu! pobavila. Škoda jen, že toho bylo tak málo. Ale autorce dám ještě šanci.

iceVS
24.02.2019 5 z 5

Příjemné čtení, určené právě k té kávě :-). Je fajn, že si autorka na víc nehraje.