Poslední zkouška

Poslední zkouška https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470970/bmid_posledni-zkouska-RSw-470970.png 5 497 126

Sebastian Bergman čelí dosud nejnebezpečnějšímu protivníkovi: nesmírně inteligentnímu sériovému vrahovi se zvláštním posláním. Kdo šlápne vedle jako první? Sebastian Bergman rozehraje hru s nevyzpytatelným sériovým vrahem, který touží vymýtit hloupost v povrchní společnosti. Hvězda televizní reality show je nalezena v opuštěné školní budově — s prostřelenou hlavou přivázaná k židli v koutě. Na sobě má špičatou čepici a na holých zádech připnutý test — soudě podle počtu chybných odpovědí oběť selhala v nejdůležitější zkoušce svého života. Záhy se ukáže, že jde o první ze série vražd zaměřených na mediálně známé osobnosti. Kriminální oddělení však hledá důkazy na místech činu marně. Klíčem se stanou komentáře na sociálních sítích a anonymní dopisy zaslané do redakcí novin. Je zřejmé, že jejich autor má o vraždách informace, které zná jenom policie — a vrah. Poslední zkouška je pátým dílem série o policejním psychologovi a sebestředném sukničkáři Sebastianu Bergmanovi. Romány mají úspěch po celém světě, prodalo se jich více než tři miliony výtisků. Práva na sérii byla prodána do čtyřiatřiceti zemí. Šestý díl vyjde ve Švédsku na podzim 2017.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Host
Originální název:

De underkända , 2015


více info...

Přidat komentář

m_martina
18.02.2024 5 z 5

Tohle je jedna z těch opravdu podařených řad, líbily se mi prozatím všechny případy se Sebastianem Bergmanem. Až na ten předchozí, ten byl pro mne o něco slabší než ty ostatní. Ale tato kniha je zase výborná, přečetla jsem ji jedním dechem. Autoři umí dobře vymyslet, co se bude vyšetřovat, a potom vystupňovat napětí tak, jak to má v každém správném thrilleru být. A já si brzy přečtu pokračování.

ArwenAragorn
14.02.2024 5 z 5

85%

...Vtom se Lise-Lotte překvapeně zastavila a na čele jí vyskočila vráska. Už viděla, co to má mladík na zádech.
Byly to dva listy papíru.
Formát A4.
Obě stránky byly popsané a tam, kde je někdo kancelářskými sponkami připnul ke kůži, zůstaly krvavé skvrny. Lise-Lotte se připravovala na nejhorší. Došla k mladíkovi a sklonila se nad něj, aby mu viděla do tváře.
Pokud by jí jako důkaz jeho stavu nestačily mrtvolně vytřeštěné oči, při pohledu na malou kulatou ránu uprostřed čela už se o ničem pochybovat nedalo.
_______________________________________________________________________
Další skvělý díl, který jsem si přečetla znovu. Jde tady o napínavé stíhání sériového vraha se zvraty a adrenalinovým závěrem, o který se postaral Sebastian. Zápletka a rozuzlení jsou výborné. Detektivka je velice čtivá a odkládá se moc těžko.
Současně s vyšetřováním si vždy s chutí přečtu o vztazích mezi policisty v práci a o jejich soukromém životě. Autoři píší tak, že poslední věta v knize vás naprosto rozhodí a s ještě větší netrpělivostí očekáváte další díl. Já si tady na tu poslední větu moc dobře pamatuji.
Samozřejmě doporučuji, kdo ještě nečetl, ale je potřeba číst díly po sobě.


LenkaKa
12.12.2023 5 z 5

Jako vždy napínavé, čtivé. Už se těším na další díl.

Christeene
11.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Detektivka dobra. Jako vazne super zapletka, jen mi pak prislo, ze vrah je az moc dokonaly a ze jim tam musel nakracet sam a priznat se?! To bylo slabe. Pak se to zase na chvili rozjelo...konec zajimave otevreny. Jedine, co me moc nebavilo byly ty osobni linky, ty mi samy o sobe prisly dost na hlavu...kazdej mel nejakej svuj dost velkej trabl.

85098211
16.12.2022 5 z 5

(SPOILER) Wow, tak tohle byla zase kniha jako víno! :-) Mám samozřejmě moc ráda celou tuto sérii, ale ne všechny případy jsou stejně dobré - jak už to tak obvykle bývá ;-). Tentokrát je vrahem člověk, který svoje oběti zkouší ze znalostí z různých oborů. A pokud neuspějí, mají prostě smůlu a tuto zkoušku nepřežijí. Zavražděných postupně přibývá, ale v jednom případě si pachatel vybere sestry-dvojčata, z nichž jedna přežije. Proto nezbývá, než ji ze hry vyřadit jiným způsobem... Vyšetřovatelé Torkel, Vanja a další - samozřejmě včetně Sebastiana Bergmana - poměrně dlouho tápou ve tmě, podezřelých je hned několik, ale nikdo z nich posléze nepřipadá v úvahu. Až je napadne na vraha nastražit léčku, přestože (minimálně) jednomu z nich možná půjde dokonce o život... Na závěr je tedy i tento případ vyřešený, až na ten úplný konec, kde si autoři ponechali otevřená vrátka (snad) pro další díl? Každopádně jsem doslova nadšená, knihu doporučuji, přestože Sebastian je i nadále namyšlený a nesympatický egocentrik. Ale už jsem si na něj docela zvykla, proto se na další knihu budu zase časem těšit ;-).

Lexie321
27.11.2022 5 z 5

Aj ked prvá kniha z tejto série štýl písania, postavy aj príbeh sa mi páčil. Myslím si, že je to veľmi dobre krimi.

studentice
03.11.2022 4 z 5

Tento díl mě bavil mnohem víc než předešlý a ten konec, vau...nemůžu se dočkat dalšího dílu:)

Katulinka69
07.09.2022 3 z 5

V této detektivní sérii se více probírají osobní životy postav, každopádně mě to chytlo. Billy???

berila
07.07.2022 5 z 5

Tady nemohu jinak, než dát plný počet. I když mě hlavní hrdina maximálně štve, přesto doporučuji všem k přečtení. Téma hodně aktuální a bohužel si nemyslím, že se to nějak změní. Stačí se jen občas mrknout na internet a člověku je z toho teskno.

Margerite
20.03.2022 3 z 5

Za mě zatím nejslabší díl. Autoři nastavili laťku poměrně vysoko a je těžké ji udržet i v 5. díle. Mám pocit, že už se dost opakují. Ani případ, ani osobní vztahy mě tentokrát nebavily tak, jako v předchozích dílech. Tak snad si u mě napraví reputaci dalším pokračováním.

mataj
06.03.2022 5 z 5

V pořadí 5. díl série má velmi zajímavou kriminální zápletku, nechybí napětí a opět závěr typu - "no to snad autor nemyslí vážně" (neboli WTF?). Jinak mám menší výhrady k vývoji vztahů uvnitř vyšetřovací skupiny, které mi začínají připomínat telenovelu. Nicméně jsem zvědavá, kam to vše povede a s čím přijdou autoři příště, takže si nenechám ujít další díl a knize zatím nechávám i tu pátou hvězdičku.

midloch
16.02.2022 4 z 5

Tak nadšení z předchozích dílů pomalu upadá. Jak píší již čtenáři pode mnou, vztahy v týmu jsou přehnané a to tak, až mě začala tato linka knihy ke konci vadit. Nejde ale upříst čtivost. Uvidím, dočtu celou sérii do konce, ale už tomu nedávám plný počet hvězd.

katerina2907
12.02.2022 odpad!

(SPOILER) Zápletka s psychopatem ještě OK, ale vyšetřovatelský tým je naprosto nevěrohodný. Všichni jednají přecitlivěle, zmítají se v neuvěřitelných problémech a v práci se vzájemně vůbec nerespektují. Šéf například vyhodí psychologa z týmu jen proto, že na něj jedna z vyšetřovatelek řve, aby to udělal.

Dashmo
28.01.2022 5 z 5

Zo všetkých častí je táto zatiaľ naj. Perfektný balans medzi vyšetrovaním a súkromnými životmi Riksmordu. Sebastian sa podľa mňa ukázal v celej kráse. A popravde je mi stále viac sympatický. Napätie na konci som myslela, že ani nezvládnem a hádam aj dýchať prestanem. A ukončenie knihy ako inak veľkolepé a nedá sa inak len začať hneď čítať pokračovanie

Sixao
22.01.2022 4 z 5

Super pokračování, jen už mi docela pila krev Vanja a Torkel jí k tomu přizvukuje bez kousku profesionality. Sebastian je nenapravitelný sukničkář, ale tohle si prostě nezasloužil. Navíc pokaždé zásadně přispěje k vyřešení případu. Vážně přemýšlím nad tím, jakým právem Vanja takhle zachází s nejbližšími lidmi. Až za ní Sebastian nebude dolézat, nebude mít skoro nikoho. A jak se zachoval Jonathan k přítelkyni? Taková borka Vanja opravdu není. Na druhou stranu jí Sebastian pokazil to přijetí na FBI... Pěkně si s námi autoři pohrávají :) Co dodat k Billymu. Trochu jsem to tušila a čekala nějaký šílený zvrat na závěr. Teď jen doufám, že to nedopadlo úplně nejhůř jak mohlo.

moudivlacek
15.12.2021 5 z 5

Sice do jisté míry chápu rozzlobenost vraha, ale silně nesouhlasím už s jeho činy. Každopádně si myslím, že jeho motiv je odrazem celého světa, vrahovým řešením se ale nic nezmění. A zároveň souhlasím se Sebastianem, který poukazuje na to, kdo si dnes může říkat, že je úspěšný, zajímavý, inspirativní pro druhé - a rozhodně to nejsou jen pouhé vědomosti, byť na vysoké úrovni.
Tentokrát se v příběhu děje dost i v osobní rovině - u Torkela jsem to kladně přivítala, Ursule přála, Vanjino vyvádění a přístup ne zcela chápu, Sebastian - to je prostě případ pro sebe. Ale kdo je nejvíc šokující už z minulého dílu je Billy. Měla jsem ho moc ráda a docela mu fandila, ale co ten závěr????!!! Jako vážně až takto?? No snad bude nějaké další vysvětlení..... Knihu doporučuji.

Dajine
15.08.2021 5 z 5

Opět jízda na horské dráze a zajímavá zápletka. Sebastian nezklamal. Fakt mu fandím.

rumova_kulicka
09.08.2021 5 z 5

Tento díl a Němá dívka jsou pro mě nejlepší díly série. Vrahův motiv je zajímavý a do jisté míry s ním lze souhlasit. Knihu jsem shltla jako malinu. Akorát ty otevřené konce, to jsou infarktové stavy! Další díl jsem musela vzít do ruky hned...

ejwa1937
10.06.2021 5 z 5

Někdy mi z těch jeho lží a chování je stydno i za něj, ale nemůžou být všichni hlavní hrdinové k zulíbání ... Za mě super, těším se na další :)

jitka1585
31.05.2021 5 z 5

Naprosto skvělý díl,opět otevřený konec.Jak to všechno dopadne jsem moc zvědavá a už mám připravený poslední díl série,...doufám,že je poslední,aby se snad nemuselo čekat až se napíše další pokračování.To neeee!Příběhy se Sebastianem jsou návykové...supr,plný počet hvězdiček.