Poruchy autistického spektra

Poruchy autistického spektra https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86601/poruchy-autistickeho.jpg 5 35 6

Publikace zkušené psycholožky přináší komplexní pohled na jedno z nejtěžších dětských vývojových onemocnění – poruchy autistického spektra, mezi něž patří především dětský autismus, atypický autismus, Aspergerův syndrom a deziintegrační porucha. Kniha výrazně rozšiřuje informace některých kapitol z úspěšné mezioborové publikace Dětský autismus (Portál, 2004) a zároveň přidává mnohé nové tematické okruhy, které jsou v dané problematice považovány za stěžejní. Mezi ně patří například raná diagnostika v praxi, diferenciální diagnostika z pohledu psychologa, vzdělávání a terapie, rodinná problematika, prognóza, specifika vývoje poruchy, školní a sociální problematika. Výklad je doplněn množstvím kazuistik, ukázek dětských kreseb a fotografií z autorčina bohatého archivu. ... celý text

Přidat komentář

Petra1323
20.05.2023 5 z 5

Best of PAS.

Veronča
03.10.2020 5 z 5

Skvěle napsaná !!!


hu_87
22.07.2020 5 z 5

Asi nejobsáhlejší a nejpodrobnější monografie o poruchách autistického spektra u nás.
Doporučuji každému, koho problematika zajímá. Autorka odvedla kus velmi dobré práce.

BarčaaMíša
25.11.2019 5 z 5

Ten koho tato problematika zajímá, tak tohle je jedna z nejlepších knih o autismu, kterou jsem měla v ruce. Je doplněna komentáři, fotografie, příklady z praxe a velmi srozumitelně popisuje teorii problematiky PAS.

Raada
04.01.2018 5 z 5

Vynikající přehledná odborná publikace o PAS. Velmi hezky strukturovaná, ač odborná, je čitelná i pro širokou veřejnost.

Ellis
25.08.2011 5 z 5

Kniha shrnuje nejdůležitější poznatky o poruchách autistického spektra. Je zajímavá a poučná a je určena zejména rodičům, kteří prochází diagnostickým procesem a chtějí si rozšířit či potvrdit informace, které dostali. Přečetla jsem ze zájmu, textu je hodně, je odborný, ale srozumitelný. V knížce jsou často uvedeny i skutečné příběhy, spousta obrázků a orientační diagnostické tabulky.
V příloze je i adresář občanských sdružení a vzdělávacích zařízení.