Porozumět Božímu volání. Různé aspekty rozlišování životní cesty člověka

Porozumět Božímu volání. Různé aspekty rozlišování životní cesty člověka https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432829/bmid_porozumet-bozimu-volani-ruzne-aspek-D1L-432829.jpeg 4 7 3

Kniha chce čtenáři pomoci objevit a žít vlastní povolání, které má jako člověk, křesťan a Ježíšův učedník. Autor předkládá střízlivá a rozumná kritéria, podle nichž lze posuzovat známky povolání, a upozorňuje na důležitost nenásilného duchovního doprovázení. Ukazuje čtenáři cestu k plnosti života, k důvěře v Boha, který člověka vede, ale neutlačuje a dává mu velkou svobodu. Píše realisticky, současným jazykem a čtivě. Knížka bude cennou pomůckou především mladým lidem, kteří hledají svou životní cestu. Nepochybně ji uvítají také ti, kdo je doprovázejí, nebo formátoři kandidátů zasvěceného života.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Wir kommen, wohin wir schauen. Berufung leben heute , 2005


více info...

Přidat komentář

Shardlake
03.09.2023 2 z 5

Od této knihy jsem čekala obsah v širším kontextu, pokud jde o jeho titul. Působilo to na mne, že autor jako jezuita vyzdvihuje pouze tento řád a vše, co s tímto řádem souvisí. Četla se mi dobře první část knihy a pak poslední, kde autor popisoval své osobní zážitky.

nickym
09.11.2013 4 z 5

Tato knížka mě oslovila hlavně na začátku. Autor píše o tom jak moc nás Pán volá a jak se musíme umět zaposlouchat do Božího tichého volání. Také mě hodně otevřel oči, ukázal mi, že Bůh dává každému člověku svobodu, respektuje ji a stále člověku posílá požehnaní a stále ho miluje stejnou láskou ať se rozhodne jakkoliv, neříká mu jedině tato cesta je správná, respektuje naši svobodu a rozhodnutí… Další část knihy je zaměřená na duchovní vedení a na to jak autor vstoupil k jezuitům a o jeho cestě k Bohu.


lord-artoo
03.10.2013 2 z 5

Dílko je to jistě velmi oslovující, o tom nemůže být pochyb. Tím spíše, má-li jeho čtenář již určité předporozumění a chápe autorovy narážky či výzvy. Z tohoto úhlu pohledu je to jistě věc doporučeníhodná. Na druhou stranu jsem se nemohl zbavit dojmu, že obsah kapitol a jejich skladba vznikaly jak to autorovy zrovna přišlo na mysl. Hodnocení je tedy ambivalentní.

Kniha Porozumět Božímu volání. Různé aspekty rozlišování životní cesty člověka je v

Právě čtených1x
Přečtených8x
Knihotéce2x
Chystám se číst4x