Zralost není luxus

Zralost není luxus https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187424/zralost-neni-luxus-187424.jpg 5 2 1

Jaká jsou kritéria pro pozitivní, láskyplný a kreativní způsob života a jak takového života dosáhnout? Při hledání odpovědi na tuto otázku vychází Josef Maureder ze spirituality sv. Ignáce z Loyoly, vede čtenáře k úsilí o hlubší sebepoznání, a zejména ke správnému využívání duchovních a duševních sil. Zdůrazňuje, jak je důležité být celistvou osobností, a to jak z hlediska rozměru antropologického a psychologického, tak i duchovního. Ukazuje také, jak si lze vytvořit o sobě samém pozitivní obraz, který bude v člověku posilovat naději, že se mu smysl života i jeho životní poslání podaří naplnit. Srozumitelné zpracování dané tematiky spolu s připojenými otázkami k osobnímu zamyšlení činí z této knížky praktického průvodce na cestě k plnohodnotnějšímu životu.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Mensch werden - erfüllt leben


více info...

Přidat komentář

Totus
27.11.2021 4 z 5

Je důležité se rozhodnout pro takové povolání, v němž budu více milovat. "Moje pomíjivost touží po vytvoření takového životního projektu, jehož smysluplnost přetrvá i po smrti." (K. Demmer)

Jezuitský kněz zde pojednává o důležitých prvcích, které bychom neměli v životě opomenout, a které nám mohou pomoci žít život naplno. Usilovat o vnitřní soulad, vytvářet vztahy, otevřenost vůči celé realitě, žít přítomnost, mít chuť učit se, budovat zdravý úsudek, přijmout sám sebe, snažit se dívat na věci pozitivně atd. Ve všem samozřejmě počítá s Bohem, a právě ono poznání, že člověk je milován, má být pro nás výzvou a hnací silou k překonávání strachů a výzev, které život klade a které nás mohou posunout dál.

Kniha se mi líbila a vnímám ji jako takové volné pokračování autorova dřívějšího díla Porozumět Božímu volání, které mně přišlo o něco lepší a obohacující. Přesto i zde se nacházejí pěkné myšlenky a autor tak od tématu povolání přechází k zrání člověka.