Porozumět Božímu volání. Různé aspekty rozlišování životní cesty člověka

Porozumět Božímu volání. Různé aspekty rozlišování životní cesty člověka https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/131158/porozumet-bozimu-vol.jpg 4 7 3

Kniha chce čtenáři pomoci objevit, ujasnit si a žít vlastní povolání, které má jakožto člověk, křesťan a Ježíšův učedník. Velice poutavé osobní svědectví zde autor, který se jednu dobu léčil na rakovinu, vydává také o svém duchovním povolání. Předkládá střízlivá a rozumná kritéria, podle nichž lze posuzovat známky povolání, a upozorňuje na důležitost nenásilného duchovního doprovázení. Píše realisticky, současným jazykem a čtivě; ukazuje čtenáři cestu k plnosti života a otevírá před ním nové perspektivy. Knížka bude cennou pomůckou především pro mladé lidi, kteří se ptají, zda je Bůh nevolá k zasvěcenému životu. Nepochybně ji uvítají také ti, kdo je doprovázejí, nebo ti, kdo jsou zodpovědní za farnost.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Wir kommen, wohin wir schauen. Berufung leben heute , 2005


více info...

Přidat komentář

Shardlake
03.09.2023 2 z 5

Od této knihy jsem čekala obsah v širším kontextu, pokud jde o jeho titul. Působilo to na mne, že autor jako jezuita vyzdvihuje pouze tento řád a vše, co s tímto řádem souvisí. Četla se mi dobře první část knihy a pak poslední, kde autor popisoval své osobní zážitky.

nickym
09.11.2013 4 z 5

Tato knížka mě oslovila hlavně na začátku. Autor píše o tom jak moc nás Pán volá a jak se musíme umět zaposlouchat do Božího tichého volání. Také mě hodně otevřel oči, ukázal mi, že Bůh dává každému člověku svobodu, respektuje ji a stále člověku posílá požehnaní a stále ho miluje stejnou láskou ať se rozhodne jakkoliv, neříká mu jedině tato cesta je správná, respektuje naši svobodu a rozhodnutí… Další část knihy je zaměřená na duchovní vedení a na to jak autor vstoupil k jezuitům a o jeho cestě k Bohu.


lord-artoo
03.10.2013 2 z 5

Dílko je to jistě velmi oslovující, o tom nemůže být pochyb. Tím spíše, má-li jeho čtenář již určité předporozumění a chápe autorovy narážky či výzvy. Z tohoto úhlu pohledu je to jistě věc doporučeníhodná. Na druhou stranu jsem se nemohl zbavit dojmu, že obsah kapitol a jejich skladba vznikaly jak to autorovy zrovna přišlo na mysl. Hodnocení je tedy ambivalentní.

Autorovy další knížky

Josef Maureder
německá, 1961
2008  90%Zralost není luxus
2007  71%Porozumět Božímu volání. Různé aspekty rozlišování životní cesty člověka

Kniha Porozumět Božímu volání. Různé aspekty rozlišování životní cesty člověka je v

Právě čtených1x
Přečtených8x
Knihotéce2x
Chystám se číst4x