Porodní bábou navždy

Porodní bábou navždy https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480484/bmid_porodni-babou-navzdy-8V0-480484.jpeg 4 148 41

Volné pokračování úspěšné série sleduje osudy porodní báby Patience Hesterové, která spolu se svou rodinou a přáteli čelí těžkostem během druhé světové války. Ještě ani nepominul dopad velké hospodářské krize a nový problém je na obzoru. Evropa je ve válce a je jen otázkou času, než se do konfliktu vloží i Spojené státy. Zatímco někteří se směle vrhají do boje, Daniel Hester mezi ně nepatří. Manžel Patience je sice vlastenec, ale během první světové války viděl příliš mnoho krveprolití a přísahal, že už nikdy nepozvedne zbraň. Svým postojem uvrhne sebe i svou rodinu v nemilost. Patience musí podporovat svou rodinu a více než kdy jindy musí v této bouřlivé době udržovat svoji praxi, spoléhat se na štědré přátele a odvážné sousedy, ale také na svou vlastní nezkrotnou sílu.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Once a Midwife , 2012


více info...

Přidat komentář

marti7729
31.12.2023 3 z 5

Také i za mě nejslabší, ale i tak tato série bude ve mě dlouho zapsaá. Opravdu se povedla a bylo mi ctí si ji přečíst. Ikdyž ten díl je nejslabší doporučiji touto knihou celou sérii uzavřít.

Pavlaj
23.11.2023 3 z 5

Nejslabší ze tří dílů, a to o řád. V začátku docela zajímavý popis nálady běžných Američanů po začátku druhé světové války, jejich neochotu vstupovat do dění v Evropě a jít umírat na druhý konec světa za cosi, co se jich bytostně netýkalo. Pak už to bylo celé dost o ničem.


Karlicka728
21.10.2023 4 z 5

Trvalo mi dlouho se začíst, přibližně půlku knihy, ale pak už to šlo pěkně. I když oproti předešlým dílům byly v této knize hloupější dialogy. Mám pocit, že by nikdo takovým stylem s nikým nemluvil. Postavy v přímých řečech vysvětlují podrobnosti, které ta druhá strana musí zcela jistě znát. Jen proto, aby to autorka osvětlila čtenáři (který buď nečetl minulé díly, nebo asi nedával pozor o pár stránek dříve). Myslím si, že je to něco, co by lepší autor mohl zvládnout sofistikovaněji.
Nicméně plusové body přičítám za to, že jsem se opět z historického hlediska dozvěděla něco nového. Konkrétně to, co se dělo s pacifisty za druhé světové války a s německými zajatci v USA. Kniha mě tedy alespoň o něco obohatila, a proto dávám hvězdičku navíc za netradiční námět.

Alma5
02.09.2023 4 z 5

Tento díl se mi líbil o dost méně. Ale protože mám slabost pro šťastné konce, tak jednu hvězdičku i přidávám.

kamka1103
12.04.2023 5 z 5

Třetí díl série Porodní bába od řeky Hoppe. Tentokrát jsme se posunuli do období ll. svět. války. Patience je již maminkou čtyř dětí, její manžel, veterinář Hester odmítá se přihlásit k odvodu a je za to odsouzen do vězení. Patience musí zvládat děti, porody i práci na farmě. Kniha se mi libila, i když oproti prvním dvou dílům se omezily porody (ale dobře, doba to byla zlá)a hlavně se řešilo vlastenectví, pacifismus, rsdismus. A konec byl jak z červené knihovny.

1casper
24.03.2023 2 z 5

Ač to běžně nedělám, tak u téhle knihy jsem stránky přeskakovala. Mám přečtené první dva díly serie, ty jsem četla jedním dechem.
Tento díl je jak kdyby ho napsal někdo úplně jiný.
S porodní bábou, jak ji známe z předchozích dílů, to nemá vůbec nic společného.
Z celé trilogie je to nejslabší knížka. Je to škoda.

Janík61
14.03.2023 3 z 5

Přečetla jsem všechny díly, pohodové čtení, nelehká doba, ale také soudržnost lidí. Trochu mě to připadalo dost podobné dnešní situaci v Evropě - myslím hrozba války, různé pohledy na mobilizaci..... až mě to trochu děsilo. Ale kniha se dobře četla, doporučuji.

eva3992
30.01.2023 3 z 5

Pokračování série s porodní bábou Patience. V tomto díle se dostáváme do období druhé světové války, Američané napjatě sledují vývoj v Evropě. Daniel Hester, je sice vlastenec, ale po zkušenosti z první světové války, už do bojů nechce. Lidé z okolí se tak na celou jejich rodinu dívají skrz prsty a rodina Hesterových bude mít co dělat, aby to všechno ustála.

První dva díly z této série mě naprosto okouzlily (hlavně pak druhý díl). Moc mě baví skvěle popsané porody, tak jak se odehrávaly v té době. Doma, jen s porodní bábou. V tomto dílu se dotkneme vážných témat, jako je druhá světová válka a rasismus.

Těšila jsem se na to, neboť knihy z tohoto období mám moc ráda, ale tentokrát nadšená nejsem. Bylo to na můj vkus moc zdlouhavé a pak to autorka zazdila koncem, který už mi přišel tak nereálný a sladký, až se mi z toho celá kniha úplně zprotivila. Bohužel se to někdy stává, když autoři přidávají další a další díly, tak mám někdy pocit, že už moc nevědí, kudy kam.

Abych jen nehaněla, kniha je rozhodně čtivá, je v ní dobře zakomponováno, co se stalo v minulých dílech, takže i když jsem je četla už před delší dobou, skvěle jsem si připomněla, o co v nich šlo.

Pokud se někdo budete pouštět do série o porodní bábě, doporučuji první dva díly a tento třetí už nečtěte, ať si nezkazíte chuť

SumýšIrena
26.12.2022 1 z 5

Porody téměř vymizely, zato se objevilo americké vlastenectví. Bohužel nejsem americký patriot ani pacifista. A tak zatímco v předchozím díle mi lezla na nervy jenom jedna postava, tady byly na odstřel úplně všechny. Ještě, že série nemá další díl...

Ivetaa
29.11.2022 5 z 5

Přečetla jsem celou sérii a mohu jen doporučit. Sympatické postavy a příjemně plynoucí děj mi byly po několik večerů skvělým společníkem.

Katka2382
16.08.2022 2 z 5

Určitě nejslabší kniha z celé série.Žádný velký děj jen spousta amerického patriotizmu.
A Patience mi v tomto díle lezla neskutečně na nervy.

Maky806
11.07.2022 5 z 5

Četla jsem všechny 3 díly hned za sebou a nemůžu je dostat z hlavy. Krásně se to četlo a mrzelo mě když jsem je dočetla :-)

petrulkaa
18.04.2022 5 z 5

I tento poslední díl byl moc krásný. Nemohla jsem se od něj odtrhnout.

LucieT
28.12.2021 5 z 5

Pokud bych knihu četla hned v návaznosti na předchozí díly, možná bych byla maličko zklamaná a tento díl by mi přišel z trilogie nejslabší... Nicméně jsem ho četla s časovým odstupem a tak mě další setkání s postavami od řeky Hope moc potěšilo a stejně jako od předchozích dílů jsem se vůbec nedokázala od knihy odtrhnout. Úplně mě mrzí, že mám sérii dočtenou, ráda se k ní ještě někdy vrátím.

Hakl54
05.12.2021 5 z 5

Zajímavý pohled na 2. světovou válku z obyčejného amerického venkova. Trochu mi vadilo, že to byla hlavní náplň knížky, ale opět výborné pokračování.

Annannas
28.09.2021 5 z 5

Velmi povedená trilogie. Každý díl byl jiný a každý měl co říci. Já si užila všechny.

FoxFox
13.09.2021 4 z 5

Třetí, závěrečný díl dočten a musím říct, že mi bude po postavách, které nás sérií od řeky Hope provázely, trošku smutno. Knize jsem musela oproti předchozím dvěma dílům ubrat na hodnocení jednu hvězdičku, protože jsem se nemohla ztotožnit s názorem Patience na zapojení jejího manžela do války. Nicméně sérii určitě doporučuji, je to krásné čtení.

orinka3
10.08.2021 2 z 5

Třetí díl si asi vynutily úspěchy předchozích. Lituji, ale nemá to soudržnost, jsou to jen poslepované útržkovité vzpomínky plné amerického vlastenectví. Čekala jsem víc zážitků s rodičkami. Méně znamená více.

AnetaKor
30.07.2021 4 z 5

Tvůj život se může změnit během jediné minuty. To si zapamatuj. Mezi dvěma nadechy se může píseň zastavit.

zimolka
14.07.2021 5 z 5

Všechny tři díly jsou nádherně napsané.Dokonce mě bylo líto, že kniha končí.Urcite si ještě někdy přečtu znovu.