Čtyři labutě

Čtyři labutě https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342112/bmid_ctyri-labute-L3f-342112.jpg 4 54 13

Poldark série

< 6. díl >

Ross Poldark, válečný hrdina a majitel cínového dolu, si po svízelném období konečně užívá těžce nabytého bohatství i rodinné pohody a přitom se snaží ulehčit úděl svým chudším přátelům žijícím v Cornwallu na sklonku 18. století. Osud mu však připravil další zkoušku v osobě mladého námořníka, který podlehl kouzlu jeho manželky Demelzy. Kromě toho Rosse vyčerpávají i přetrvávající nevraživé vztahy se zbohatlíkem Georgem Warlegganem. Krizi prožívají také čtyři ženy – čtyři labutě – které mu postupně vstoupily do života a zaujaly v něm trvalé místo. Kromě Demelzy je to jeho stará láska Elizabeth Warlegganová, vystavená sílící žárlivosti svého manžela George, jehož užírají pochybnosti ohledně původu jejich syna Valentina. Caroline, která se konečně dočkala vysvobození svého snoubence doktora Enyse z francouzského zajetí, se zase trápí kvůli jeho přetrvávajícím zdravotním i psychickým potížím. A největšímu soužení je vystavená Elizabethina sestřenka Morwenna Chynowethová, kterou Warleggan přinutil ke sňatku s urozeným, ale podlým a bezcitným knězem, aby učinil přítrž její lásce k Rossovu chudému švagrovi Drakeovi a zároveň zvýšil svou společenskou prestiž tímto novým příbuzenským svazkem s příslušníkem starého šlechtického rodu. Příznivá není ani situace v Anglii, která má zanedlouho zjistit, jaké nebezpečí pro ni představuje malý Francouz s velkými ambicemi – Napoleon Bonaparte.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Four Swans , 1976


více info...

Přidat komentář

Szilvia1
21.08.2022 5 z 5

Šestý díl o Poldarku je už o tom,jak se postavy kolem Poldarku žijí,jak prožívají.Je to trošku i tom jak se Demelza ujistí o láske ke Rossovi.Trošku slabší díl,ale i tak se pouštím do další části.

čef
22.06.2022 4 z 5

Sága již na dobrodružnosti dost ztrácí. Nyní je to hlavně o vztazích mezi postavami plné duchaplných a zdvořilých řečí vyšší třídy, ale také nic převratného. Snad to Napoleon v dalších dílech vylepší.


Damonka12
01.03.2021 3 z 5

3,5 za mě zatím nejslabší díl série, první část mě moc nebavila a dost jsem se u ní nudila. Další dvě už ale zase byli stejně super jako předchozí díly.

flanker.27
01.01.2020 5 z 5

Poslední dobou jsem komentáře hrubě zanedbával, tak alespoň Poldarka doplním. Jak jsem napsal u Zatmění, Grahamovou hlavní předností je umění dialogu a vystižení charakteristiky postav. Když spolu dvě postavy mluví, rozmlouvají tu dva charaktery, nikoli autor sám se sebou. Díky tomu se jednotlivé díly čtou prakticky samy.

de_baques
13.12.2019 5 z 5

autor píše čím dál propracovaněji, ubírá ze záplavy jmen a nesouvisejících zápletek, ale soustřeďuje se na několik hlavních propletených linií, těším se na další díl

weberda
25.09.2019

Ani tento díl mě nezklamal.Mohu všem doporučit.

Silmarien
07.07.2019 4 z 5

Pokračovanie ságy, ťažba ide trochu do úzadia, osudy hrdinov a politika do popredia. Graham sa stále viac venuje duševným stavom postáv. Príjemný návrat do známeho prostredia, aj keď sa vždy musím trochu vyrovnať s nespravodlivosťou a drsnosťou vtedajšieho života. Žiadny z hrdinov nie je dokonalý, mieša sa v nich ich vlastná sila, slabosti, zmysel pre česť i poklesky... a aj preto je to celé také zaujímavé. Už vyšla ďalšia časť, teším sa na ňu.

Michalka98
07.04.2019 5 z 5

Tato sága je prostě skvělá! Těším se na další díl.

PaníUč
07.03.2019 5 z 5

Měla jsem hned přečtené. Na Běsnící příboj v češtině nevydržím, takže kupuju v aj.

ivulka15
19.01.2019 5 z 5

Výborná historická sága,která se prostě čte doslova sama.

Michonne
13.12.2018 5 z 5

Poldark vás prostě nepustí - čtete, přečtete a hned se těšíte na další díl. Já osobně jsem si šestý díl užila ještě více než předešlé, a to proto, že jsou mi osudy postav stále blíž a blíž.

Channach
08.11.2018 4 z 5

Do děje skáčeme rovnýma nohama a já jsem si čtení opravdu užila. Více v mé recenzi v záložkách.

Artep25
13.10.2018 4 z 5

Přečetla jsem knihu stejně rychle ,jako předešlé díly .Trochu mi chybí v pokračování Poldarka víc zvratů ,které by mně překvapily .Čte se to sice dobře ,ale něco co by příběh okořenilo by určitě víc pomohlo .Je to takové pořád nějak stejné .