Polda

Polda https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68687/polda-68687.jpg 4 148 26

Polda série

1. díl >

Kapitán kriminálky, když nemůže postihnout vysoce postavené darebáky, postaví se tajně na stranu menších lumpů, aby jejich prostřednictvím potrestal ty nejmocnější a nejméně dosažitelné. Vymyslí únosy dětí těchto zločinců a s komplici zinkasuje značné výkupné. Nakonec bere spravedlnost do vlastních rukou až natolik, že nejzákeřnějšího z vrahů sám popraví. Kniha má spád, je plná napětí, autorka skvěle fabuluje a čtenář se baví příběhem, který se velice často dotýká reality.... celý text

Přidat komentář

vvikingg
27.04.2024 4 z 5

Frýbová ve svých knihách velmi dobře popsala,,divoké devadesátky,, v této knize zabrousila mezi firmy zabývající se prodejem lehkých topných olejů, které se následně prodávali jako nafta. Slušná zápletka, perfektně popsané vydařené únosy s předáním výkupného, nechybí černý humor a na závěr vražda padoucha bývalými příslušníky kriminálky.

Nofar197
08.09.2023 4 z 5

Dobrá krimi odehrávající se v divokých devadesatkach. Ale pokračování se mi přece jen líbilo víc.


Lele61
28.07.2023 4 z 5

Další knížka Frýbové s kriminální zápletkou. Tentokrát s typickým humorem líčí příběh kapitána kriminálky, který vymyslel originální způsob, jak potrestat ty nejmocnější z darebáků. Svižně napsaný román jehož děj nepostrádá potřebné napětí.

rodak
18.08.2020 5 z 5

Opět nezklamala má oblíbenkyně Frýbová.Tentokrát kriminální zápletka.Je tam vše jak mám rád,i ta občas zbytečná roztahanost a ukecanost.

katerina.l.
19.06.2020 3 z 5

Není to špatná kniha, ale přečtu druhý díl, ať vím, jak to dopadne, a dál asi zůstanu věrná spíš Robinovi a dalším humoristickým románům... Nějak mi tam chyběl autorky typický humor.. Na druhou stranu opět hezky vykreslila, že nikdo a nic není jen černé nebo bílé. A asi je to i hezká sonda do let minulých, ale to já nemůžu posoudit - z té doby si pamatuju jen příšerný punčocháče a Magion :D... Mám ráda doslovy paní Frýbové, ale tentokrát mě trochu zklamal i ten.

konicekbily
21.04.2020 4 z 5

Knihovny mají zavřeno, tak se vracím k domácím zásobám, a prolistovávám knihy, které jsem kdysi četl a čtu zajímavé pasáže. Autorka si zvolila na tehdejší dobu velice aktuální téma a tehdy to bylo na 100% na pět hvězdiček. Nyní to hodnotím jako velice dobře napsanou knihu, ale už to není tak moc aktuální, ale tak to "tenkrát" asi vypadalo.

KBTP
21.02.2020 5 z 5

Geniální

Pavelpi
02.05.2019 5 z 5

Velmi zajímavá kniha,kde autorka popisuje,jak to tehdy fungovalo v našem státě.I když ten konec je takový podivný,ale celkově je to výborná realita.

JancaMia
27.03.2019 4 z 5

O tom když přejdete na druhou stranu a co se všechno může stát ...

harena
06.01.2019 4 z 5

Vidím, že jsem nenapsala komentář, tak to zkusím napravit. Knihu jsem četla téměř hned po vydání r. 1995 a uchvátila mě. Proto chápu sarkasmus a pesimismus paní Frýbové. Kniha je velice čtivá, skvěle propracovává postavy, příběh má spád a nechybí ani lehký humor, pro paní Frýbovou typický. Líbila se mi stejně jako následující druhý díl.

Jardík50
22.10.2018 4 z 5

MKoc dobrý čtení. Patří k jejím top dílům. Ukazuje na poměry v devadesátých a má to grády.

DuncanIdaho
01.08.2018 4 z 5

Docela dobrá kniha. Je trochu naivní, místy i vtipná, prostě je to taková detektivní pohádka pro dospělé

Reacher
28.12.2017 5 z 5

Ano, kniha může působit jedovatě, sarkasticky a nenávistně... Nicméně protože jsem to občas v devadesátkách a v poslední době viděl a vidím stejně, mám pro autorčina slova pochopení. Dovedu si představit, že jsou situace, kdy i normální obyčejný člověk je pohlcen hněvem a odhodlává se pro pomstu. Autorka zřejmě propadla oprávněné skepsi, že jsme po revoluci promrhali obrovskou šanci stát se právním státem, kde je všem měřeno stejně a kde se prosperita státu a pracovitost občanů projevuje zvýšením úrovně všech zúčastněných a ne jen hrstky vyvolených...

laura
17.08.2017 5 z 5

Když jsem ji četla poprvé, zdála se mi průměrná. Ale stejně jako s Mafií, čím častěji ji čtu, tím víc mě baví. Stačí mi otevřít knihu na jakémkoli místě a hned mě pohltí. Četla jsem ji vážně už mockrát - ani nevím přesně, kolikrát.

Je čtivá, vtipná, napínavá, je překvapivá. Pokaždé ji vidím trošku jinak a pokaždé i malinko jinak vnímám postavy. Pokaždé mi o trošku víc zarostou pod kůži a já vím, že až tuhle knihu znovu otevřu, budu mít důvěrně známý pocit, že vcházím do světa, který už znám, kde se cítím dobře a kde na mě čekají ti, které znám možná líp než sama sebe. A přesto se tam budu těšit.

Protože je fajn nechat tenhle svět znovu ožít a dovolit mu, aby vás pohltil do své náruče...

syskas
08.07.2017 4 z 5

Knihy tejto autorky vždy nútia rozmýšľať. Mám rada jej prepracovanie psychológie postáv. Hľadanie dôvodov, motivácie ich konania. V tejto knihe mi akurát trochu prekážalo to občasné "predpovedanie", že sa niečo stane. Ako keby mi niekto našepkával a potom, keď sa niečo naozaj stalo, to už nebolo také prekvapenie. Ale inak veľmi dobrá kniha.

nycol
06.07.2017 5 z 5

Celá série je čtivá a běhá z ní mráz po zádech.

Kerberos
27.06.2017 4 z 5

Mě se to líbilo,každá doba má jiný pohled na věc.

InaPražáková
27.05.2017 1 z 5

Postupem času jsem měla pořád silnější pocit, že čtu autorčiny osobní dvě minuty nenávisti. To samo o sobě není špatně, když se emoce vrhne na papír, nechá odležet a seškrtá, může vzniknout živelná výpověď o době. Tady to ale působí, že racionální autocenzura neproběhla, prostě se vyřizují účty s amorálními, zženštilými podnikateli, padni kam padni. Pravděpodobnost je vedlejší, charaktery postav se ohýbají, jak se zrovna hodí, ale na konci je to mocné zadostiučinění, že za nás někdo hodil kamenem.

Mabie
06.03.2017 1 z 5

Paní Frýbová opět odvedla dobré spisovatelské řemeslo, přesto se mi román nelíbil. Samotný příběh je naivní, což by mi tolik nevadilo, kdyby autorčin břitký humor z éry Robina, Falešných hráčů aj. nebyl nahrazen přemírou jedovatostí, ironie a sarkasmu.

LucieD81
02.08.2016 4 z 5

Skvělá kniha, sice ne příliš realistická, ale když se rozhodnete přijmout autorkou předestřený svět jako možný, tak vás kniha určitě pobaví. Nechybí autorčin charakteristický humor, příběh má spád a šmrnc a leckdy dokáže překvapit. Doporučuji.