Pohľadnica z Talianska

Pohľadnica z Talianska https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521056/bmid_pohladnica-z-talianska-Kdc-521056.jpg 4 89 32

Pohlednice (Alex Brown) série

1. díl >

Grace Quinnová pracuje v skladovacej spoločnosti. Keď jedného dňa nájde v sklade cennú umeleckú zbierku spolu so zväzkom listom a s denníkmi z 50. rokov minulého storočia, prebudí to jej prirodzene zvedavú povahu. Čím hlbšie sa ponára do pátrania, tým viac odhaľuje záhadný príbeh mladej Angličanky Connie Levinovej, ktorá po druhej svetovej vojne odišla so svojím manželom do Talianska. Obsah skladu zároveň ponúka nádej na nový začiatok pre Grace, ktorá sa stará o svoju panovačnú matku a bojuje so zlomeným srdcom. Odvážne sa vydáva na vlastnú objaviteľskú cestu. Tá ju zavedie do staroružovej vily na vrchole kopcov s prekrásnym výhľadom na Taliansku riviéru. Podarí sa jej však odhaliť rodinné tajomstvá, ktoré tak ovplyvnili Connin život, a nájsť lásku?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Fortuna Libri (SK)
Originální název:

A Postcard from Italy , 2019


více info...

Přidat komentář

Jirinamac
12.03.2024 4 z 5

Je to fakt slaďárna, kterou bych viděla na začátek minulého století, ale jednou za čas mě takové knížky baví. Navíc jsem v knížce našla i něco, co mám společného s Grace a Connií a to je den a měsíc i mého narození.

Ita
12.08.2023 1 z 5

Tohle bylo fakt utrpení. Tak kýčovité a roztahanané, aby se to vyřešilo na pár stránkách. Dočetla jsem to jen s velkým sebezapřením, a to mám romantické oddechovky ráda!


Renike
23.06.2023 5 z 5

Mě se ta kniha moc líbila. Ráda čtu knihy, kde se střídá minulost a současnost.
Příběh byl čtivý, milý a konec dojemný. A co dodat, Itálii miluji :)
Určitě přečtu i Pohlednici z Paříže.

Knižnítoulky
04.10.2022 5 z 5

Mohu jen napsat, že se jedná o něco báječného, osvěžujícího, rozumně dojemného. Děj se mi nevtíravě drží v mysli a zatím nebledne. Moc hezké.

Dámaskloboukem
04.08.2022 2 z 5

Ačkoli jsem vděčná čtenářka červené knihovny, tohle nebylo nic moc.
Příběh nepravděpodobný, extrémně kudrlinkovaný, styl vyprávění černo-bílý. Buď to byl život úžasný nebo příšerný. Nic mezi tím.
Přirovnala bych knihu k zahradnímu trpaslíkovi, tak kýčovité.
Čekala jsem, ze autorka bude požehnaného věku, to by mi sedělo ke stylu vyprávění.
Kupodivu není.
K opakovanému zalévání očí hlavní hrdinky slzami, jak se dojímala nad příběhem z minulosti…
si dovolím poznamenat, že když jsme to zkoušely coby malé holky (zřejmě ve snaze naučit se skrz slzičky působit hodně extrémně žensky), tak nás táta mé nejlepší kamarádky vždy usadil se slovy: “ jen si pobreč, aspoň toho méně vyčůráš…”
A bylo po slzách. :D

Kniha je vhodná jako absolutně nekomplikované čtení, pokud vůbec o ničem nechcete přemýšlet.

Mně krásně vyšlo načasování s cestou do Londýna, kdy jsem četla, jak Ellis z letiště jede expresem do centra a za hodinu jsem si to v Heathrow expresu uháněla na Paddington taky.

AndreaP.
08.07.2022 3 z 5

Přemýšlím, jak tuto knihu hodnotit. Nebyla špatná, na druhou stranu se nekonalo ani takové to převratné wauuu. Průměrná romantická oddychovka, kde bohužel největší problém jsem měla s hlavní hrdinkou, která se chovala tak nějak ušlápnutě před svou matkou a vlastně před všemi a pak najednou bum bác obrat, vysněný princ - takto to v životě prostě nechodí. Nicméně na letní večery dobrá kniha. Příběhová linie Connie se mi líbila velmi, ač je velice smutná. Za mě celkové hodnocení 3,5*

EmillyT
21.06.2022 3 z 5

Příjemná romantická oddechovka, která se hezky četla. Historická linie je místy velmi smutná. Hlavní postava Grace mi úplně k srdci nepřirostla, protože se příliš zaobírala tím, že jí její bývalý přítel podvedl a tím jí na dlouhou dobu zničil život. Druhá polovina knihy odehrávající se v Itálii se četla lépe.

lotta8659
14.03.2022 4 z 5

Moc příjemná kniha, která krásným, laskavým a místy i velmi smutným příběhem zaujme a zahřeje u srdce. Příběh je v druhé polovině i dosti poutavý, jinak spíše oddechovka. Doporučuji.

mistrikova
28.01.2022 2 z 5

Kniha je oddychové čtení, taková harlekýnka. Rozhodně nečekejte, že by se děj odehrával někde v Itálii. Naopak, hrdinka žije v Londýně a pracuje pro starší manžele, kteří pronajímají sklady k uložení věcí. A od toho se odvíjí příběh. Pátrání po majitelce věcí ze skladu, která nezaplatila za pronájem. Kniha mě zklamala. Podruhé bych jí už nečetla.

alnahu
22.08.2021 4 z 5

Příjemné, poutavé čtení právě na dovolenou. V příběhu se vydáme s Grace do malebné Itálie a prožijeme s ní komplikovanou cestu za lepším životem. Příběh je napsán ve dvou dějových rovinách -v současnosti a v té druhé se vracíme do roku 1939.Během děje se obě linie prolínají a tak se seznámíme v příběhu i z druhou ženou Conní- obě mají spolu něco společného .Příjemná kniha s romantickým nádechem.

Miška935
11.07.2021 5 z 5

Mě se to hodně líbilo, začátek trosku zdlouhavý, ale příběh byl skvělý, poutavý. Minulost a přítomnost je skvělá. :) Rozhodně bych ráda další její příběh.

evismaior
18.05.2021 2 z 5

45% - Ač jsem vděčný konzument červené knihovny, tohle tedy na mě bylo nesmírně rozvleklé a utahané. Hlavní hrdinka Grace je puťka tyranizovaná svojí matkou, ale zde je podána jako Popelka, které se ujme vysněný princ Ellis s karamelovýma očima (ten opakovaný popis těch očí je už pak vážně k smíchu) a vyrýsovanými břišáky. Sympatický, úspěšný Američan, nekomplikovaný chlápek, který by o takovou šedou myš ve skutečnosti sotva zavadil druhým pohledem. Sněme dál, je to krásné, když se zjevně slušné a hodné osobě dostane šťastné lásky a vysněného konce, ale obávám se, že v reálu by žena jako Grace skončila spíš jako doživotní opatrovnice "bezmocné" matky nebo manipulovaná manželka někoho, jako byl ten Phil. Zde je ale vše zalito italským sluncem a zdánlivě vyváženo smutným příběhem Connie a její ztracené dcery Lary, po nichž Grace a Ellis pátrají, což je očekávaně melodramatické už od prvního otevření skladu se začným majetkem, který po Connie zbyl. Dočetla jsem to, ale žádná sláva to tedy nebyla.

PaníColumbová
06.05.2021 5 z 5

Asi tak, podle hodnocení se mi do knihy ani moc "nechtělo". Dílo o mé milované Itálii mě ale mile překvapilo - bylo to romantické, něžné, italské a napínavé. Doporučuji - neváhete a čtěte!

avalonek
23.04.2021 4 z 5

Hezké to bylo,něco jako romány od Jojo Moesové..Chviličku mi tedy trvalo,než mě to chytlo,ale nakonec velice hezké a také smutné..

evikt
13.03.2021 2 z 5

Tak tohle snad nedoctu.. S*re me tam věcne zmiňovaná Gracina otravná matka, myslím že ten dej je tak zbytečně prodlužovany že mne to vůbec nebaví a to se mi nestává.. Asi se jen podívám dal jak to dopadlo s Connie :/

iveta0549
03.03.2021 3 z 5

Nevím, tato knížka nebyla asi úplně pro mě. Umím se do příběhu začíst a přečtu to během pár dní. Tady mi to nějak nešlo.

bookcase
13.01.2021 5 z 5

Nádherné čtení se smutným podtónem.

bbara155
10.01.2021 3 z 5

Nebylo to úplně špatné, ale taková béčková úroveň. Lucinda Riley tenhle druh románů píše mnohem líp. Hlavní hrdinka mi moc sympatická nebyla a její matka jeden velký děs. Velké odpuštění nakonec a šťastný konec byl očekávaný, ale nenadchlo mě to.

Kaja1
24.11.2020 4 z 5

Takové milé čtení v této nemilé době.

pavla67
19.11.2020 5 z 5

Tak to byl krasny pribeh, na konci knizky me ukapla slzicka, konec byl velmi dojemny

Štítky knihy

dopisy pro ženy Itálie romantika

Autorovy další knížky

Alex Brown
britská, 1977
2020  76%Pohlednice z Itálie
2022  82%Pohlednice z Paříže

Kniha Pohľadnica z Talianska je v

Přečtených115x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených2x
Knihotéce139x
Chystám se číst94x
Chci si koupit18x
dalších seznamech3x