Pohlednice z Paříže

Pohlednice z Paříže https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492042/bmid_pohlednice-z-parize-z46-492042.jpg 4 61 21

Pohlednice (Alex Brown) série

< 2. díl

Píše se rok 1940, Evropou zmítá druhá světová válka a mladá zdravotní sestra Beatrice Crawfordová opouští bezpečí svého domova ve Velké Británii, aby se mohla na francouzských bojištích starat o zraněné vojáky. Ani když Francie podlehne nacistické okupaci a Paříž přikryje temný stín, Beatrice nedokáže jen nečinně čekat na záchranu. Komu však v tomhle novém, nebezpečném světě může věřit? O více než 80 let později do Paříže přijíždí Annie Lovellová, jež bez rozmýšlení skočila po možnosti navštívit byt, který ve městě zdědila její sousedka. Vedle příjemného vytržení z každodenního života tam na ni čeká i překvapení, které možná změní celý její život – podaří se jí totiž objevit Beatriciny skryté deníky. Uchvácena strhujícím vyprávěním i nádherou Města světel se pouští po jejích stopách a skládá dohromady mozaiku dávných událostí, jež Beatrice uvedla do chodu… a které ještě stále čekají na své završení.... celý text

Romány Pro ženy Válečné
Vydáno: , Metafora
Originální název:

A Postcard from Paris , 2021


více info...

Přidat komentář

Naďa2411
23.11.2023 3 z 5

I když jsem nečetla 1. díl, knížka mne zaujala velmi pěknou obálkou. Děj odkrývá minulost z období 2.světové války jedné velmi odvážné Angličanky Beatricie, která žila v Paříži. Měla velké zásluhy na záchraně spousty životů. Kapitoly se střídají se současností, kde Annie odhaluje zašifrované texty od Beatrice v rámci dědictví její kamarádky. Kniha je oddychová, škoda, že je tam málo historie. Vadilo mi, že autorka nastínila komplikovaný vztah Annie a její dcery a není v knize dořešený. Dějově kniha patří do růžové knihovny. V některých kapitolách jsem se nudila, současnost se dala hned předvidat.

Szilvia1
01.09.2023 4 z 5

Příběh je pěkně napsaný,jenom z té minulé části je málo.Autorku mám ráda i navzdory tomu,že tenhle příběh(až na tu minulu část) je předvídatelný.


Renike
06.07.2023 5 z 5

Celkově se mi příběh líbil, stejně jako Pohlednice z Itálie. Mám ráda knihy, kde se střídá minulost a současnost.

1v8na
06.07.2023 3 z 5

Z knihy mám rozporuplné pocity. do poloviny knihy mi příběh přišel natáhnutý a takový velmi popisný a ne moc zajímavý.
Od poloviny to pak byla jízda.
Sice bych očekávala více prostoru pro Beatrici, ale to byla jen malá vada na kráse.
Knihu hodnotím průměrem. Na letní čtení ideální.

majavcelicka
03.01.2023 5 z 5

Konec jsem nemohla odložit, dokud nedočtu. Ale někdy jsem některé odstavce přeskakovala, protože jsem strašně chtěla vědět, co zase zjistili a někdy se v některých odstavcích vykreslovala Paříž a to mi tam trošku štvalo, že se tím "brzdil" rychlý spád událostí. Jinak super

Maky806
19.09.2022 5 z 5

Ale jo dalo se to číst, I když jsem od toho asi čekala víc.

veruptackova
05.09.2022 3 z 5

Přiznám se, že jsem podle anotacečekala klasické prolínání dvou časových linek. Ano, kniha nás zavede i doválečné Paříže, nicméně tento příběh je spíše okrajový a většina děje seodehrává v současnosti. Což je podle mě velká škoda, protože příběh Beatrice měl velký potenciál a věřím, že by z něj byl srdceryvný historický román ve stylu knih Natashy Lester. Na druhou stranu to možná byla pouze má milná očekávání a preference. Věřím totiž, že spousta čtenářek bude touto knihou nadšena. Hlavní linka a příběh Annie, která hledá sama sebe, není vůbec špatný.  

Pohlednice z Paříže není klasický historický román, ale příběh o nových začátcích, síle rodiny a přátelství, který je obestřen záhadou z minulosti. To vše v prostředí úchvatné Paříže, která je popsána takovým způsobem, že pokud jste ji ještě nenavštívili, po přečtení knihy určitě budete chtít.

Miška935
03.09.2022 5 z 5

Neskutečně me tato kniha pohltila a také me dost bavil příběh. Sice je pravda, ze tam mohli byt více nahlédnutí do minulosti, ale i tak me to natolik pohltilo. Občas jsem to četla i se zatajenym dechem.

Rosse
30.08.2022 5 z 5

Hlavní hrdinka Annie mi neskutečně přirostla k srdci. Příběh krásně vyobrazuje to, že věk je jen číslo a že láska a životní dobrodružství se mohou prožívat v jakémkoliv věku. Přimělo mě to zamyslet se trochu nad tím, zda jsem ve svém životě spokojená a zda směřuji opravdu tam kam chci.

Ačkoliv je to ohraná písnička, ráda u knih vyzdvihuji jejich čtivost a u této jakbysmet. Alex Brownová píše opravdu krásně.

Pokud zrovna hledáte knihu, kterou byste si s sebou vzali na dovolenou nebo si s ní poseděli na zahrádce, tak bych vám ráda s čistým štítem doporučila právě Pohlednici z Paříže.

EmillyT
26.08.2022 4 z 5

Velmi příjemné letní čtení. Děj i závěr mohly být obsáhlejší a napínavější, ale i tak se mi kniha moc líbila a pomohla mi překonat čtecí krizi, která u mě přes léto nastala.

jeny-v
11.08.2022 4 z 5

Letní čtení s úspěšným tématem, hezkou obálkou, kde se střídá historie s přítomností, přijímají se obtížná rozhodnutí, navazují se pevná přátelství a přijde i láska. Druhý příběh ze série Pohlednice je vsazen do přítomné Paříže, kam přijíždí Annie v naději, že zažije nějaké dobrodružství a vrátí svému životu jiskru. Zde se seznámí s Maggie a Kristen. „Mám pocit, že nám třem bylo souzeno se setkat. Všechny jsme to potřebovaly.“ S odhodláním se pouští do odhalení minulosti Beatrice a Queenie, dvou žen, které pocházely z odlišných poměrů, přesto vždycky držely při sobě a znaly skutečný význam přátelství.

Knihajeradost
25.07.2022 3 z 5

Uvnitř knihy najdeme příběhy ze dvou časových linií. Minulost a přítomnost. Jen, bohužel, té minulosti tam bylo na můj vkus strašně málo. Díky tomu mě kniha trochu zklamala. Začátek příběhu měl hodně popisů a málo dialogů. Bála jsem se, že se nezačtu. Už byla skoro polovina knihy za mnou a ještě stále jsem neměla tušení, kdo Beatrice byla a měla jsem pocit, že jsem se o ní ještě nedozvěděla skoro žádné informace. Prostě byl začátek dlouhý a hodně pomalý. Uvítala bych více náhledů do minulosti a méně dění z přítomnosti. Vyskytly se tu chvilky, které mě docela nudily a nezajímaly. Škoda, že se příběh pořádně rozjel až v polovině knihy.
Zase na druhou stranu, když zapomenu na ten zdlouhavý začátek, byl to krásný příběh. To, co Annie s pomocí ostatních odhalila bylo moc krásné, ale smutné zároveň.

nada3314
21.07.2022 5 z 5

Já tyto příběhy prostě miluji.

Jak už jsem tu psala několikrát, Paříž je prostě moje láska a vše z beletrie, kde se objeví, musím číst 

Pohlednice z Paříže už samotnou Paříž obsahuje v názvu, tak to byla jen otázka času, kdy se tahle kniha s přenádhernou obálkou ke mně dostane. A myslím, že se dostala v tu nejlepší dobu. U čtení tohoto příběhu jsem si nesmírně odpočinula, to bylo tak krásné pohlazení po duši.
Hlavní hrdinka je dospělá ženská, ostřílená životem, která dokázala vychovat sama dvě děti, a život se s ní vůbec nemazlil. Annie tvrdě pracovala, aby dětem dopřála krásné dětství a měli vše, co potřebovali. Občas ji vypomáhala kamarádka Joanie, ze které se stala postupem času, životní přítelkyně, která v tomto románu hraje jednu z hlavních rolí. Zdědí byt s obchůdkem v Paříži, ale její zdravotní stav a stáří už ji nedovoluje, aby se do Paříže rozjela a své dědictví si prohlédla, tak tam vyšle právě Annie.

Annie neváhá ani minutu a své nejdražší přítelkyni ráda pomůže a zkusí zjistit, kdo a proč ji byt odkázal. Joanie je totiž sirotek, který vyrůstal v dětském domově, tak vůbec netuší, kdo by se za tímto odkazem mohl skrývat. Annie se rozjede do Paříže a dobrodružství okořeněné láskou, novým přátelstvím a velkým tajemstvím může začít.

Doporučuji všem ženám, které mají rády tento typ příběhů. Budete nadšené.

zdehan
19.07.2022 5 z 5

Pěkná oddechovka.

Knižnítoulky
09.07.2022 5 z 5

Opravdu typické čtení pro ženy. Ale je to nepochybně boží čtení pro všechny kategorie žen. Knihu mohu jen doporučit, moc jsem si ji užila.

Knižní střípky
03.07.2022 4 z 5

Bylo to moc milé čtení, nic převratného, nic objevného, téma mnohokráte zpracované, ale je to téma, které já mám moc ráda, navíc odehrávající se v úžasném prostředí, a tomu já málokdy odolám. Stejně jako u předchozí autorčiny knihy POHLEDNICE Z ITÁLIE jsem si velmi oblíbila hlavní hrdinku, byla to sympatická žena, které prostě fandit musíte. Romantiky zde bylo tak akorát, nic přehnaného, což mi rovněž vyhovuje. Možná mě trochu mrzelo, že o životě Trixie tam toho zase tolik moc nebylo, asi bych uvítala více kapitol z minulosti, ale to mám u většiny těchto knih. Jako odpočinkovou četbu mohu tuto novinku i předchozí autorčinu knihu s klidným svědomím doporučit.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

neubam02
03.07.2022 3 z 5

Jako první musím vyzdvihnout tu nádhernou obálku! Ta umí zaujmout na první pohled...

Miluju knihy, kde se střídá minulost a budoucností, bohužel tady jsem byla zklamána. Pouze první kapitola byl pohled do minulosti, později se tam drobet četly deníky, ale i tak bylo té minulosti pomálu.

Příběh pro mě postrádal i nějaký hlubší děj. Tři kamarádky které vysedávají v Paříži u jídla s vínem nebo si prohlíží byt. Do toho samozřejmě ještě musíme přidat romantickou linku... (spoiler: po týdnu láska jak trám a nabídka společné koupi domu?!)

Knihu bych doporučila jako nenáročnou, oddechovou četbu pro milovníky Paříže a romantikům, kteří věří na lásku na první pohled.

bookcase
26.06.2022 5 z 5

Příjemně napsáno, s hrdinkou se díky okolnostem ponoříme do bolestného období Francie (2. sv. válka) a zároveň si užijeme Paříž plnou dobrého jídla i lásky.

bookbug_cz
14.06.2022 4 z 5

Pohlednice z Paříže je přesně ta pravá knížka, která vás příjemně naladí na letní dovolenou. Ať už cestujete, nebo vám stačí si zarelaxovat doma na zahrádce s knihou v ruce. Kdo by nemiloval Paříž?

Tohle město rozhodně ví, čím zaujmout. Samo o sobě nám vypráví příběhy o nešťastných i šťastných láskách nebo dobou zkoušených životních osudech. V roce 1940 se i válka, která tou dobou trýznila celou Evropu, dostává do domácností a blízkostí obyčejných lidí včetně Beatrice Crawfordové. Ta se vydává na bojiště, aby se jako sestra postarala o zraněné vojáky. Její smysl pro spravedlnost a neskutečné odhodlání porazit všudypřítomné zlo, je obdivuhodná a obávám se, že už v dnešní době takoví lidé skoro nejsou.

Příběh sleduje i linku ze současnosti, ve které Annie Lovellová přijíždí do Paříže, aby se podívala na byt, který zdědila její sousedka. A právě v tomto bytě nalezne Beatriciny deníky. A tak se Annie, která ve svém životě pociťuje mírné pochybnosti o sobě samé, vydává na cestu plnou krutostí, ale i naděje a lásky. A Paříž jako kulisa? Co víc romantické může být?

Pohlednice z Paříže je typickým čtením pro ženy, které chtějí zažít zalíbení, lásku, drama i hrdinství. No – číst tento příběh samozřejmě mohou i muži, to bez debat! Okouzlí všechny, kteří jsou otevřeni dojemným příběhům.


Za knihu k recenzi děkuji @grada a @metafora.

ydnac
04.06.2022 4 z 5

PAŘÍŽ MŮŽE ZMĚNIT ČLOVĚKU ŽIVOT :-)
Kavárny, trhy, procházky u řeky, lodě, malebné uličky, nádherné historické skvosty, nová přátelství, láska - to všechno nabízí Paříž :-)
To všechno se dostalo i třem ženám, které spojilo toto nádherné město.
Annie se sem přijela podívat na byt, který zdědila její kamarádka a neví proč jí byl odkázán, ani nezná osobu jež jí ho odkázala.
Moc příjemný příběh, přečteno za pár hodin :-)
V Paříži jsem byla a tato kniha mi osvěžila vzpomínky :-)