Pohádky pod polštář

Pohádky pod polštář https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114646/pohadky-pod-polstar-114646.jpg 4 34 11

Knižní soubor pohádek zahrnuje osm tematických okruhů, jsou zde pohádky jak pro chlapce, tak i pro děvčátka. Některé pohádky jsou ze světa zvířat, další ze světa pohádkových bytostí, ale nechybí také pohádky ze školky, ve kterých se prolíná reálný svět dětí a prostředí blízké dětem se světem fantazie. Jednotlivé pohádky na sebe nenavazují, dítě si tedy může pokaždé vybrat k poslechu, případně ke čtení libovolný pohádkový příběh. Svým rozsahem odpovídají pohádky možnosti předčítat je před spaním. Jsou určeny dětem přibližně od 3 do 8 let. Knihu mohou využít jak rodiče, tak i učitelky v mateřských školách nebo knihovny při práci s dětskými čtenáři. Pohádky doplnila kouzelnými ilustracemi mladá slovenská grafička a dizajnérka Katarína Ilkovičová.... celý text

Přidat komentář

LunaL.
17.03.2022 4 z 5

Četla jsem synovi (5let) před spaním. Je zvyklý na delší pohádky, tak jsme četli většinou 3po sobě. Líbilo se nám, že v knížce byly pohádky na víc témat, hezky rozdělené do větších kapitol. Je poznat, že spisovatelka má fantazii, bavili jsme se při pohádkách, proč má kráva (a pak čert) rohy, proč datel klepe zobákem do stromu, proč kukačky ku..ku.. kukají :) Jak bylo pohádek víc, tak je jasné, že ne všechny se všem budou líbit. Jednu jsme museli přeskočit, ta synovi od začátku nesedla. Z nějakých byl nadšený víc, z nějakých míň. Miluje vodníky, čerty, zajímá se o hvězdy - takže spoustu pohádek bylo o jeho oblíbencích :) Určitě zkusíme ještě nějakou knížku od autorky :)

Atlantis
19.01.2022 3 z 5

V pohodě dětská kniha, neurazí, nenadchne. Příběhy jsou velmi krátké, často na úkor logiky, kdy se vše honem honem vyřeší na pár stránkách. S dcerou jsme se nenudili, ale ani jsme neoplakali, že je konec.


Sabushenkaxx
20.08.2021 3 z 5

Tuto knihu jsem dětem koupila jako druhou od této autorky. Líbí se mi rozdělení podle témat (po pár dnech mají nový nádech) i snadné čtení ( žádné složité výrazy ani dlouhá souvětí). Fantazie autorky ne nekonečná, z obyčejné každodenní činnosti či předmětu vytvoří kouzelný krátký příběh, často s poučením, dokonalý pro věkovou kategorii 2-6 let
Jako negativ vnímám srovnání s druhou knihou, kterou jsme koupili dříve a je pro nás o něco zajímavější

Aknel26
27.05.2021 3 z 5

Hezká knížka, ale spíš pro malé děti. Jednak délkou pohádek (dvě tři stránky) a pak i obsahem - v pěti letech většinou děti vědí, že Slunce je jen jedno, že za kraví rohy nemůžou čerti a že slepice nikdy nesnášely hranatá vejce.

Pivísek
22.10.2020 5 z 5

Knížku dostala dcera než jí byly tři roky a má ji moc ráda. Pohádky jsou akorát "dlouhé" a originální, konečně změna mezi všemi Karkulkami a Popelkami! :-)

verense
02.08.2020 1 z 5

Za mne bohužel tato knížka také ne. Jediné, co oceňuji, je délka pohádek - tak akorát před spaním. Ale náměty mne ani syna (4.5 roku) nezaujaly, dočetla jsem spíše z povinnosti. A na to, že je autorka dětskou psycholožkou, jsou její pohádky plné dost nepěkných manipulativních technik. Nejsem si jistá, jestli je to pro děti ten správný vzor...

jasmína
04.02.2019 5 z 5

S dcerkou se nám moc pohádky líbily, a hodně jsme se zasmály u pohádky o šišlavém králi

Jéňa2008
23.06.2018 4 z 5

Knizka je vhodna pro deti, pohadky jsou hezke

Rind
19.09.2016 1 z 5

Tak jsem dala na hodnoceni i pri vyberu detske knihy. Nemela jsem to delat! Nevim, jak jine knizky od teto autorky, ale Pohadky pod polstar pro 3 lete deti urcite ne.
Precetla jsem si o autorce, ze je detska psycholozka, ze pohadky jsou neotrele. Ze je vhodna pro rodice i ucitelky ve skolkach. A pro deti 3-8 let.
Ctu pohadku, konkretne v Certi skolce a je tam: "Jestli dnes konecne neprovedes lumparnu, tak to reknu mamince. JESTLI SI PRO TEBE VUBEC BUDE CHTIT PRIJIT, TY KLUKU NEVYVEDENA".
Je to pohadka o certech, at zlobi. To je v poradku. Ale neprijde mi v poradku cist detem, ze si pro ne maminka treba nemusi prijit do skolky (!)
Leda ze by si pani psycholozka vychovavala klientelu.
Mozna se k ni jeste nekdy vratim, ale urcite ne driv, nez za par let. Strasit sve dite pred spanim, ja rozhodne nechci.

pfa
30.08.2015 5 z 5

Příjemná a milá publikace, řekl bych, jiných, neokoukaných pohádek a příběhů, které jsou svou kratší délkou naprosto ideální pro čtení před spaním.

[9/10] Beletrie pro děti a mládež; Pohádky a příběhy

missa85
17.06.2015 4 z 5

Příběhy mě příliš nenadchly, ale co těm dětem má člověk furt číst... :-D Rozhodně mi teda vyhovovala délka příběhů :-)

Kniha Pohádky pod polštář je v

Přečtených42x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce10x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x