Pohádky horských květin

Pohádky horských květin https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/183425/pohadky-horskych-kvetin-183425.jpg 5 1 1

Druhé vydání nejoblíbenější knihy pro děti (všech věkových kategorií) od švýcarského pohádkáře s kouzelnými celobarevnými ilustracemi Markéty Kotkové vypráví v deseti pohádkách, jak Země i na skalách dostala od andělů nový květinové šaty. Jak víly za pomoci skřítků věnovaly horám červánkovou růži, alpskou fialku a další květiny, které zatím mohly kvést jen v údolí. Se Zlatou vílou děti prožijí dobrodružství v podzemní říši, kam ji poslala královna. Dozvědí se, jak podzemní skřítkové pomohli Maličké víle, když se ztratila. A také, jak skřítek Stříbrná brada vyléčil skřítka Raruka (a za pomoci jaké květinky).... celý text

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Fabula
Originální název:

Bergblumen-Märchen


více info...

Přidat komentář

Cara.17
13.04.2024 5 z 5

Jakob Streit je úžasný spisovatel. Příběhy, které nám předkládá v této knize jsou neuvěřitelně milé a laskavé. Jsou pohlazením po duši v dnešní náročné a uspěchané době.
Pohádky horských květin jsou do slov proměněnou něžnou fantazií o vzniku a pojmenování horské květeny. Vystupují zde andělé, dobré víly a skřítci díky nimž hory nejsou jen pustými nehostinnými místy, ale prostředím, kde se dají najít jedny z nejkouzelnějších květů matky přírody. Chcete vědět, jak k tomu došlo? Odpovědi najdete v této půvabně ilustrované knížce.
Pokud tedy máte děti a chcete jim dopřát jiné počtení než jsou klasické pohádky anebo jste vy sami zvědaví, jaké příběhy si o zrodu horských kvítek tento oblíbený švýcarský autor vymyslel, neváhejte a sáhněte po tomto nenápadně vyhlížejícím skvostu. Věřím, že nebudete zklamaní.
A pokud se vám tato kniha zalíbí, vřele doporučuji i další díla tohoto nadaného spisovatele, např. Povídání z horských strání a Včelí knihu.