Pohádkové pohromy! Červená Karkulka

Pohádkové pohromy! Červená Karkulka https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361110/bmid_pohadkove-pohromy-cervena-karkulka-Hua-361110.jpg 4 8 3

Klasická pohádka, netradiční ilustrace a komentáře hlavních hrdinů, které rozesmějí vás i vaše děti. Pohádková pohroma se valí! Červená karkulka na louce netrhá kytičky, ale píše esemesky, a vlka poté, co sežere babičku i Karkulku, trápí výčitky svědomí… Říkáte si, co je to za pohádky? To jsou pohádkové pohromy! I oblíbení hrdinové z pohádek chtějí držet krok s moderní dobou, a tak text, který všichni dobře známe, patřičně okomentují. Přečtěte si klasickou pohádku s vtipnými ilustracemi i komentáři, které pobaví vás i vaše děti. Konečně kniha, kterou si budete chtít číst každý večer!... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

Le Petit Chaperon Rouge , 2015


více info...

Přidat komentář

muchomurka
10.06.2023 2 z 5

(SPOILER) Po Sněhurce už jsem věděla, jak bude kniha a příběh zpracovaný, ale ani to nepomohlo, aby se mi to líbilo. Mám ke knize stejné výtky, jako jsem měla u Sněhurky a navíc ještě to, že příběh končí vlkovou hostinou a pak nic. Nelíbilo, nelíbilo a nelíbilo. Vracíme do knihovny a další už zkoušet nebudeme.

broskev28
01.02.2023 3 z 5

Příběh samotný mi připadal slabší než Sněhurka, ale zase vtáhl do knihy původního autora, takže proč ne.
Ovšem překvapila mě reakce našich malých čtenářů na obálku: zatímco ty dvě zbylé knihy (Sněhurka a Paleček) je nijak nepohoršují, nad Karkulkou kroutí nevěřícně hlavou. Ta prudérnost mě u malošků docela zaráží; i když jsem se jim pokusila vysvětlit, že v šatečkách se prostě stojka či hvězda jinak udělat nedá a že mně osobně se tohle ve věku Karkulky mnohokrát taky stalo, přesto setrvávají ve svém odsudku . . .


Mike99
04.10.2019 4 z 5

Pohádka neskutečně krátká, ale dominují celostránkové obrázky s vtipy/poznámkami, ty knize dávají šmrnc. Jinak další hodnocení, viz můj komentář ke Sněhurce.

Štítky knihy

popletené pohádky

Autorovy další knížky

Fabrice Colin
francouzská, 1972
2004  67%Quartek!
2017  70%Pohádkové pohromy! Červená Karkulka
2017  73%Pohádkové pohromy! Sněhurka
2017  50%Pohádkové pohromy! Paleček
2017  87%Pohádkové pohromy! Kocour v botách

Kniha Pohádkové pohromy! Červená Karkulka je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce5x
dalších seznamech1x