Podvrh

Podvrh https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513779/bmid_podvrh-sqe-513779.png 3 4 2

Život Emmy Caanové je podvrh. Emma je padělatelka, umělkyně, která se specializuje na malby z devatenáctého století. Není ale zločinec; její kopie si objednávají muzea nebo bohatí sběratelé, kteří chtějí chránit své investice. Emma je více než zběhlá v tazích štětce Gauguina a van Gogha, ale její práce je někdy bolestivou připomínkou uměleckých cílů, kterých si před lety přála dosáhnout – před tím, než se jí rozpadla rodina i celý život. Když se v jejím životě nečekaně objeví ruský sběratel umění Leonard Sobjecky, Emma vidí cestu ven – novou práci, nový směr, jakým se její život může ubírat, a přístup k penězům, které by jí pomohly podpořit její nestabilní a nedávno ovdovělou matku. Ale nic není zadarmo… a Emma není připravená na to, co má přijít. Leonardův opulentní styl ji pohlcuje a ona časem objeví, co se za vším tím pozlátkem skrývá. V tu chvíli se její minulost, kterou se usilovně snažila pohřbít, střetne s přítomností a přinutí Emmu zamyslet se na tím, jestli není její pečlivě prezentovaný život stejný podvrh jako všechny její kopie…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Fake , 2022


více info...

Přidat komentář

MiskaMa
25.02.2024 3 z 5

Knížka je čtivá, ale asi bych ji nezařadila mezi thrillery. V příběhu jsou dvě dějové linky, současnost a Emmino dětství, ve kterém došlo k situaci, od které má strach z ohně a noční můry.

Současnost pojednává o tom, jak Emma pracuje ve společnosti, kde kopíruje obrazy slavných malířů a žije od výplaty k výplatě. Dostane se jí nabídka od bohatého sběratele obrazů, která by jí zajistila život v luxusu, ale ...

Celkově je knížka plná obrazů, umění, galerií, aukcí, seznamování se s novými lidmi a Instagramu. A v hlavní roli jsou teda padělky...

Taková oddechovka na víkend. 3*

Beky
20.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Rozhodně bych knihu neoznačila "thrillerem", je to takové odpočinkové čtení, ale žádné napětí nebo hrůzu nahánějící okamžiky.

Celý příběh je vlastně o životě Emmy, která se živí paděláním slavných malířských děl a najednou se zjeví sběratel, aby jí nabídl "nové možnosti", což je více než lákavé.

Příběh je celý takový hodně rozvláčný, všude obrazy, aukce, peníze, neznámá jména, falešné pozlátko a padělky obrazů, samozřejmě.

Do toho všeho minulost Emmy, smrt jejího otce a noční můry, zoufalství její matky a nouze o peníze. Nové možnosti a život zahalen množstvím peněz, výlety letadlem a spousta slavných osob v jejím životě jsou něco, na co se lehce zvyká, ovšem je to pouhý "podvrh" nikoli pravý život.

SPOILER
Téměř hned je jasné, k čemu bude směřovat seznámení sběratele a Emmy, a sice, k prodeji jejích padělků vydávaných za originály a tím i k finančním podvodům a rychlému konci Emmina "lepšího" života.


Autorovy další knížky

Erica Katz
americká
2021  71%Pánský klub
2023  55%Podvrh

Kniha Podvrh je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce55x
Chystám se číst37x
Chci si koupit13x
dalších seznamech2x