Podoby architektury

Podoby architektury https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533145/bmid_podoby-architektury-65df2470baf03.jpg 5 4 3

Všimli jste si někdy staveb, kolem kterých denně chodíte? Že ne? Tak se jednou pořádně podívejte. Některé jsou letité a jiné byly postaveny teprve nedávno. Každá je jiná, každá má své charakteristické znaky. Ten, kdo trošku architektuře rozumí, umí podle těchto znaků rozpoznat stáří budovy i stavební sloh, který reprezentuje. Umí nakouknout do dějin. Chtěli byste se také naučit číst v domech a stavbách? Pak vítejte na stránkách této knihy. Knihy plné nejvýznamnějších historických budov z celého světa. A právě na nich, pochopíte, jak šel čas s architekturou a o čem ta architektura vlastně je.... celý text

Přidat komentář

Ronnie68
22.04.2024 5 z 5

Útlá kniha, která zachycuje nejznámější stavby v podobě ilustrací + do jakého slohu je stavba zařazena.... na knihu jsem narazila náhodně, ale jsem šťastná, že jsem měla tu čest si ji prohlídnout a pročíst...

Ctenar1202
06.04.2024 5 z 5

V knize najdeme stavby z celého světa a jejich ilustrace jsou nádherné. Kniha má veliký formát, aby vynikly detaily ilustrací. U každé stavby je napsáno kde ji najdeme a její popis do jakého slohu patří a čím je zajímavá.

Já bych tuto knihu doporučovala hlavně školám,které z ní mohou čerpat informace do výuky. Je určena čtenářům od 12 let.


Jane2016
16.03.2024 4 z 5

Když jsem uviděla obálku této knihy, zamilovala jsem se na první pohled. Ta propracovanost a originalita, té nešlo odolat. A jelikož mě téma architektury zajímá, ale bohužel se v něm nijak více neorientuju, řekla jsem si, že jdu do toho!

A kniha je nádherná, je napěchovaná ilustracemi známých budov. Uvnitř najdete architekturu starověkého Egypta, klasickou architekturu – římský Pantheon nebo například popis Baziliky svatého Petra. A samozřejmě mnoho dalších, velmi známých budov, které všichni dobře známe, ale už méně z nás dokáže určit stavební sloh, či stáří budovy.

Myslím, že pokud se knihu rozhodnete přečíst, ať už sami nebo s dětmi, budete nadšeni. A nejen že se naučíte něco nového, ale ještě se pokocháte krásnými ilustracemi!

Já jsem z knihy nadšená, rozhodně se k ní budu často vracet.