Objevujeme podzemí se Sněhurkou

Objevujeme podzemí se Sněhurkou https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471698/bmid_objevujeme-podzemi-se-snehurkou-wYG-471698.jpg 5 1 1

Žila jednou jedna královna a té velice záleželo na tom, jak vypadá. Věřila, že je nejkrásnější ženou na světě, snad s výjimkou její nevlastní dcery Sněhurky. Ta byla opravdu krásná a žárlivá královna se s tím nedokázala smířit, rozhodla se proto Sněhurky zbavit. A jak to s krásnou princeznou a její zlou macechou dopadlo? To se dočtete v pohádkové encyklopedii Objevujeme podzemí se Sněhurkou. Vedle známého pohádkového příběhu se na sedmi rozkládacích a bohatě ilustrovaných mapách dozvíte i o tom, co se v podzemí skrývá, kdo v něm kromě sedmi trpaslíků pracuje, která zvířata tam žijí, ale také o podzemních stavbách a dalších zajímavostech spojených s „říší“ pod povrchem země. Objevujeme podzemí se Sněhurkou je unikátní mix pohádky a encyklopedie, který potěší ale také poučí všechny malé čtenáře a jejich rodiče.... celý text

Přidat komentář

milamarus
28.03.2022 5 z 5

Dvě knihy v jedné. S první budou děti spokojeně usínat, jen co Sněhurce a odvážnému princi dozní svatební zvony, s druhou (když už budou větší a zvídavější) sami podniknou dobrodružnou výpravu do hlubin měst, do nor a doupat a - abych neprozradila všechno – taky zjistí, čím doma topí trpaslíci. Stačí prostě stránku rozložit na větší. // Zkrátka: působivé a dobře fungující propojení žánrů pohádky a encyklopedie v pohádkovou encyklopedii aneb tak to asi vypadá, když kniha chce růst s dítětem.
Jsem nadšená, dávám maximální počet hvězdiček a pomyslných dalších pět dávám Jakubu Cenklovi (*1982) za ilustrace. Jsou to detaily, které mě zaujaly, detaily, na které můžete děti při prohlížení upozornit - třeba ty hodující myšky, vousy spletené do dlouhého copu, za lopuchovým listem vykukující zajíci a newyorská suterénní knihovna. Cha! Být tam, to musí být zážitek. // Knihu doporučuji a jdu pro další kousek v edici.

-------------------------------------------
ÚRYVEK:
„Tak zůstaň u nás!“ vyhrkli trpaslíci jednohlasně. Sněhurku to potěšilo a mužíčci se těšili, jakou krásnou dívku budou mít doma – a že trpaslíci kráse rozumí, vidí totiž v dole spousty nádherných drahokamů, kamenů a úkazů.