Podivná Sally Diamondová

Podivná Sally Diamondová https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522384/bmid_podivna-sally-diamondova-JkQ-522384.png 4 100 28

Sally Diamondová nedokáže pochopit, proč to, co udělala, bylo tak divné. Dělala jen to, co jí otec řekl, aby ho vynesla mezi odpadky, až zemře. Nyní je Sally středem pozornosti nejen lačných médií a znepokojené policie, ale také zlověstného hlasu z minulosti, na kterou si nepamatuje. Zatímco začíná objevovat hrůzy svého dětství, samotářská Sally poprvé vstupuje do světa, získává nové přátele, nachází nezávislost a poznává, že lidé ne vždy myslí vážně to, co říkají. Když však začnou přicházet zprávy od cizího člověka, který ví o její minulosti mnohem víc, než ona sama ví, Sallyin život se opět ocitne v chaosu… .... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , George Publishing
Originální název:

Strange Sally Diamond , 2023


více info...

Přidat komentář

prochajda
24.04.2024 4 z 5

Příběh citově a společensky odpojené dívky z irského venkova vyprávěný ve dvou časových liniích s příběhem jejího bratra. Co bylo příčinou podivného chování sourozenců? První polovina knihy byla výborná, ale druhá už slabší a konec mě docela zklamal.

zazvorka
21.04.2024 4 z 5

Výborná knížka, četla jsem do noci, nemohla se odtrhnout. Mé nadšení trochu polevilo ke konci. Zápletka se mi už zdála překombinovaná. A závěr ohledně Sally mě také nepotěšil. Takže čtyřka, ale pěkná. Vřele doporučuji!


Olous1
18.04.2024 5 z 5

Tak tohle byla opravdu síla. Jsem z toho v šoku. Opravdu velmi silný příběh. Určitě stojí za přečtení, budete překvapeni. Emotivní, silný příběh o únosu, týrání.100%.

MirkaProk
18.04.2024 5 z 5

Tak tohle se povedlo. Velice čtivě napsáno. Kniha chytne a nepustí. Sally mi i přes její jinakost byla sympatická. Konec bych si představovala asi trochu jiný, ale i tak dobrý.

intelektuálka
07.04.2024 4 z 5

Tohle je další titul k zamyšlení ....

A je samozřejmé, že události našeho dětství ovlivní náš další život - a že ne všichni kolem nás to dokážou pochopit ....

Hrdinka Sally žije v adoptivní rodině - žije v izolaci a teprve po smrti otčíma začíná nahlížet na jednání člověka .....

P. S. Pryč, pryč od lidí a měst , do divokých lesů a pustin ....
Kde duše nemusí potlačovat svou hudbu



Postupně se dozvídá o svém raném dětství .....a my pouze sledujeme, jak se s tím dokáže vyrovnat ....

Je to smutné čtení .... s náhledem do rodiny, která neplní svoji funkci ....
A není možné čekat, že by se to zúčastněných nedotklo ....

soukroma
05.04.2024 3 z 5

První stovka stran výborná, už jsem se radovala, že výkřiky nadšení na obálce nelžou a užiji si... Ale uprostřed se to začalo táhnout, aby to směrem ke konci autorka neuvěřitelně rozbalila. Přidávala další a další pokrevní příbuzné a další pokřivené vztahy a povahy, aby to závěrečným finále dokonale pohřbila. Nezůstal kámen na kameni, vyhlídky vše jiné než nadějné. Neuspokojivý zcela neuvěřitelný příběh i jeho konec. Nakonec tedy jen 70%.

Pozn.: směrem ke konci docházel dech a pozornost a chuť do práce i korektorovi - přibývalo divných slovních spojení, vypadávaly kusy slov (strážci nejsou totéž jako strážníci) a množily se překlepy i chyby ve formátování.

Hope80
24.03.2024 4 z 5

Kniha byla opravdu čtivá, udržovala v napětí,ale...Musím říct,že byla zároveň na psychiku, komu všemu ta zruda ublizila,co jim všem udělal, s životy všech, kterým ublížil,zničil život...Četla se dobře,ale v některých pasážích né lehce. Jinak ke konci se musím přiznat už jsem nemusela ani Sally,pomalu jsem ke konci knihy z ní byla "vypsychla". I když za svoji povahu z velké části nemohla. Ale celkově kniha byla dobrá.

makyna03
15.03.2024 5 z 5

Velice zajimavy pribeh. Ctiva kniha ktera mi nedala pokoj dokud jsem ji nedocetla. Uz 2x :)

aralka
14.03.2024 5 z 5

Pozoruhodná kniha o tom, že způsob prožitého dětství ovlivňuje člověka po celý život a že s tím v podstatě nejde nic moc dělat..... všechny ústrky, ošklivé prožitky,nespravedlnosti, strachy a vzpomínky si neseme s sebou, ovlivňuje to naše myšlení a chování v dospělosti, které je pro ostatní mnohdy těžko pochopitelné. Tato kniha je dost těžký kalibr, jde tu hodně o psychologii jednotlivých postav, jak prožívají to, co se jim právě děje a proč jednají, tak jak jednají....Sally - hlavní hrdinka knihy - ani v nejlepší konstelaci nemohla být v dospělosti tak říkajíc úplně normální, a to že jí vlastně otčím podporoval v její "podivnosti" jí do budoucího života také moc nepomohlo....zkraje to vypadá, že Sally je autistka, ale není tomu tak... je to moc smutný příběh, ale dá se o něm hodně přemýšlet, jaké příčiny a následky mělo jednání všech zúčastněných, téměř nikdo nebyl bez viny..... opravdové PSYCHO a navíc uvěřitelné a dobře napsané...

mario.nette
13.03.2024 4 z 5

Tak tohle bylo něco :( jestli čekáte nějaké vraždění, ne, o tom to vůbec není. Během čtení mi bylo smutno a špatně. Nevadí mi krváky, nevadí mi vraždy. Tohle bylo strašný, špatný a smutný. Kdybych tušila o čem to bude, nečetla bych to. Jsem ale ráda, že jsem si to přečetla, i když to je strašně špatná věc, to co se tam dělo. Co ještě k tomu říct....nenávidím tu odpornou zrůdu, co za tohle všechno může. HNUS.

rimmon
12.03.2024 5 z 5

Tahle knížka si zaslouží vaší plnou pozornost.

Nezbývá než si sednout do pohodlného křesla, při ruce mít dostatek tekutin, pochutin a možná balíček kapesníků.
Protože mě takhle kniha rozbrečela, nebudu lhát, několikrát.

Od vydání Znamenité mrtvoly uplynulo už spoustu času, ráda říkám že nic tak dobrého jsem nečetla.

Až do dnes.

Nejen že, Vás kniha vtáhne do děje téměř okamžitě, budete hltat každé další písmenko, každou další větu jako kyslík, který potřebujete ale ta kniha vás naprosto pohltí, nebudete moci myslet na nic jiného - propadáte ve škole? nevadí
Vyhodili vás z práce?
Nevadí.

Příběh odstartuje, kostky jsou vrženy a vy jednoduše nemůžete přestat číst dokud neochutnáte tuhle šílenost do posledního písmenka.
Je mnoho momentů které vás donutí křičet, vztekat se a nebo brečet.
Všechny momenty jsou v knize vybroušené do toho nejlepšího diamantu, očekávejte smršť zvratů, dvě dějové linie, velký nášup šílenství nad kterými budete kroutit hlavou ještě hodně dlouho po přečtení.

Příběh který vás vtáhne, děj který budete žít a mrazivé tajemství, které budete chtít stejně jako Sally, odhalit.

Někdy může být naše minulost opravdu složitá ale minulost Sally je hořká, bolavá, plná momentů které nenechají jedno oko suché a i když se zdánlivě budete blížit ke konci - řeknu vám jenom jedno - sedněte si.

Za mě jedna z nejlepších věcí co jsem kdy četla.
Perfektní děj, vykreslené postavy a i když jste několikanásobný detektiv Colombo podobně jako já - na konci budete jen nechápavě krotit hlavou.

,,Syn svého otce" - věta která mi bude znít v uších ještě hodně dlouho.

Děkuji!

jana14
12.03.2024 3 z 5

(SPOILER) No tak nevím. Předchozí knížky autorky - Liz Nuget - mě velmi zaujaly. V oblasti psycholigických či kriminálních thrillerů byly něčím zvláštní, mimořádné, zapamatovatelné....I začátek knihy "Podivná Sally Diamondová" vypadal slibně...Podzději mě ale kniha dost zklamala. Ne, že by byla přímo nudná nebo nezajímavá, ale pro mne trochu předvídatelná. Prostě něco chybělo a něco možná přebývalo. Je zde ten zaručeně hrůzný motiv únosu a věznění mladé ženy, trauma dětí, které takto vyrůstaly atd.... Přesto mě kniha prostě za srdce nechytla. Kromě toho mě přišlo tochu zbytečné, jak se autorka snaží do čistě "oddechové" kriminální literatury vkládat další sociálně společenská ponaučení....Jasně....boj proti netolerantním odpůrcům jinakosti, proti mizogenii, proti rasismu.... To je jistě záslužné, ale v textu mi to připadalo trochu uměle a násilně naroubované. Zažila jsem "totáč" a tak jsem na podobné projevy trochu citlivá....Jinak s knihou mě poněkud usmířil závěr, ten opravdu "korektní" nebyl..... : - )))

Mayaotzin
07.03.2024 5 z 5

Tak tohle byla slušná jízda. UF, tolik vyšinutých lidí v jednom příběhu.

Nj, izolace i okovy se vlastně dají koupit na Amazonu...

ArwenAragorn
05.03.2024 5 z 5

85%

Sally:
"Neříkám vždy to, co bych měla říct." Věděla jsem, že jsem to nějak spletla. "Jsem společensky nedostatečná, víte?"
______________________________________________________________________
Fantastický psychologický thriller! Je neuvěřitelně čtivý a poutavě popsaný. Postavy jsou dokonale vykresleny. Knížka má dva vypravěče - Sally a Petera. Přečetla jsem jedním dechem a naprosto souhlasím s tím, co při hodnocení knihy napsala Paula Hawkins: Uchvátí vás od první do poslední stránky.
Doporučuji i pro ty, kteří psychologické thrillery zrovna nemusí. Tohle si nesmíte nechat ujít!.

evonra
10.02.2024 5 z 5

Autorku mám ráda, píše poutavé psychologické romány. Postavy perfektně vykreslené, děj napínavý.
Román o podivné Sally Diamondové
je vážně výborný!

ElenaM
07.02.2024 5 z 5

Moje druhá kniha od této autorky a opět naprostá pecka. Knihu byste možná přehlédli kvůli obálce, ale to by byla škoda. Styl autorky mi velmi sedí.

Ze začátku jsem si říkala, co jsem si to zas koupila. Ale potom přišel jeden zvrat za druhým, kniha se neuvěřitelně rozjela. Dva vypravěči a krátké kapitoly vás nutí číst dál a dál.
Velké doporučení všem fanouškům tohoto žánru.

chrudas
28.01.2024 5 z 5

Velmi zdařilý příběh, který mě překvapil. Četlo se samo, po prvních pár stránkách jsem byla nadšená a to mi vydrželo celou knihu. Jen mě trošku zklamaly poslední dvě stránky, ale není to nic co by zkazilo celou knihu. Sally mi byla velmi sympatická i se svými zvláštnostmi, ta se autorce opravdu povedla.

plamínek21
25.01.2024 4 z 5

Když zemře její otec, odnese dle jeho instrukcí Sally jeho ostatky spolu s ostatními odpadky ke spálení. Tak začíná kniha o podivínské, emočně nepřiléhavé a sociálně neobratné dospělé ženě, která svůj dosavadní život prožila víceméně v izolaci. Proč je Sally taková ? Stalo se jí něco nebo se už tak narodila ? Spolu s příběhem Sally je zde popisován i osud dalších lidí, kteří se potkali s jednou lidskou zrůdou. Souvisí jejich příběh nějak se Sally ? Přečtěte si....kniha je dobře napsaná, zajímavá, avšak velmi velmi neveselá...

alzbeta4340
20.01.2024 5 z 5

Čtivý, svižný děj má příběh Sally Diamondové, není to ale úplně lehké čtení. Zvrácený člověk může zničit životy mnoha lidem kolem sebe. Chudák Sally!
Kniha se opravdu líbila, podruhé ji ale určitě číst nebudu.

Dela111
06.01.2024 5 z 5

Na knihu Liz Nugent jsem se moc těšila, protože mívá originální zápletky a překvapivý děj. Ani nová kniha autorky mě nezklamala, jde o neotřelý příběh.
Na Sally je hned vidět, že její chování je hodně podivné, nejvíce připomíná autistu. Proč je však taková ve skutečnosti, co všechno zažila v dětství a jaká byla její rodina, nám autorka postupně odkrývá. Je to sonda do více duší, jedné pořádně zvrhlé a několika méně či více poškozených.
Tento příběh mě fascinoval od první stránky, tetelila jsem se nad ním blahem. Podobné psychologické sondy s prvky thrilleru si vždy vychutnám. Tohle je brilantně napsáno a Liz Nugent už patří mezi mé oblíbené autory.

Štítky knihy

smrt záhady tajemství psychologické thrillery Podivín

Autorovy další knížky

Liz Nugent
irská, 1967
2018  82%V úkrytu
2018  81%Hádanka jménem Oliver
2023  89%Podivná Sally Diamondová
2024  0%Hluboko pod kůží

Kniha Podivná Sally Diamondová je v

Právě čtených8x
Přečtených122x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených4x
Knihotéce106x
Chystám se číst151x
Chci si koupit49x
dalších seznamech2x