Podezření

Podezření https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502464/bmid_podezreni-CtZ-502464.jpg 4 102 30

Podezření série

1. díl >

Mrazivý, strhující krimipříběh o šokujícím případu rodinné vraždy, jehož řešení leží v rukou někoho, kdo se v minulosti možná dopustil stejného zločinu… Doktorka Gretchen Whiteová je konzultantkou bostonské policie se specializací na antisociální chování, s nímž má coby sociopatka vlastní bohaté zkušenosti. Když ji požádají o pomoc s výslechem Violy Kentové, třináctileté dívky podezřelé z vraždy své matky, Gretchen okamžitě pochopí, že má co do činění s psychopatkou, které dělá dobře zájem veřejnosti o její krutý, úděsný čin. Ale spáchala ho skutečně ona? A pokud ne, tak kdo jiný? Co všechno skrývala rodina Kentových? A neskrývá něco podobného i Gretchen?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

A Familiar Sight , 2021


více info...

Přidat komentář

Jenny46
12.03.2024 4 z 5

Protože vyšel další díl tak jsem se pustila do čtení, ale raději jsem neměla žádná velká očekávání, protože hodnocení je průměrné...
Ale musím napsat, že jsem mile překvapena a na prvotinu to není vůbec špatné čtení.
Určitě zajímavý příběh, psychologický thriller, který má plno zvratů a šokující konec. Musí se číst trochu pozorněji!!!

Iva095
22.02.2024 4 z 5

Kniha nebyla vůbec špatná, dobře se četla, děj pěkně plynul, konec byl nečekaný.
Já jsem spokojená.
Do pokračování se určitě pustím.


schvomis
10.02.2024 3 z 5

Kniha byla psaná zajímavě, z pohledu policejní konzultantky Gretchen, která je sociopatka.
Prvních 140 stran mi přišlo, že se nic neděje. Pak to bylo lepší. Zajímalo mě, jak příběh dopadne. Ale postavy mi sympatické nebyly.

AlbionFoxyFox
22.01.2024 4 z 5

Docela mě mile překvapilo, že navzdory průměrném hodnocení se kniha četla velmi dobře. Možná byla místy nedotažená, ale na prvotinu rozhodně potěšila.

Sammy.Boy
15.01.2024 4 z 5

(Čtenářská výzva) Sonda do mysli sociopata je víc než zajímavá, příběh ve mně stále rezonuje, ale mám takové PODEZŘENÍ, že tomu něco málo chybělo. Anebo tam naopak něco přebývalo? No, pár stránek bych určitě oželel, mohlo to být kratší a tím pádem i údernější. Každopádně, z několika kapitol mi bylo úzko. Budu mít tuhle knihu asi ještě nějakou dobu na paměti a jsem zvědavý na pokračování.

Atara16
14.01.2024 5 z 5

Zajímavý námět a nečekaný konec.

L.Helena
25.12.2023 3 z 5

Bavila mě Gretchen a její sociopatická osobnost. Ale čekala jsem víc. Občas mně to přišlo docela nesrozumitelné, nevěděla jsem, jestli to teď má být nejasné, nebo jen nepozorně čtu a pravý význam je ukrytý mezi řádky... Celkově jsem si čtení moc neužila.
V lednu má vyjít pokračování, tak nevím... možná jen kvůli Gretchen si ho přečtu.

Sarka25
17.11.2023 3 z 5

Knizka se mě líbila, zajímavý námět. Libore se mě nahlédnutí do lidské mysli a povahy. Akorát to nebyl takový bum že bych musela pořád číst. Ale pokud bude mít kniha další díl ráda si ho přečtu.

PolBara
27.08.2023 4 z 5

Podle anotace jsem od knihy čekala něco trochu jiného. Ale zklamaná nejsem, příběh je zajímavý, dobře se čte. A závěr mě překvapil.

Ophelie
29.07.2023 5 z 5

Anotace knihy mě nalákala, nízké hodnocení knihy a některé komentáře naopak odrazovaly. Když byla kniha volná v knihovně, řekla jsem si, že si ji půjčím a uvidím. A za mě to byla bomba! Začátek je trochu spletitý, obzvlášť pro orientaci v tom množství jmen a přeskakování v čase (vypráví se zprvu stále více do minulosti), což bylo zpočátku rušivé, ale po nějakém čase jsem si zvykla a nakonec mi to přišlo vlastně nevšední a originální. Po cca sto stranách už děj nabral grády a nutil mě číst dál a dál, napětí houstlo a ten závěr mě rozsekal - měla jsem několik variant a podezřelých, ale tohle jsem vážně nečekala ani omylem! Mně se prostě postava Gretchen líbila, coby velmi chytrá, bystrá, inteligentní a bohatá sociopatka (neotřelé) a po přečtení mám aspoň představu, jaký je rozdíl mezi psychopaty, sociopaty a empaty. Za mě milé překvapení a milovníkům psycho-thrillerů doporučuji.

Lucina88
21.07.2023 odpad!

Totální chaos

Katulinka69
26.06.2023 2 z 5

Já jsem nejspíše rozmazlená od jiných autorů. Za mě žádná sťáva, napětí,jedině jsem dočetla, protože jsem byla zvědavá na závěr

lucie1744
25.06.2023 5 z 5

Knížka mě velmi bavila. Zajímavý závěr.

cornetka
10.06.2023 3 z 5

Ač mám knihy tohoto typu ráda, tak zrovna tahle mi nesedla. Nevyhovovalo mi vyprávění proti času a tak celkově to na mě působilo nějak moc zamotaně.

Jennys195
08.06.2023 5 z 5

Kniha byla ze začátku trochu nudná, ale po pár stránkách jsem se do ní začetla a nemohla se odtrhnout. Nejvíce mě bavil pocit,že pravdu určitě už vím, ale nakonec to po každé kapitole bylo jinak. Největší překvapení pro mě byl konec knihy, který mě úplně pohltil a posledních 100 stránek jsem četla jedním dechem a doufala v dobrý konec. Knihu bych určitě doporučila. Autorku jsem neznala a toto je od ní moje první kniha a opravdu super práce. Určitě zkusím od autorky i další.

Lenka_S
28.05.2023 4 z 5

Tak tahle kniha mě bavila. Mám ráda sociopaty, kterým to myslí ;-) .

KatChiss
27.04.2023 3 z 5

Miluju psychothrillery, vyšetřování vraždy a strašně mě baví, když je v příběhu postava s nějakými sociálními poruchami. Ze všeho nejlepší je, když je to hlavní postava a ještě ke všemu spáchala nějaký zločin. A přesně to platí u knihy Podezření. Hlavní protagonistkou je Gretchen, doktorka a zároveň konzultantka policie se specializací na antisociální chování. Sociopatka, jež se možná v minulosti dopustila zločinu, vyšetřuje vraždu ženy, kterou pravděposobně zabila její třináctiletá dcera. Psychopatka, která ráda ubližuje druhým. Tohle všechno zní děsně zajímavě a já jsem se nemohla dočkat, až se dozvím víc. Ze začátku mě příběh moc nebavil, dost se to vleklo a nedělo se nic záživného. Postupem času se vše více a více zamotávalo, odhalovala se různá tajemství a já si najednou nebyla jistá, kdo je skutečným vrahem. A to mě na thrillerech/detektivkách baví ze všeho nejvíce. Lámu si hlavu s případem stejně jako policie/detektivové, ale většinou na to stejně nepřijdu. Což mi ve výsledku nevadí. Vždycky mě fascinuje, jak to mají autoři vše promyšlené.

soukroma
15.04.2023 4 z 5

Přes jistý odpor ke knize hned, jak jsem ji uviděla a měla v ruce - výprava ohavná, podivná a dokonce zavánějící, a prvních pár stranách, kde se představuje hlavní hrdinka doslova jako sociopatka, jsem nakonec u knihy vydržela. Kdo chce vědět, jaký je rozdíl mezi psychopaty, sociopaty a těmi ostatními (lidmi, empaty), důkladně a důsledně se sice v knize nepoučí (ale pár mouder o lidech tam rozhodně každý najde), ale jak zápletka graduje, je zřejmé, že psychopaty se to v knize hemží víc než ve "zdravé" populaci.
Docela se mi nakonec líbilo vyšetřování sociopatické konzultantky! a naprosto odlišné policistky s italskými kořeny. Velmi osobní, daleko do minulosti hlavních postav, všech známých ještě ze školních let... Jak se ukázalo, psychopata týrajícího rodinu i jiné málokdy okolní svět má šanci odhalit, pokud s ním opravdu nežije nebo není obětí, a i tak...
Nepříjemné čtení, ale sdostatek napínavé a útočící na čtenářovy představy, kdo, co, proč, jak do samotného konce, kdy je jasno (ovšem krom Tess).

"Zahanbení je mocná síla, s jejíž pomocí je možné s člověkem manipulovat ke kýžené reakci."

agnes25
12.04.2023 5 z 5

Čtivé, napínavé, perfektně zamotané, neodložitelné. Do posledních stran jsem pachatele neodhalila.

Duchoslp
11.04.2023 4 z 5

Postava Gretchen není klasickou vyšetřovatelkou, ale mě se její postava líbila. Její neempatický pohled je originální a dává knížce náboj. Střídání pohledů jednotlivých postav a časové prostřihy vás nutí být ve střehu. Přivítala bych další pokračování

Autorovy další knížky

2023  72%Podezření
2024  85%Odhalení

Kniha Podezření je v

Právě čtených3x
Přečtených131x
Čtenářské výzvě23x
Doporučených8x
Knihotéce113x
Chystám se číst200x
Chci si koupit48x
dalších seznamech1x