Odhalení

Odhalení https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516910/bmid_odhaleni-65806e2d01e64.jpg 4 20 7

Podezření série

< 2. díl

Působivý krimithriller Podezření nastolil otázky – a Odhalení přináší odpovědi. Psycholožka Gretchen Whiteová, konzultantka bostonské policie, žije od osmi let v přesvědčení, že zabila svou tetu. Našli ji s nožem v ruce nad tetiným bezvládným tělem, na všechny otázky odpovídala: Nepamatuju se. Spousta lidí včetně detektiva Patricka Shaughnessyho věří, že tahle sociopatka unikla trestu za vraždu. A že by se mohla znovu utrhnout ze řetězu. O třicet let později se Lauren Marconiová pokusí dokázat, že se její kolega Patrick mýlí. Pravdu o tom, co se té noci stalo, si však nikdo nedokázal ani představit... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

What Can´t Be Seen , 2022


více info...

Přidat komentář

Iva095
27.03.2024 4 z 5

Jelikož jsem chtěla znát příběh Gretchen tak jsem se do knihy pustila z velkým očekáváním.
Musím říct, že jsem spokojená, příběh obsahuje spoustu nečekaných odhalení.
Kniha se pěkně četla, jen tam na můj vkus bylo moc postav a vyznat se v nich mi dalo celkem zabrat.
Jsem zvědavá na další díl této série.

Sarka25
22.03.2024 5 z 5

První díl Podezření se mě opravdu moc líbil a na další jsem se opravdu těšila a zklamaná jsem nebyla. V knize je několik časových linek kde se postupně dozvíme jak to bylo. A konec je opravdu odhalení a na upnem konci se mě trochu zalili oči slzami.. Zvolila bych jiný konec


Lily101
17.03.2024 2 z 5

Za mě hrozné zklamání. Chaotická polévka postav, ve které se snažíte zorientovat tak moc, až jste nakonec zklamanízávěrem.

Není to úplně vhodná kniha na cestu MHD do práce a zpět nebo na četbu, když jste unavení z práce.

nina3905
02.03.2024 5 z 5

Gretchen je veľmi originálna literárna postava, je sociopatka, ktorá je psychologičkou a zároveň konzultantkou bostonskej polície. Na zamyslenie stojí aj jej rodinno-nerodinné prostredie... Teším sa na pokračovanie:-)

jeny-v
15.02.2024 5 z 5

Kruciš, tak to bylo strhující ODHALENÍ pravdy. Už první díl se špičkovou konzultantkou bostonské policie byl nabit atmosférou sociálních poruch, psychoanalýz, sociopatů x psychopatů. I tentokrát jsem knihu přečetla jedním dechem, každá kapitola mě držela v napětí s očekávaným rozuzlením tajemné vraždy tety Rowan před třiceti lety. Renomovaná psycholožka Gretchen a její našeptávající kolegyně policistka Lauren byly skvělou dvojkou tohoto příběhu, ve kterém odhalují zamlčené důkazy skandálního incidentu prominentní rodiny Whitových. Svou nemalou roli hlavního vyšetřovatele případu v něm tehdy sehrál i jejich kolega detektiv Patrick Shaughnessy. "A uvědomil si, že v tom svém pustém životě snad udělal aspoň jednu dobrou věc."
Skvělá série, jen tak dál ....

nada3314
08.02.2024 4 z 5

POMOHLA USVĚDČIT SPOUSTU VRAHŮ. TEĎ PŘIŠLA ŘADA NA NI
Pokračování úspěšného krimithrilleru PODEZŘENÍ – jedná se o druhý díl s Gretchen Whiteovou.
Obálka opět neskutečně vymazlená, jsem neskutečně vděčná, že žiju v této době, kdy je možnost si s obálkami takto vyhrát. Budou mi obě zdobit knihovnu.
Gretchen je psycholožka a zároveň konzultantka bostonské policie. Většinou je její kolega Patrick Shaughnessy, ale i ten má pochyby, že je Gretchen sociopatka, která zavraždila svou tetu. To, že je Gretchen sociopatka už víme, ale to jestli opravdu zavraždila svou tetu, to teprve odhalíme společně s Lauren – policistkou. která má dovolenou a měla by se nudit, tak zkusím zjistit o Gretchenině minulosti pravdu. Lauren je velmi šikovná a jako jedna z mála si s Gretchen sednou. Ale né vůbec tak, jak by se to nabízelo. Obě jsou hodně zvláštní a asi proto se mi to tak hezky četlo.
Gretchen je velmi, ale velmi originální postava – doteď nechápu, jak toto spojení autorka mohla vymyslet. Celé vyšetřování, hledání a vyslýchání bylo tak napínavé – neustále mě to nutilo číst, prostě chcete vědět, jak to všechno bylo. I když je to v některých situacích malinko trochu přitažené za vlasy a některé situace vyžadují přimhouření oka i tak jsem velmi nadšená a vůbec se nedivím, že je tato série v zahraničí tak oblíbená. Když jsem si na Goodreads zadávala, že knihu čtu, tak nás tam bylo přes 1900 aktuálních čtenářů. To je neuvěřitelné! Moc se těším na pokračování, fakt, že JO!

PetraN17
21.01.2024 5 z 5

Komu se líbil první díl, ať se určitě pustí i do druhé knihy. Dozví se nečekané věci.. :))

Autorovy další knížky

2023  72%Podezření
2024  85%Odhalení

Kniha Odhalení je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce76x
Chystám se číst71x
Chci si koupit21x
dalších seznamech2x