Po stopách baroka v Čechách
Komentáře knihy Po stopách baroka v Čechách
Jsem se rozhodla číst dětské knihy, v těch pro dospělé je historie a jiné naučné věci jak učebnice, toto je lepší způsob, jak si něco zapamatovat.
Úžasná kniha, hlavně oceňuji, že na relativně málo stránek byly popsány i souvislosti té doby, nejen prostě o tématu baroko.
Naprosto úžasná a kouzelná knížka o baroku nejen pro děti! Obsahuje nejdůležitější informace a mnoho důležitých zajímavostí navíc. Jako stvořená pro základ na letní výlety za těmi nejkrásnějšími památkami na českém území. Nádherně povedené kresby a grafika na špičkové úrovni. Jsem nadšená, a to jsem z dětských střevíčků už vyrostla :) Vřele doporučuji!
Pokud hledáte způsob, jak dětem ukázat kousek naší historie. Tak tahle knížka je jistota. Krásně a jednoduše podané informace o krásách baroka v České republice. V knize jepopsáno historické pozadí, vyzvednuté důležité osobnosti dané doby, ale také popis života lidí. Takové povedené pokračování knihy Po stopách Karla IV.
A ještě jedna knížka o umění, tentokráte "dětská" : dárek k loňským vánocům pro naši školačku Evičku a už z ní i čerpala. Připravovala se na výlet do Prahy a musela "nastudovat" vše o Kryštofovi a Kiliánovi Dientzenhoferovi. Děti si dělaly průvodce samy, bod pro pedagoga. A body i pro autora Martina Bedřicha za všestranně a hlavně čtivě zpracované téma : od vykreslení sociálních, politických a náboženských poměrů té doby až po výčet těch, kterých tvorba je pro nás synonymem baroka. Nám se líbila a já osobně děkuji za všechny děti.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Martin Bedřich také napsal(a)
| 2020 | Naděje v dějinách |
| 2013 | Vždycky v menšině |
| 2017 | Po stopách baroka v Čechách |
| 2015 | Krajinami umění |
| 2012 | Stařec a med |

94 %
63 %

Krásná knížka! Pomohla mi dívat se na období baroka jinak, doplnila zajímavě podaná fakta. Tleskám autorovi. Dokázal pro děti a laiky zjednodušit, a tím zpřístupnit, informace o uměleckém slohu. Je těžké psát krátce o něčem, o čem toho vy víte mnoho. Krátké kapitoly čtenáře neodradí, texty jsou krásně doplněné ilustracemi - jsou to nápadité koláže kreseb, maleb, fotek i textilních vzorů. Doporučuji!