Plexus

Plexus https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26240/ruzove-ukrizovani-pl-26240.jpg 4 37 5

Růžové ukřižování série

< 2. díl >

2. kniha volné trilogie Růžové ukřizování (Sexus, Plexus, Nexus) – další pokračování příběhů Henryho (Vala – jak ho nazývá Mona), tentokrát ne tak živočišně sexuální.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Votobia
Originální název:

Plexus , 1953


více info...

Přidat komentář

dr.horrible
23.01.2022 4 z 5

Najlepšie by som asi slabší pôžitok z čítania druhej časti Ružového ukrižovania vyjadril konštatovaním, že zatiaľčo moja obľúbená kniha (Sexus) bola o milostnom živote, Plexus je o práci. Skutočne ma to začalo baviť až za polovicou (niekde okolo strany 300), pretože do tej doby bolo to ich flákanie a somrovanie trochu splývajúce. Potom sa to spravilo príchodom nových postáv a zmenami lokácií. Často som s ním nesúhlasil, opovrhoval ním. Geniálny primitív.

ziriant
19.11.2019 1 z 5

Uf. Já jsem tak neskutečně ráda, že mám tuto knihu za sebou. Měla jsem ji v průběhu minulého desetiletí rozečtenou dvakrát, ale až nyní napotřetí se mi podařilo ji opravdu přečíst celou a to jen z obsese, že musím mít přečtenou celou svou knihovnu, a z té obludné vidiny, že tam na mě jinak Plexus bude stále číhat a strašit mě. Opravdu, ta kniha byla strašná - strašná nuda, strašná slátanina. Zřídka se tak o knihách vyjadřuji, ale opravdu to zde jinak nejde. Jestli mě kdy Miller dokázal sexuálně znechutit, tak tohle bylo horší, protože tohle se nedalo číst. Příběh bez návaznosti, bez podstaty, bez čehokoli. Pár zajímavých pasáží tam bylo, ale leda vytržených z kontextu. V tom obřím objemu se vše ztratilo. Nebudou se mnou všichni souhlasit, vlastně asi málokdo (dávám zde koukám nejhorší hodnocení), o to více by mě zajímalo, co se komu na té knize líbilo a co mu dala. Za další ohromné mínus považuju to, že Plexus a Sexus jsou zcela o něčem jiném. Ne že by mě přehršel sexuálních scén chyběl. Ale autor by měl trochu dodržet návaznost nejen příběhu v jedné knize, ale i mezi knihami, pokud jde o trilogii. Takto jsem mu to prostě nevěřila. Jsem vážně zvědavá na Nexus, vůbec nevím, co od něj mám čekat. Po této knize to ale bude chtít od Millera pauzu, jsem vážně vyčerpaná.


Delicius
29.05.2016 5 z 5

SPOILER!!


První erotická scéna na straně 250.


Neuvěřitelné.

Vzpomínková kniha, konečně Miller, který se mi líbí. A na otázku, proč jsem to četl když MIllera nemám rád, kupoval jsem ho kamarádovi k narozeninám a neměl co číst...

Poslední kapitolu jsem přeskočil, filosofické pasáže mě nebavili. Možná jsem tak přišel o pointu (poslední stranu jsem sice četl, ale...), a pořád nechápu co tou poslední kapitolou chtěl říct.
to samé s jeho některými sny, přeskakoval jsem je- nikdy mě moc nebavilo čst snové pasáže...

macek166
09.04.2013 4 z 5

Těžko oddělitelné od zbylých knih, Plexus je však oproti prvnímu a třetímu dílu trochu odlišný. Víc se uzavírá do sebe a hodně vzpomíná. Ve vzpomínkách však zachycuje kouzlo jeho doby a svého života.

holubTN
30.11.-0001 3 z 5

táto kniha bola pre mňa sklamaním, lebo zo sľubne rozbiehajúcej dynamickej dejovej línie sa s pribúdajúcimi stranami stáva neznesiteľne rozťahaná exkurzia do snových vízií, detstva a dejovo nepodstatných lží - v skratke by som túto knihu nenazval jeho najlepšou...

Autorovy další knížky

Henry Miller
americká, 1891 - 1980
1991  73%Obratník Raka
2002  58%Pod střechami Paříže
1994  75%Sexus
1992  77%Obratník Kozoroha
1991  79%Tiché dny v Clichy

Kniha Plexus je v

Právě čtených1x
Přečtených62x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce76x
Chystám se číst19x
Chci si koupit3x