Placebo

Placebo https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483929/bmid_placebo-Ie8-483929.jpg 4 16 4

Placebo série

Po traumatických udalostiach, ktoré Ema prežila v pestúnskej rodine, ju prenasledujú nočné mory. Jej túžba začať znovu je však silnejšia. S vidinou nového začiatku sa preto odsťahuje do iného mesta, kde si nájde prácu, získa priateľov a otvorí dvere do vysnívaného života bez paranojí. Už sa nemusí večne obzerať cez rameno. Vyhliadky na lepšiu budúcnosť má na dosah. Lenže vtedy jej do života vstúpi on. Podmanivý, cieľavedomý Christopher, ktorý sám ukrýva nejedno tajomstvo. Ema sa pri ňom cíti zraniteľná a jej pokojná rutina sa naštrbí. Pochopí, že ak chce žiť plnohodnotný život, musí zabojovať proti svojim démonom. Dokážu sa Ema a Christopher navzájom vyliečiť a vymaniť jeden druhého z tmavých hlbín minulosti? Alebo to bude len klamlivý a krátkodobý placebo efekt? V trilógii Placebo nie je nič tak, ako to vyzerá na prvý pohľad. Ponorte sa do príbehu, v ktorom strach pomáha rásť, bolesť dodáva odvahu, slzy očisťujú, nenávisť mení, predsudky spájajú a láska lieči. Fialová séria Placebo sa krátko po vydaní stala bestsellerom. Toto vydanie spája všetky tri časti do jednej celistvej knihy. Slovenská autorka Baja Dolce má na konte okrem úspešného debutu Placebo aj obľúbený viacgeneračný román Horkosladké esencie, bestsellerovú temnú romancu Habibi a spolupracovala na romantickom trileri Azaelov pád.... celý text

Přidat komentář

Sally1993
16.03.2023 5 z 5

Táto séria je výborná :-)

Vknihách
05.09.2022 5 z 5

V roku 2020 som čítala samostatné e-knihy trojdielnej série. Tentoraz som si ju mala možnosť prečítať v jednom, kompletnom vydaní...
Stále mám z Placebo rovnaké pocity. Aj keď táto nádherná tučko-verzia prešla úpravami, to hlavné zostalo nezmenené! Štýl písania, silné postavy, dramatické aj šteklivé momenty, nečakané zvraty…to všetko po starom,ale v novej verzii máte Epilógy a prídavky\poviedky, ktoré sú 'sladkou čerešničkou na torte'.
Ako celok je to naozaj nervy drásajúci príbeh a ako som spomenula v pôvodnom príspevku na jednu z častí,aj tentoraz,pri re-readingu, to bolo s emóciami ako na horskej dráhe.
Romány Baji Dolce si zamilujete. Všetky


Ewe291
13.07.2022 4 z 5

Recenziu som pisala za pochodu zaroven s citamim knihy, aby som na nic nezabudla takze niekedy to bude zniet divne ale na konci to zhrniem vsetko. Ema hlupucka husicka, co sa jej stalo je nezavidenia hodne a strasne smutne ale je hlupucka a taketo postavy v knihach neznasam. Chris je doslova zabaleny do ruska tajomstva a ja osobne by som ho nakopala a nechala tak, pretoze mam pocit, ze nieco nieje dobre. Emine spolubyvajuce a kamosky su fajn, takisto aj Mike a Ramon. Desire no o tej mam urcity obrazok a nazor a cakam co sa z nej este vykluje, ale urcite nic dobre .... Kniha je zatial dobra ale pride mi okukana a skoro nicim vynimocna, rovnaky scenar asisstenka a bohaty majitel ona hlupucka a on doslova Adonis, vsetko by bolo fajn, ale niektore slovenske vyrazy doslova biju do oci. Po traumatickej minulosti sa z nej zrazu stane "nymfomanka" zavysla na sexe?! To ako vazne?! To bolo aj na mna prilis. Po docitani prvej casti knihy priznavam, ze nieco take som aj ocakavala.... Stale sa mi nepaci aka je hlupucka hrdinka a to jej zmyslanie....
Druhy diel zacal doslova sokujuco, vyvyjajuci sa vztah medzi Emou a Mikom no zaujimave, zatial som ohladne toho nerozhodna a pripomina mi to aj mnoho dalsich knih, cize je to take troska opakujuce sa klise. Ale mozem povedat, ze druhy diel sa cita rychlejsie ako ten prvy. Bola to riadna jazda, bavilo ma to viac ako prvy diel. Ak ked Ema stale hlupucka, Desire tu by som asi niekde nakopala a Mike no neviem nieco sa mi nezda, Chris sympatie su ale nepreskocila iskra riadna, aby som si ho zamilovala uplne. Autorka tentokrat riadne natahovala kym som sa dozvedela co a ako. Z tretej casti som bola nahnevana riadne, cim viac som citala tym viac som mala chut zatriast Emou alebo jej jednu strelit, vsetko bolo take zamotane az sa mi s toho tocila hlava.Bolo to napinave ako z kriminalky a trhrileru a telenoveli dokopy.
Celkove zhrnutie Placeba je, ze mam stale zmiesane pocity. Za jedno mi stale liezla na nervy Ema a Chris si ma tak uplne neziskal, v niecom mi to troska pripominalo knihu pri, ktorej som plakala. Pri tejto knihe/knihach som bola len zhrozena a nestastna a sucitila som aj sa hnevala. Len mi je luto ze mi hlavne postavy neprirastli k srdcu, aby som to s nimi cele uplne prezivala

Knihajeradost
26.04.2022 5 z 5

(SPOILER) První část začíná zvolna a i když jsem si společné chvilky Emy s Chritopherem užívala a bavily mě, přistihla jsem se, jak si říkám, že už by se tam mohlo něco stát. Skoro vše bylo psané z pohledu Emy a já strašně moc chtěla nahlédnout do hlavy Christophera. Na to jsem si musela počkat, protože kapitoly z jeho pohledu se objevily až ve třetí části.
Ema s Christopherem byly velmi sympatické postavy. Hodně se mi líbilo, že Christopher na Emu netlačil, když mu došlo, že má taky nějaký problém. Chris byl bohatý. Užíval si luxusu, ale jeho charakter to nezkazilo. I když mi někdy přišel dost zvláštní a měla jsem pocit, že Emě něco tají. Vše bylo v pohodě, dokud se Ema před Christopherem omylem nepřeřekla. On si totiž myslel, že není hoden lásky. Och, jak ráda bych ho i já přesvědčila o opaku.
Emu život taky nešetřil. Když už si myslela, že nic horšího přijít nemůže, tak samozřejmě, že přišlo. Úplně jsem obdivovala Bajinu fantazii.
Sice byly chvilky, kdy mě obě postavy dost štvaly, ale rozuměla jsem jim. Prožívala jsem s nimi úplně vše. jak radost, tak i smutek, dost velký smutek. Cítila jsem se zoufale a bezmocně. Jak někdo může odmítat člověka, kterého miluje? Mně to přijde úplně nepředstavitelné. Chápu, že mohl jeden druhému ublížit, ale nenechat si nic vysvětlit? Proto ať už vás trápí cokoliv, ve vztahu spolu komunikujte, ušetříte si tím hodně zbytečného trápení. Přesně tady byl takový problém, ale kdyby si spolu sedli a hned si všechno řekli, určitě by to byla nuda, že jo?
O Christopherovi se od Michaela dozvídáme šokující zprávy až se mi jim těžko věřilo. Obzvlášť, když zdroj informací byl Michael, který měl evidentní zájem o Emu. Naštěstí není vše tak, jak to na první pohled vypadá. Postavu Michaela jsem si moc neoblíbila, ale pak se ukázalo, že jsem mu dost křivdila. Za to Desire, to byla prvotřídní mrcha! Ani na konci si to u mě nevyžehlila.
Když jsem začala číst poslední část, nevěřila jsem, že čtu pokračování té samé série. Démoni z minulosti se opět vynořují a nejen Ema, ale i její blízcí jsou v nebezpečí. Nejdříve jsem byla z Emy zklamaná, ale kdoví, jak bych se zachovala já? Zayn byl úplně šílený a záleželo jen na Emě, jakou možnost si vybere. Nejlépe tu, která bude méně bolet, jenže která to je? Přiznám se, že jak se tu děj vyhrotil, dost těžce se mi to četlo. Nemám ráda násilí, obzvlášť, když je konané na dobrých lidech.
Byla to opět dokonalá emoční jízda. U knihy jsem se smála, ale i plakala. Cítila se zoufale, bezmocně, zklamaně, naštvaně... a Baji se podařilo napsat nádherný příběh, až mi je líto, že jsem ho už dočetla.

Štítky knihy

sex vztahy emoce, pocity

Autorovy další knížky

Baja Dolce
slovenská, 1989
2020  83%Habibi
2018  83%Placebo On
2022  87%Candy
2019  83%Placebo Ja
2019  86%Placebo My

Kniha Placebo je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce27x
Chystám se číst15x
Chci si koupit9x