Písařovo pole

Písařovo pole https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528595/bmid_pisarovo-pole-6581e325b9da9.jpg 5 3 4

Strážci z Landštejna série

< 7. díl

Na poli poblíž nově vystavěného hradu Landštejna je při orbě objeveno mrtvé tělo. Následně jeden z nálezců nečekaně spáchá sebevraždu, zatímco druhý zmizí beze stopy. Nový hradní písař, který zastupuje kastelána po dobu jeho nemoci, vede vyšetřování obou mimořádných událostí způsobem, který vzbuzuje oprávněné pochybnosti, a také manové hradního obvodu pod vedením Sigiberta ze Sichelbachu, kteří mají tvořit jádro nově formované hradní posádky, se překvapivě ocitají v nemilosti. Jejich svízelné postavení se ještě zkomplikuje, když je sám Sigibert při potyčce v lese těžce zraněn...... celý text

Přidat komentář

babicka_amalka
09.04.2024 4 z 5

špatné to není, ale dost mě štve, jak se začal nesouvisle vracet k počátkům...
no nic - uvidíme, jestli a o čem (z jakého období) bude další kniha ;-)

kolacky
04.04.2024 5 z 5

Řekla bych, že první díl bude Z kamene a vápna, druhý tady Písařovo pole a pak Na zemské stezce, tam je Odo už tedy dospělý a "na stezce". A další díly, jak jdou po sobě.

(Vezměte si pana Vondrušku, ten mastí knížky chronologie nechronologie, co mi dá pokaždé práce zařadit novou knížku do série...)


Pavla10
01.04.2024 5 z 5

Tak teď v tom mám hokej. V této knize je Odo ještě chlapec, ale např. ve druhém díle již slouží na hradě. Jde to nějak šikmo za sebou, nebo se mi to zdá? Jinak tento díl vynikající.

kolacky
31.03.2024 5 z 5

Zase vynikající příběh. Hrdiny jsou tentokrát starý písař Uppo a Kuno, Sigibertův přítel. Odhalí spiknutí a zachrání čerstvě dostavěný hrad před zlosyny. A knížka je podle mě druhá v pořadí, tady jsou Sigibertovi kluci Odo a Benno ještě malí.