Dobrodružství s vědátory

Dobrodružství s vědátory https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135683/pirati-dobrodruzstvi-s-vedatory-135683.gif 4 27 11

Piráti! série

1. díl >

Nelítostně vtipný román o krutě komických dobrodružstvích bodrého Pirátského kapitána a jeho střelené posádky, tentokrát mezi vědci. Ještě nikdy od dob, kdy byl napsán Moby Dick... Ne, ještě nikdy od Ostrova pokladů... Ne, dokonce ještě nikdy od příběhu o Jonášovi a velrybě nevznikla žádná námořní sága, která by se vyrovnala knize Piráti! Dobrodružství s vědátory. Hlavním hrdinou eposu je nejúžasnější mořeplavec všech dob, nezapomenutelný Pirátský kapitán, který má podivuhodnou schopnost udržet si svůj plnovous vždy hedvábně jemný a skvěle upravený i přesto, že tráví celé měsíce na moři. Hnán obavami, že jeho pirátskou posádku už začíná nudit lelkování na pláži, pomrkávání po krásných divoškách a marné pokusy postavit si skákací hrad z medúz, rozhodne se Pirátský kapitán, že je nejvyšší čas vyrazit na dobrodružnou výpravu. V mylné vidině ohromné zlaté kořisti napadne loď Beagle s mladým Charlesem Darwinem na palubě a spolu s ním pak vede svou lotrovskou posádku z exotických Galapág do mlhou zahalených ulic viktoriánského Londýna. Tam se piráti setkají s děsivými vraždami, mizejícími dívkami, radioaktivními slony i samotným svatým Duchem. A to není ani zdaleka vše…... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Pirates! In an Adventure with Scientists , 2004


více info...

Přidat komentář

Hobitka
01.06.2022 2 z 5

Po téhle knížce jsem sáhla čistě pro její roztomile drobný formát. Přebal sliboval humorný příběh. Po několika kapitolách jsem bohužel došla k závěru, že tento typ humoru není pro mě a knížku odkládám. Asi to bude souviset i s tím, že nemám ráda moc hloupé postavy... a na tomhle je celá komičnost vystavěna (?). Nevím. Jestli to někomu přijde vtipné, užijte si to, já si jdu najít něco jiného :)

Jo s proč ti piráti nemaj jména? Čekala jsem kdy se tam objeví, ale podle zdejších komentářů to nevypadá... :D

Oceňuji vysvětlivky pod čarou, ale ani na ně mě to neutáhne.

haki34
01.11.2020 4 z 5

" A vážili si ho taky proto, že se říkalo, že zaslíbil svoji duši moři. Hodně pirátů tvrdilo, že svou duši zaslíbili moři, ale obvykle to byla jenom výmluva pro to, že si nedokázali najít přítelkyni, nebo proto, že byli gayové, ale v případě Pirátskeho kapitána nikdo z posádky ani na chvilku nezapochyboval, že se moři skutečně zaslíbil."

náhodně nalezena u nás v knihovně...nevím proč, ale zařazena v dětských knihách..asi že barevný obal ;))
mno..anotace navodily přesvědčení, že to bude má kniha roku..a tak úplně nebyla...sice jsem se pobavila, ale tolik obětí ve jménu srandy úplně nemusím...hlava sem, tělo tam...to mi až tak vtipné nepřišlo..každopádně neotřelý počin, spousta věcí pobavila, potěšila skladba posádky (pirát se šálou, pirát albín, pirát v červeném...atd atd - aby se nám hoši nepletli a aby jsme si je zapamatovali :D) a navnadila mě na další dobrodružství Prátského kapitána a jeho posádky..také Darwin a Bob, padouch a cirkus, mlad dáma v ohrožení...
Poctivých 3,5*, za poznámky pod čarou, rozšiřující moje obzory, zaokrouhlím nahoru !!!
P.S. grog můžu ;) a šunku taky...možná by to pirátství nebylo špatný ;)

"Podle Beaufortovy stupnice," spustil pirát albín a zamával při tom před posádkou sešitkem s námořnickými poučkami, "je hurikán stupeň číslo 12 a to je ,vítr, jehož sílu nevydrží žádná plachta'. Jak vidíte, naše plachty jsou neporušeny, takže to evidentně hurikán nebyl. Podle mě to bylo něcci mezi stupněm 6, což je ,silný vítr', neboli vítr, který odfoukne pirátovi klobouk z hlavy a pocuchá mu bujný vous', a stupňem 8, což je ,bouřlivý vítr', neboli ,Vítr, který pirátovi nadme kalhoty tak, že pak vypadá, jako by měl tlustý nohy.' "
"Víš jistě, že opravdu cituješ skutečnou Beaufortovou stupnici?" zeptal se pirát s šálou. "Jasně, že jo," odsekl pirát albín. "Napsal mi ji sám Pirástkej kapitán."

"Ale jdi. Já jsem taky udělal pár chyb," řekl Pirátský kapitán nahlas, aby ho ukonejšil."třeba jak jsem do posádky přibral toho kanibala. Nebo jak jsem chlapy odbil s tím, že já žádnej hurikán nevidím. Nejsem dokonalej."


marta14
01.05.2018 1 z 5

Vtipný? Ani náhodou. Bylo to spíš divný. Je mi líto, ale tohle mě teda nezaujalo. Takové knihy mě nebaví. Jediné plus je to, že obal knihy má nádhernou barvu, kterou já naprosto miluju. A taky to, že jsou tam piráti, které taky miluju, ale prostě v téhle knize... Nic moc teda...

Adamino
20.02.2017 4 z 5

Super kniha...i když bych ocenil lepší pojmenování postav i tak se mi líbila a sedne skvěle ke čtení na dovolené u moře :) Díky za povedenou knihu ! :D

trudoš
04.10.2016 5 z 5

Abych pravdu řekl, už dlouho mě z dětské knihovny nic nepobavilo tak, jako Dobrodružství s vědátory. Jistě za to může fakt, že Gideon Defoe se jednoduše vykašlal na nějaká pravidla ohledně věku čtenáře a prostě nechal v textu pro každého něco. Děti i puberťáci ocení komediální taškařici, dospělí zase historické a literární pošťuchování. Humor je v tomhle ohledu dost přímočarý, žádné sofistikované sudoku pro pokročilé, ale autor s ním pracuje natolik střízlivě, že se prakticky po celou dobu vyprávění vyhýbá trapnosti či nejapnosti. Ve správnou chvíli umí být morbidní, jindy zase mile ulítlý, nebo fór postupně vygradovat. Je to střelená kniha, o tom žádná, ale kouzelně střelená kniha. Defoe si neláme hlavu s logikou, takže plácá jeden nápad přes druhý a ono mu to kupodivu funguje naprosto famózním způsobem. Škoda jen, že čtení je to v důsledku příliš krátké. Jinak ale absolutní dokonalost a zároveň povinnost pro každého se špetkou smyslu pro humor. Nebo si zaslouží o hlavu přijít. Áárrr!

Viky007
26.07.2016 4 z 5

Musím říct, že jsem této útlé knížečce nedávala moc velkou šanci. Bylo tam zkrátka příliš mnoho nesmyslů a ani mi to nepřišlo moc vtipné. Pak jsem ale podstatně změnila názor. Je to prostě parodie plná absurdit. Nejlepší byl proces získávání omlazující mastičky a závěrečný boj. Takže... i když po knize už pravděpodobně nesáhnu, jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Na pobavení dobré.

bookwoman
22.07.2016 4 z 5

Tato kniha se mi popravdě číst nechtěla a myslela jsem si,že je to blbost. První kapitola mi řekla,že to asi nějaký děj mít i bude,ale slíbená sranda z obalu knihy mi trochu chyběla.

qydko
23.02.2016 1 z 5

Na první straně je avizován "nelítostně vtipný román". Ale ten jsem nějak nenašla, nebo možná nepochopila. Hodně mě rušily i ty nesmysly, které jsem v knize odhalila. Charles Darwin vlastnící cvičeného šimpanze Boba? Erasmus Darwin jako bratr Charlese (ve skutečnosti dědeček)? Rychlé úmrtí na kurděje jako po zastřelení? Asi dvakrát se mi zvedly koutky u vydařeného vtipu, bohužel, ty nevydařené převažovaly.
Autor tvrdí, že napsal knihu, aby oslnil jednu dívku ze studií. Nevyšlo to. U mě také ne.

Aliii
22.08.2014 2 z 5

Podle hodnocení na obalu knihy jsem čekala mnohem zábavnější čtení. Místy byla knížka sice úsměvná, ale k popukání rozhodně ne a můj celkový dojem je spíš rozpačitý...

DennisMoore
18.03.2014 5 z 5

Áárrr, tak tohle je milionová sranda! Kniha nabízí spoustu nezapomenutelného, ale závěrečný duel v přírodovědném muzeu, kdy se Pirátský kapitán brání útokům vycpanými ptáky, trilobity a nerosty, je nejnezapomenutelnější (ať už to slovo existuje, nebo ne).

květáček
02.01.2014 3 z 5

Jsem se pobavila :-) a to parodie moc nemusím.

Štítky knihy

lodě piráti

Autorovy další knížky

Gideon Defoe
britská, 1975
2012  73%Dobrodružství s vědátory
2013  81%Dobrodružství s bílou velrybou
2007  53%Jak se zvířata milují