Nebezpečná maškaráda

Nebezpečná maškaráda https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206934/nebezpecna-maskarada-aF5-206934.jpg 3 28 5

Růžová kolekce série

< 8. díl >

Ola McNewtonová, dcera náčelníka klanu, žije poklidný život po boku svého otce v zapadlé skotské vísce, odkud nikdy nevytáhla paty. Proto se nesmírně těší na výlet do Londýna, kde mají spolu s otcem vzdát hold královně Viktorii na oslavě připomínající, že je královnou již padesát let. Když Olin otec nečekaně zemře, dívka se rozhodne plány neměnit a do Londýna dorazí pouze se svou komornou. Aby si svou první cestu opravdu užila, rozhodne se předstírat, že je balkánskou princeznou. Díky této maškarádě pronikne až do Buckinghamského paláce, kde se jí ujme pohledný vévoda z Camborne. Ola se do okouzlujícího vévody zamiluje – a vytuší, že mu také není lhostejná. Jak by mu teď ovšem mohla prozradit, že lhala o svém původu? Ola ovšem netuší, že si nebezpečně zahrává, a to, co jí zprvu připadalo jako povedený vtip, se jí málem stane osudným. V příběhu plném politických intrik, přetvářky, naděje a zklamání bude muset Ola poznat, co je to pravá láska. Dokáže svému vévodovi ještě někdy důvěřovat?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

A Dangerous Disguise , 2000


více info...

Přidat komentář

Ewik
28.09.2016 3 z 5

Jsem trošku zklamaná. Ačkoliv byla kniha velmi čtivá, opravdu všechno působilo moc uměle. Nějak jsem se nedokázala vcítit do žádného z hrdnů. Ola je moc lehkomyslná a zbrklá a všechno je pro ni hra. Nejvíc mě však mrzelo, že jsem se nekodázala ani trošičku zasnít nad mužským hrdinou. To je fakt škoda. Vévoda mi přišel tak nějak naivní, neměl ten správný šarm cynického šlechtice, co by mě přitáhl a působil poměrně nevyzrále.

alnahu
01.02.2016 1 z 5

Mám ráda romantické příběhy, ale tato kniha mě ničím neoslovila.


MinaHawke
22.10.2015 5 z 5

Ola byla milá hrdinka i když trochu naivní. Vydávat se za princeznu a myslet, že na to nikdo nepřijde? Proč ne, když má po boku milého a okouzlujícího vévodu z Camborne.
Jenže se do své role tak zamotala, že to mělo téměř fatální následky. No, ale jak už to tak bývá, nakonec stejně vše dobře dopadne.

Pet007
15.06.2015 3 z 5

Je to sladký a romantický příběh, člověk od toho nemůže moc čekat. Odreagovala jsem se i zasmála, tak je to v pořádku.

modranka
29.09.2014 1 z 5

V príbehu bolo tak veľa hlúpostí, že sa mi to ani nechcelo prečítať. (Balkánska princezná, prienik do Buckinghamského paláca, odchod z domu keď zomrie otec.... ) Ale dočítala som a ohodnotila len jednou hviezdičkou. Knihu môžu pokojne čítať mladistvé slečny.