Jak si vosa staví hnízdo / Pohled do slunce

Jak si vosa staví hnízdo / Pohled do slunce https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100216/bmid_petr-bort-jak-si-vosa-stavi-hnizdo--8G5-100216.jpg 4 38 4

Petr Bort série

< 5. díl >

Obě detektivní novely mají společného hrdinu – mladého, svérázného kriminalistu Petra Borta, který se spíše než na sílu a tvrdost spoléhá na svůj psychologický odhad a smysl pro detail. Jak si vosa staví hnízdo se odehrává v Jizerských horách. Petr Bort zde během své dovolené najde mrtvolu mladé ženy. Ze zdánlivě nešťastné náhody se však nakonec vyklube rafinovaná vražda. V Pohledu do slunce Bort vzpomíná na svůj první kriminální případ. Vyšetřování banální dopravní nehody jej přivedlo nejen k odhalení vraždy, ale i skupiny nenápadných a o to nebezpečnějších podvodníků. (www.pitaval.cz)... celý text

Přidat komentář

moničina
30.04.2020 2 z 5

Milujem české detektivky z čias socializmu, ale knihy od tejto autorky ma nikdy nebavili. Ani nie tak príbeh samotný, ale štýl písania mi nesedí. A táto kniha nie je výnimkou, hlavne druhý príbeh je strašne slabý.

denib
11.04.2019 5 z 5

Petr Bort se pomalu dostává mezi mé oblíbené detektivy :-) Je to poctivý polda, ještě mladý a občas mi připadá i trošku naivní - hlavně tedy v Pohledu do slunce, kde vzpomíná na své začátky. Detektivky jsou postavené především na přemýšlení, výsleších svědků a dávání si věcí do souvislostí. Občas nechybí akčnější scéna, ale základem je prostě mluvení s lidmi a sledování takto získaných stop. To je přesně moje gusto. Hezké a dobře čtivé detektivky, které nejsou sice náročné, ale také ne hloupé. Navíc má autorka ve zvyku používat zajímavá přirovnání a popisy, které mě moc baví. Za mě naprostá spokojenost.


konicekbily
15.12.2018 4 z 5

Povídky ze scény "reálného socialismu" odpovídají duchu té doby. Jako dovolenková odpočinková četba se vzpomínáním: "jak to tenkrát bylo" se hodí pro pamětníky .

1alena1
12.05.2013 4 z 5

Obě detektivní novely se velmi dobře čtou, ostatně jako všechny detektivky od pí Kačírkové. Žádné přehnané složitosti, žádné nadpřirozené síly a záhady, Prostě příběhy, které se okolo nás mohou stát, shoda okolností dožene často lidi páchající menší nepravosti až tam, kam původně nechtějí. Výborné čtení na dovolenou či na cestu. Doporučuji.