Perlový amulet

Perlový amulet https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50620/perlovy-amulet-50620.jpg 4 16 5

Paul Maigret série

< 4. díl >

Další z případů nejmladšího inspektora na Nábřeží zlatníků, nositele slavného jména, Paula Maigreta, který jde ve stopách svého slavného vzoru. Banální příhoda, dálniční nehoda, při níž je zraněna mladá dívka, rozpoutá lavinu pátrání. Ona dívka pochází z Prahy a jako mnoho podobných „au pair“ z východu bez zázemí byla unesena a přinucena pracovat jako sexuální otrokyně. Ukazuje se však, že za podivnými praktikami stojí někdo velmi mocný, kdo od počátku vyšetřování maří. Mladý Maigret se však nevzdává a jeho pátrání jej zavádí i do Prahy, kde je dívka vystavena dalšímu nebezpečí. Ale přesto, že bojuje s mnohem silnějšími protivníky, dokáže se svými kolegy případ vyřešit.... celý text

Přidat komentář

JIVaJaH
15.09.2017 3 z 5

Nevím proč..téma dobré, ale dalo mi práci vracet se ke čtení. Knihu jsem nakonec odložila. Možná pro mě špatně načasované.

pagac17
07.07.2017

Dobře jsem si početl v uvedené detektivce, je znát, že autor zná dobře prostředí kriminalistů, jak doma tak ve Francii, má také hluboké znalosti zeměpisné, takže jsem se pobavil


bagel
28.02.2016 3 z 5

Dost naivní detektivka, ve skutečnosti by to asi nebylo tak jednoduché. Líbily se mě popisy života v Paříži, ale taky mně připadaly poněkud idealizované.

Vojslava
23.07.2013 4 z 5

Pěkná čtivá detektivka. Bylo to mé první setkání s tímto hrdinou - jmenovcem velkého Maigreta a musím říci, že ty odkazy a narážky jsou velmi pěkné a docela vtipně knihu ozvláštňují. Je to dost čtivé a myslím, že se ještě k něčemu z téhle série ráda dostanu.

muzka
05.03.2013 4 z 5

Klasická detektivka, odpočinkové čtení, aktuální zápletka s problematikou dnešních dnů. Kuzelně popsaná atmosféra Paříže a Francie vůbec. Doporučuji jako dovolenkové čtení.

Kniha Perlový amulet je v

Přečtených24x
Knihotéce33x
Chystám se číst5x