Slunce a hvězda

Slunce a hvězda https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528630/bmid_slunce-a-hvezda-6582a5e5e3f5f.jpg 4 34 8

Percy Jackson série

Nico di Angelo jako Hádův syn zažil víc hrůz než kdokoli jiný. Ale i jeho dny prosvětlil paprsek slunce v podobě milovaného Willa Solace, Apollónova syna. Spolu dokážou překonat jakoukoli překážku. Poslední dobou ale Nika volá hlas z Tartaru. Zdá se, že patří napravenému Titánovi, kterého Percy s Annabeth museli opustit během úniku z Hádovy říše. Nico se mu hodlá vydat na pomoc a Will trvá na tom, že ho doprovodí. Přežije ale bytost světla v nejtemnější části podsvětí? A čeho se tam Nico bude muset vzdát?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Sun and the Star: A Nico di Angelo Adventure , 2023


více info...

Přidat komentář

Medasek
22.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Abych pravdu řekla, tak z knihy jsem nebyla, tak moc nadšená. Spíše pro mně byla zklamáním.
Co se mi nelíbilo asi nejvíce, tak to bylo, že mi přišlo, že postavy totálně změnily svůj charakter. Nico vůbec nepřemýšlel tak jak v předchozích dílech, kde jsme mohly vidět kapitoly z jeho pohledu. Will mi přišel v podstatě jako myšlenková kopie Jasona.
Objevily se tu vztahy, které vůbec nebyly popsané v předchozích knihách (viz. scéna s Piper na konci knihy). A obecně mi přišlo, že i vztah mezi hlavními hrdiny zde ztratil svou šťávu.
Poté zápletka byla zajímavá, ale její rozuzlení už moc ne. Upřímně mi to přišlo takové nereálné až vyloženě cringe (nevím, jaké lepší české slovo by se proto hodilo).
Ať ale nepíšu jen negativy, tak bylo hezké seznámit se více s podsvětím, jeho bohy a tím, jak tam vůbec všechno funguje.
Bohužel i když autora mám ráda, Nica a Willa v ostatních knihách miluji, tak tohle mě vážně zklamalo.
PS. V některých částech bylo jasně vidět, co psal Rick a co zase Mark. Což podle mě knize také uškodilo.

Ronnie68
22.04.2024 5 z 5

Kniha na kterou jsem se už těšila aspoň 2 měsíce (takovou dobu u mě čekala na přečtení a konečně se dočkala) ... a nezklamala ... začetla jsem se už od prvních stránek... příběh Nica a Willa ze světa polokrevných, ale tentokrát v podsvětí... za mě skvělý... prostě knihy, které píše (či spolupracuje) Rick jsou vždy skvělé... a tato není výjimkou...


Grohlinka
28.03.2024 5 z 5

V rámci sérií inspirovaných antickou mytologii mám oblíbených několik postav, Percyho, Nica, Boba, Bobíka a Damasena. Takže byl u ně uspěch zaručen, navíc k Riordanovi neumím a ani nechci být kritická.

Před čtením této knihy je nutné přečíst neheb původní sérii Percyho Jacksona, ale také Bohy Olympu a Apollónův pád.

Jaehyun
28.03.2024 3 z 5

Nevím, proč jsem si myslela, že tuhle knihu můžu číst aniž bych znala sérii Percyho Jacksona... Takže to nedoporučuji ani zkoušet.

Když opustím od toho, že nevím co mají postavy za sebou a hodně jmen a situací bylo mně neznámých, tak to bylo fajn. Chvilkama mě to bavilo, chvilkama se to táhlo a přišlo mi, že se tam řeší furt to samé dokola. Navíc jsem se nedokázala vžít do postav ani si ten děj pořádně představit.

Chci si někdy přečíst i Percyho Jacksona a kdo ví, když se mi ta série zalíbí, dám téhle knize ještě šanci a třeba ji ocením víc, ale teď dávám 3 hvězdičky. Asi jsem měla od knihy jiná očekávání a pak jsem byla zklamaná.

JitulHa
04.03.2024 5 z 5

Myslím, že snad každý, kdo čte Riordanovy série pravidelně si přál, aby se tato kniha stala skutečností! A tak Rick své čtenáře, coby takový "posel bohů," konečně vyslyšel. Byl si však vědom toho, že napsat příběh hrdiny jménem Nico di Angelo nebude lehká věc - jelikož právě Hádova syna zbožňují všichni věrní fanoušci již od třetího pokračování Percyho Jacksona, ve kterém se poprvé objevil - možná proto se tentokrát rozhodl pro spoluautorství. Tento nový příběh našeho "klubíčka temnoty," je dějově zasazen po událostech závěrečného dílu Apollónovy série, tudíž už víme, co všechno má Nico za sebou a zvědavě tápeme, co může mít ještě před sebou... A že ani v této chvíli nebude mít zrovna na růžích ustláno, je asi jasné. Tak jasné jako zářivá povaha jeho přítele Willa. Celý příběh se, ostatně jako vždy, povedl a kromě náročné i strastiplné výpravy, podané velmi působivým stylem, se tu dočkáme i retrospektivních střípků, které nám více přiblíží vztah obou hrdinů. Nezbývá tedy než knize dát velké doporučení, spojené s nesmírným očekáváním s jakým dalším příběhem jen může autor příjít příště... Nevím, ale jistě to bude opravdu božské!!

hana4834
04.03.2024 3 z 5

Moooc jsem se těšila ale pak jsem se nemohla začíst opravdu mě to chytlo až za půlkou

ElikaS
18.02.2024 5 z 5

Wow. Já jsem tak nadšená! Ricka a jeho série miluji už od dětství. A přestože už mi je přes třicet, ráda se k nim vracím. Nicko byl hned po Percym má druhá nejoblíbenější postava, takže mě moc potěšilo, že dostal vlastní knížku.
Spojením s Markem Oshiro celé knížce podle mého pomohlo. Trošku ubylo pubertálního humoru a naopak přibylo hlubších myšlenek a vyrovnávání se s traumaty. Celá knížka působila dospěleji.
Nemám co vytknout, jsem z celé knížky prostě unešená. Mimochodem poslouchala jsem ji jako audioknihu a namluvená je úplně úžasně.

zirafinec
15.02.2024 5 z 5

Čteno v originále.

Já jsem se na tu knížku TAK STRAŠNĚ MOC těšila! A jak asi můžete hádat, nebyla jsem zklamaná. Musím se přiznat, že Nico byl vždycky má oblíbená postava, a tak jsem možná trochu nekritická, ale ta kniha mi připadá skvělá. Doporučila bych ji všem, kdo mají rádi Percyho Jacksona. Je v ní znát zásah jiným autorem, ale ničemu to nevadí, Riordanův humor zůstává. Celý příběh je nabitý emocemi i již zmíněným humorem, pořád se něco děje. Jediné mínus podle mě je, že nebude pokračování... Asi si ji přečtu ještě v češtině...

Update: po měsíci jsem si ji koupila v češtině a i když překlad trochu pokulhává, užila jsem si ji.

Autoři knihy

Rick Riordan
americká, 1964
Mark Oshiro
americká

Kniha Slunce a hvězda je v

Právě čtených4x
Přečtených39x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených7x
Knihotéce61x
Chystám se číst65x
Chci si koupit33x
dalších seznamech4x