Penězoměnci
kniha od: Arthur Hailey
KoupitKoupit eknihu
Svět peněz, svět bohatství, ale i úpadku. Dramatický jeden rok velké americké banky na osudech její vedoucí elity i personálu ukazuje, jak riskantní je bankovní podnikání a jak moc peněz přitahuje rafinované kariéristy i obyčejné zločince.
1. vydání
Literatura světová, Romány, Thrillery
Vydáno: 1981, Práce
The Moneychangers, 1975
Komentáře (63)
Kniha Penězoměnci

Hailey se v tomto románu věnuje světu peněžnictví a amerických bank. Zase jako obvykle předvádí brilantní znalost prostředí, o kterém píše. K tomu přidává výborně zvládnutou charakteristiku postav, zajímavou zápletku a svižný a napínavý děj. Celkově jde o velmi čtivou a poutavou knihu, jak už je u tohoto autora zvykem. Příliš nevadí ani fakt, že kniha byla napsaná už před řadou let. Stále má čtenáři co říci.

Skvělá kniha k porovnání jak to bylo před 40 lety. Některé pravdy jsou stále stejne, ale přesto ve světě peněz se stale stejne nedodržují

Jedna z nejlepších knih ze šuplíku "prostý, vydatný oddech". Perfektní postavy, plné života, jaké v oddechové četbě skutečně často nenajdete - zamilujete si je a prožijete to všechno s nimi, ačkoli, vzhledem k datu vzniku, používají fakt zastaralé metody. A telefony. Nevadí.
Četla jsem už dávno, teď jsem si užila audioknihu.
Doporučuji spíše četbu, nežli poslech.

Pohled do zákulisí jedné velké americké banky se Haileymu nepovedl tak dobře jako do zákulisí výroby aut či do zákulisí letiště. Čekal jsem hlubší, detailnější informace. Přesto jde o velmi dobré, zajímavé a občas i poutavé čtení. Navíc je to zajímavá exkurze do historie roku 1975, jak v té době (bez internetu) bankovnictví v USA fungovalo. 75%, 19. 2. 2022.

Skvělá kniha s uvěřitelnou zápletkou a postavami. Dokonale zvládnuté prostředí velké banky, její atmosféry a děje okolo. Příběh je dobře čtivý, ale i zajímavý a napínavý. Mnoho věcí je stále v bankovnictví, politice a světě zločinu aktuálních.
Štítky
peníze bohatství bankovnictví akcie banky mafie padělky homosexualita sexuální násilí znásilnění
Autor a jeho další knihy
1999 | ![]() |
1991 | ![]() |