Pelyněk. Díl 2

Pelyněk. Díl 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356797/bmid_pelynek-2-0kx-356797.jpg 4 35 5

Pelyněk série

< 2. díl >

Monarchie se zmítá ve víru revoluce. Tajné spolky, spiknutí parobaronů, zakázané technologie, vášně a krev jako z Patentního divadla. Začíná válka a události může zvrátit luxusní prostitutka s podnikavou aristokratkou i návrat cestovatelů znalých tajemství elektřiny. Dokud neprocitnou bohové pelyňku. Podaří se je některé z mocností získat na svou stranu? Druhý díl steampunkové trilogie vás zavede do světa, kde existuje různý počet světových stran, magie je mimo zákon a bohyně jsou stejně skutečné jako královny.... celý text

Přidat komentář

Malarkey
17.08.2020 4 z 5

Docela jsem se na druhý díl Pelyňku těšil. První díl totiž nastínil zajímavý svět vycházející z našeho, sem tam odkazující na nějaké historické reálie a s poměrně nápaditým nádechem páry 19. století. U postav to bylo složitější, ale alespoň se jim nedalo upřít, že jsou to regulérní lidí z masa a kostí a se svými klady i zápory. Navíc se příběh rozděluje na dvě části. První vypráví příběh Adelaide, druhá pak příběh Nicolase. Pěkně si po mapě tamního světa pocestují, ale je pravda, že jsou kapitoly, které jsou zbytečně natahované. Místy až neúnosně. Pak se ale dostanete do kapitoly, kde si přesně řeknete, že právě proto stojí tuto trilogii za to číst. Navíc bych řekl, že ve druhém díle je i o trochu více politiky, než by muselo být nezbytně nutné. Nakonec jsem ale musel uznat, že i když jsou delší (časově i pocitově) pasáže, pořád to svůj smysl, v celém kontextu pochopení onoho světa, má. Navíc akce je tu místy opravdu dost, takže co Vám budu povídat…moc jsem zvědavej, jak to s Nicolasem a Adelaide nakonec dopadne. Jen si říkám, vzhledem k jejich vlastnostem, že to klasický happyend nejspíš nebude. Ale třeba se pletu…

Tazz1
10.07.2020 2 z 5

První díl byl relativně špatný a to především použitým jazykem. Ale zase měl alespoň jakž takž děj a spád. Druhý díl se poučil a jazyk již nepůsobil tak rušivě. Ale co pokulhává je děj. Tolik zbytečných dialogů a vsuvek, že celkově se z toho stala jedna velká nuda, do které se čtenář musí nutit. Škoda, potenciál je velký. Provedení mě ale zklamalo a po třetím díle již nesáhnu.


BarBarBar
01.03.2019 3 z 5

Tak druhý díl o něco málo lepší než první, ale ne o moc. Ta politická věc mě tam občas dost rušila a Adelaide mě štvala úplně ve všem co udělala. Jinak svět je to krásný.

witko
09.02.2019 4 z 5

Druhý díl se četl o hodně lépe. Není to špatně vymyšlený svět a Scott mi už taky nelezl tolik na nervy jako v prvním díle, kdy hned nad vším bádal a měl spoustu nápadů jak to vše použít a vylepšit.

Klarenc
03.10.2018 4 z 5

Druhý díl splnil zcela moje očekávání a po jedničce prostě akorát.

Štítky knihy

česká fantasy steampunk

Autorovy další knížky

Daniel Tučka
česká, 1976
2017  71%Pelyněk. Díl 1
2012  75%Umrlčí tanec
2018  81%Pelyněk. Díl 3
2017  75%Pelyněk. Díl 2

Kniha Pelyněk. Díl 2 je v

Právě čtených1x
Přečtených42x
Doporučených3x
Knihotéce49x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x