Peklověk

Peklověk https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472709/bmid_peklovek-A6F-472709.png 4 24 7

Jasmína je osmačtyřicetiletá a krásná módní redaktorka s mírnou nadváhou. Neustále čelí útokům své matky, která nepřestává toužit po vnoučeti a své dceři tím připraví nejednu horkou chvilku. Jasmína přijde téměř naráz o práci, byt, dokonce i o milence. Čeká ji úplně jiný život, než na který byla zvyklá. Její život obrátí naruby seznámení se svéráznou koňskou zubařkou Hedou a do pětihvězdičkové dokonalosti přešitou Soňou. Heda je nejspokojenější na samotě u lesa se svými koňmi a hejnem slepic. Soňa se líčí, i když jde do špajzu pro chleba. Jsou tři, každá z jiného těsta. Spojuje je však pozitivní přístup k životu a přesvědčení, že na házení flinty do žita je vždycky času dost.... celý text

Přidat komentář

cori
02.09.2023 3 z 5

Oddechová červená knihovna, v níž 48letá Jasmína přijde o práci, dostane výpověď z bytu, mladší milenec dělá mrtvého brouka a matka chce za každou cenu od své jediné dcery vnouče. Naštěstí jsou tu kámošky a její optimistická povaha, takže vše směřuje k happyendu.

Rose-Mary
25.12.2022 4 z 5

Knihy od Evy Brabcové, jsou většinou humorné. Peklověkem nazývá autorka věk dam středního věku, který začal, nebo brzy začne končit na "sát". Ženy si tento věk uvědomují jako handicap, cítí se už málo přitažlivé. Některá si přesto snaží ubrat roky, aby aspoň na pohled vypadala mladší.
Její hlavní hrdinky se seznámily v čekárně gynekologického oddělení.
Při čekání na vyšetření se daly do řeči, aby jim ta nepříjemná doba rychleji utekla. Padnou si do noty a toto setkání není poslední. Stávají se z nich kamarádky. Příběh je jako vždy, u Evy Brabcové, vyprávěn humornou formou. Přestože jsou různé povahy a odlišných názorů, najdou hodně společného. Výsledkem je, že na kapitulaci je ještě dost času. Roků sice přibývá, ale pořád je z čeho se radovat. Společně to zvládnou lépe, než když byla každá sama.


zimka.r
16.12.2022 4 z 5

První kniha od autorky. Pěkný pohodový příběh u které ho se člověk nejednou zasmál :)

pocketka
20.11.2022 3 z 5

Velmi jednoduchá, odpočinková, humorná jednohubka, která mě snad dostala ze čtecí krize. Určitě jsem neslzela smíchy, ale pousmání bylo, autorka to nelámala přes koleno, dokonce bych si dokázala i představit, že bych se k holkám připojila. Za mne dobrý

Hanjimka
26.08.2022 5 z 5

Protože miluju humor Evy Brabcové tak ani tahle kniha nezklamala. Klidně bych se přidala do společnosti a kamarádila se s hrdinkami. A ještě jsou má věková kategorie.

hanap
15.07.2021 5 z 5

Tato knížka mě hodně bavila. Vtipně vypráví o životě jedné single skoro padesátnice. Moc pěkné čtení

Clara_C
25.06.2021 3 z 5

Letní jednohubka. Vtipná, někdy až nuceně, ale četla se lehce. Na konci se vše v dobré obrátilo, prostě život zn. ideál.
Někdy se podobné čtení hodí, každopádně teď potřebuji zpět do kruté reality, takže pádím do knihovny pro něco od Stephena Kinga :-)