Mladý Maigret

Mladý Maigret https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86617/mlady-maigret-86617.jpg 4 32 5

Paul Maigret série

1. díl >

Protagonistou příběhu odehrávajícího se v Paříži je mladý začínající kriminalista, který se skutečně jmenuje Maigret jako proslulý literární hrdina. To mu na jedné straně způsobuje řadu problémů a činí z něj terč lepších či horších vtípků, na druhé straně mu to některé věci překvapivě ulehčuje. Ať tak nebo tak, řešení prvního případu zvládne levou rukou a při pátrání po pachatelích a motivech dvou vražd v divadelním prostředí osvědčí nemalý talent, intuici i erudici.... celý text

Přidat komentář

jprst
26.10.2020 4 z 5

Dobrá česká detektivka, mezi současnou tuzemskou detektivní tvorbou poměrně výrazný nadprůměr.

konicekbily
12.06.2019 5 z 5

Autor asi má rád Paříž, přečetl knihy o slavném komisaři, v dobrém smyslu zneužil jeho jména ke vtipným dialogům a scénkám, přidal tam porci svých dovedností jakožto kvalitního autora detektivek - a výborná oddechovka je na světě. A nyní koukám, že kolegyně TaLu využila předností naší skvělé DATABAZE a udělala z toho řadu/sérii. Určitě si další knížky o mladém MAigretovi přečtu!


olívoil
07.11.2018 5 z 5

úžasná oddychovka

čef
05.08.2018 5 z 5

Přišlo mi to docela zajímavé - česká detektivka z Paříže a ještě o Maigretovi. Ale pobavil jsem se. Příběh zajímavý, nepříliš náročný, čtivý a k vodě na pár hodin určitě vhodný. Simenon to není, ale nezklame.

TaLu
26.07.2017 4 z 5

Pamatuji se, že jsem mladému a sympatickému detektivovi upřímně fandila. Knihy tady nebyly uloženy do série a tak jsem to udělala, ale jen na základě roku vydání. Zbylé díly plánuji přečíst a pak, pokud to bude jinak, opravím. Vlastně si přečtu znovu i díl první, už je to dlouho, co jsem ho četla.