Past lží

Past lží https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454641/mid_past-lzi-M5t-454641.jpeg 4 93 24

Miluj mě lží série

< 2. díl >

Leah Smithová má všechno, po čem kdy toužila. Ovšem ne tak docela. Její manželství by se dalo přirovnat spíš k půjčce než k dlouhodobé oddanosti a image, na které usilovně pracovala, se jí začíná rozpadat pod rukama. S novou životní rolí a minulostí plnou tajností se musí Leah rozhodnout, jak daleko je ochotná zajít, aby si udržela to, co dřív ukradla jiné ženě.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Dirty Red , 2012


více info...

Přidat komentář

Nikkaa
19.01.2023 4 z 5

No tak jsem zvědavá na třetí díl,protože tohle mě doslova sežralo za pochodu...chování Leah vůči dceři hnus...ale kdo ví jak se cítí člověk co má poporodní depresi ale věřím v to že si jednou cestu k tomu dítěti najde ..nemůžu soudit sama si procházím zrovna obdobím těhotenství takže to pro mě byla rána...jsem ale stále fascinována

Nuttelka
07.12.2022 3 z 5

Strašný psycho... Vůbec se mi nelíbilo to číst, hlavně první půlka knihy, jak se Leah chovala k Estelle. Poslední díl dočtu jen ze zvědavosti, jak to všechno dopadne, jestli se všichni pozabíjí nebo ne, jinak to ani říct nejde.


nikca3976
25.08.2021 5 z 5

Tohle bylo celkem psycho pro mě.Vždycky když jsem byla nucená knížku odložit tak jsem se klepala jak kdybych měla Parkinsona a pořád na tu knížku myslela Už první díl mě celkem dost překvapil jak skončil,ale tohle drama jako prase. Leah je prostě slušně řečeno cvok..Jako na jednu stranu ji chápu,ale na druhou stranu by se měla nad sebou a svým životem trochu zamyslet a přehodnotit pár věcí a možná by jí pak takhle nestrašilo v palici...Jo já vím že je to jenom knížka,ale měla jsem chuť jí napsat žádanku na psychiatrii Leah mi je nesympatická už od prvního dílu...jsem tým Olivia ️ a Caleb je taky tupec...mám ho ráda,ale kdybych ho viděla naživo,tak bych mu asi jednu natáhla jenom tak pro jistotu,že by se mu třeba rozsvítilo

Sebík0903
15.08.2021 3 z 5

(SPOILER) Kniha mě chytla až ve druhé polovině a upřímně moc nevím, jak hodnotit. Ano text byl čtivý, postavy dobré ale ten děj...já nevím no, přišlo mi, že celý příběh byl převážně o tom, jak se Caleb snaží dostat od Leah pryč a ta se neustále snaží o cokoliv, aby si ho udržela. Pořád ta stejná písnička. Změna v jejím charakteru je později znát, kniha dobrá ale přijde mi, že tady se člověk nedozví nic moc nového (možná až na konci něco málo.). Rozhodně je tento díl slabší než ten první.

milst
25.06.2021 5 z 5

Druhý díl opět úžasný, nemohla jsem se odtrhnout, už se těším na poslední díl.

micha-ella
03.06.2021 4 z 5

Tak mě ta antihrdinka bavila, vtipná mrcha, ačkoliv jsem si zpočátku říkala - kam jsem to vlezla? Zkusími další knížky této autorky.

Kristy.Seb
11.03.2021 4 z 5

Že začátku knihy jsem si říkala, že to snad ani nebudu číst. Nakonec jsem si Leah zvyklá a čekala jsem, zda se vzpamatuje a začne se chovat normálně.. No, jsem zvědavá na další díl.

Allla9
03.03.2021 5 z 5

Ta knížka se čte sama. Nemůžu se odtrhnout. Štěstí, že mám před sebou ještě třetí díl.

luccys194
21.02.2021 4 z 5

Jelikož je Leah dost povrchní, sobecká a sebestředná mrcha, tak se mi začátek knihy těžce četl, ale pak už si na její způsob uvažování člověk i zvykl. Ke konci mi ji bylo i líto, ale Caleb taky není žádný svatoušek. Každopádně autorka umí napsat pěknou emocionální dráhu... jsem velmi zvědavá na poslední díl.

Š.Ala
09.02.2021 5 z 5

Autorka má talent vymáčknout z postav ty nejhorší vlastnosti a rozhodně s nima nešetří.
Moc se těším na pokračování.

astra3
09.02.2021 5 z 5

Četlo se to dobře. Leah mi lezla dost na nervy. Založit vztah na lžích je docela problém. A Caleb taky nebyl bez viny.

jani.ruzicko
27.01.2021 4 z 5

První polovinu jsem se chvílemi musela nutit číst, nebylo to pro mě lehké. Druhá polovina už byla lepší a člověk se začte.
Obecně jsem na ní byla tak strašně naštvaná, až mi jí bylo líto.
Vím, že se to děje, ale prostě nedokážu pochopit, že někdo k tomu drobečkovi necítí hned mateřskou lásku a už jen číst o tom, bylo hrozné.
No, každopádně doufám, že v posledním díle to už nějak dopadne, protože tady se stále honí jeden za druhým a vlastně nikdo nikoho nemá =)

happy19
27.01.2021 5 z 5

...totálně toxické!Jsem matka...takže to nebylo lehké (do)číst...místy hodně (ne)reálné začtení...ale bravůrně zpracované!

„Žárlivost je hrozná vášeň; podobá se lásce, je však jejím pravým opakem; nechce dobro milovaného, nýbrž jeho závislost a svoje vítězství nad ním.“

lucie.sela
01.01.2021 5 z 5

Trochu slabší než první díl, ale i tak dávám plný počet. Je opravdu obdivuhodné jak autorka popisuje chování a hlavně myšlenkové pochody postavy. Žárlivost, pomsta, faleš, povrchnost, sebestřednost jsou jako plíseň, která dokáže nakazit i nevinnou duši a dál se nekontrolovatelně šířit. Jsem ráda, že jsem mohla nakouknout Leah pod sloupku proč byla taková jaká byla. Vždycky, když jsem si myslela, že už vím co bude mě zaskočil nový dílek co mi zatím nikam neseděl, takže doporučuji číst až do konce :-)

hana1039
19.12.2020 5 z 5

Dávám 5* jenom proto, že autorka skvěle popsala všechny ty pocity, které se tam objevují, fakt jsem si myslela, že už knížku zavřu a dál číst nebudu.. Ale to nešlo, protože jsem se potřebovala dozvědět více o té mrše č. 2 Leah, nervy jsem z ní měla pěkně na pochodu... Bože dej mi sílu na poslední 3.dil, ať ho dočtu až do konce :-))!!!

Petriii
24.11.2020 5 z 5

Jako celek hodnotím 5*, takže i tenhle díl musím. Ano, byl to nejslabší díl série,ale to spíš asi jen z toho pohledu,že se tu nepřetřásal vztah Caleba a Olivie, ale šlo tu hlavně o Leah. O tu neuvěřitelnou mrchu a potvoru!!! Jako heeeej, co ona dokázala udělat, jak se takhle někdo může chovat! Tarryn je neuvěřitelná,že jí zvládla popsat tak,že ten kdo knihu čte má chuť vlézt do příběhu a tu ženskou zkopat :D nebo z frustrace co dalšího zas vyvedla mrsknout knihou o zeď :D proto je tenhle díl tak zajímavý. Je skvěle napsaný,každej v ty knize by měl skončit na psychiatrii, ty syrový emoce! A zároveň tu knihu nesnasite kvůli té jedné mizerné postavě. A proto si také zaslouží 5 hvězd,protože to se mi moc často nestává abych stejnou měrou nějakou knihu nesnášela,ale zároveň se on ní nedokázala odtrhnout.

LilianaFalcon
17.11.2020 3 z 5

Že je Leah totální mrcha bylo jasné už v prvním díle, takže já se ničemu nedivím ;-)
A záporné hlavní hrdinky mi nevadí. Bylo to čtivé, ale to její drama mi vadilo. Příběh sám o sobě nebyl nic moc.

Myška43
05.10.2020 5 z 5

Věděla jsem, že mě nikdy nebude milovat tolik jako ji, přesto jsem ho chtěla. Věděla jsem, že jeho láska není bezvýhradná, přesto jsem ho chtěla. Věděla jsem, že jsem až na druhém místě, přesto jsem ho chtěla. Nikomu bych nepřála to, co si Leah zažila v dětství a v období dospívání. Věřím, že se to velmi negativně odrazilo na její povaze. Po celo dobu čtení tohoto dílu jsem si říkala, zda si zaslouží pochopení, lítost a soucit. Za mě tedy rozhodně ne. Jak trefně vystihl Sam, je to sebestředná sobecká mrcha. Místo srdce má kámen. Ta neví, co je láska, je to manipulátorka, která je patologicky závislá na Calebovi a nevěřím, že kdyby se jí narodil syn, že by ho měla ráda. Tím si jen omlouvala svoje chování k dceři. Bohužel jsem měla tu smůlu, že jsem se ve svém životě potkala s osobou, která ji byla velmi podobná a je smutné, že mezi námi jsou takové lidské zrůdy. Ten konec je dost drsný, jsem zvědavá na další díl, jak to vše dopadne, jak to Caleb a Olívie ustojí a co budou muset obětovat za svou lásku. Jinak autorce opět velký dík, skvělě napsaná kniha.

Majuš333
03.10.2020 5 z 5

Tak táto časť série ma bez slov určite nezanechala... Už v prvých dvoch kapitolách som mala nutkanie zaklapnúť knihu a vyšmariť ju von oknom...a to je, čo povedať, keďže pre mňa sú knihy niečím posvätným!
Leah mi bola nesympatická už v prvej časti, ale 'v jej knihe' som voči nej cítila takú averziu, že sa to ani slovami nedá vyjadriť... A nie, ľutovať ju určite nebudem, pretože veľa vecí mohla napraviť sama...ale to by nemohla na prvé miesto klásť vždy len seba!
A Caleb? Na neho som tiež ku koncu už chytila alergiu... "Keď máme niečo na dosah ruky, tak to nechceme. Ale, keď nám to niekto vezme, tak zrazu po tom túžime?" Sám stále nevie, čo chce...

LenRan
02.10.2020 5 z 5

Velmi povedené pokračování, s opravdu temnou hlavní hrdinkou. Úžasně popsané šílenství z lásky. Leah mi bylo svým způsobem líto, neuspěla v roli dcery, manželky ani matky. Nikdo ji doopravdy nemiloval, doufám, že si najde cestu aspoň ke své dceři. Trochu bych ubrala na těch hrůzách co se Leah odehrávají v hlavě, časem to na mne začalo působit už nereálně, ale jinak super.