Láska a jiné lži

Láska a jiné lži https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445393/bmid_laska-a-jine-lzi-nAG-445393.png 4 138 35

Miluj mě lží série

1. díl >

Olivia Kaspenová právě zjistila, že její bývalý přítel, Caleb Drake, ztratil paměť. Vzhledem ke své špatné pověsti, se Olivia musí rozhodnout, jak daleko je schopná zajít, aby Caleba získala zpět. Při boji s jeho novou, zákeřnou přítelkyní, Leah, musí Olivia vynaložit velké úsilí ve snaze udržet si vnitřní integritu a nevracet se k temné minulosti. Ovšem přesto bude muset brzy čelit důsledkům svých dřívějších lží a uvědomí si, že láska k vykoupení nestačí.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Opportunist , 2011


více info...

Přidat komentář

Nikkaa
01.01.2023 3 z 5

První setkání s Olivii pro mě nebylo zrovna dobré četla jsem a nějak jsem se k tomu nutila mám tedy všechny knihy ,tak doufám že se můj názor změní...no uvidíme

Nuttelka
03.12.2022 4 z 5

Olivia a Caleb... neskutečně toxická láska, která hodně bolí. Ani nevím, zda Olivii přijdu na chuť, vůbec mi není sympatická :-) Ale zas musím přiznat, že závěrečná slova v Římě mě zlomila a zlomilo mi to srdce pro oba dva. Caleb to vůbec neměl lehké, ale Olivii miluje do morku kostí, takže jsem zvědavá, jak to všechno dopadne.


Ralemo
04.01.2022 4 z 5

(SPOILER) Vlastně nevím jak tuto knihu hodnotit. Byl to krásný příběh první lásky, pak se to zvrtlo v pronásledování, stalking. Olivie byla upřímná a šla si za tím, co chtěla, nekoukala se doprava ani doleva. Co se týče důvodu proč se rozešli, pořád to bylo rozhodnutí Jessiky, jestli to dítě chce nebo ne. No bylo to hodně zamotané a vlastně nevím, zda se pustím do čtení dalšího dílu. Oproti klasickým romantickým románům, to byla pro mě změna. Každopádně Calebovo předstírání byla třešinka na dortu.

Sebík0903
12.08.2021 5 z 5

(SPOILER) Tak jo, prozatím jsem četla pouze první díl a musím dát pět hvězdiček, nevím jak na tom budu až přečtu celou sérii ale klidně bych tento příběh uzavřela koncem tohoto dílu a bylo by to docela epické.
Je pravda, že Olivia nebyla dokonalá ale upřímně jsem taky už měla dost těch "správných" hrdinek, které se pokaždé zachovají "správně a tak jak se má". Olivia alespoň k sobě byla upřímná a moc dobře věděla, že nekoná "správně", prostě to jinak než takhle neuměla, když vezmu v potaz její minulost.
Byla to dobrá změna a párkrát jsem se nad knihou i zasmála. Příběh poukazuje i hodně na to, že všechny špatné činy, které člověk udělá, mají nějaký původ a směr. Nic není jen bílé a nebo černé. Ale samozřejmě nejvíc to zabil Caleb, který ve výsledku taky nebyl tím hodným a "správným", jak se zpočátku dělal. :D

kamca4151
06.07.2021

(SPOILER) Uff, vlastne docela ctive napaana kniha. Ale ten dej? Knizka je vlastne o tom, co nam napovida nazev. O lasce a lzich. Hodne lzi. Opravdu chceme verit, ze stalkerstvi, lzi a podlost ve znameni lasky jsou v poradku? Za me opravdu nejmene sympaticti hrdinove vubec. Opravdu nesoucitim ani s jednim.

milst
25.06.2021 5 z 5

Skvěle napsaná kniha

Pája699
31.05.2021 3 z 5

(SPOILER) Tohle bylo jako co? :-D No nevím, tohle mi upřímně nekáplo do noty a příběh mě nijak nezaujal a nevtáhl, neoslovil. Olivia Kaspenová a Caleb Drake...ani jedna sympatická postava. Oba dva dle mého se chovali jak "magoři" kteří vlastně spolu nemůžou být, i když by chtěli. Byla jsem opravdu vděčná za poslední stránku a zazvonil konec. Ale je to zase věc názoru, tím nechci nikoho od knihy odradit .-)

Kristy.Seb
06.03.2021 4 z 5

Vždycky se vyhrát nedá.

Některé věci je lepší nechat tak, jak jsou.

Jakmile někomu odevzdáš srdce, z ho nikdy nedostaneš zpět. Zbytek svého života pouze předstíráš, že ho máš.

Když někoho miluješ, jde o víc než o tvé štěstí. Chceš přece, aby ten člověk byl šťastnější než ty.

Život jde dál, i když vás vláčí za sebou, zatímco křičíte a kopete kolem sebe.

Život balancuje na vratké hraně, můžeme se snažit bezpečné udržet vysoko nebo se zřítit dolů.

Činy doprovází následky. Na špatná rozhodnutí není čas. Každý krok je vzácný. Definice života.


Nějak mi styl psaní knihy neseděl.. Konec skončil trochu zajímavě, ale jinak mě děj nevtáhl.

Allla9
01.03.2021 5 z 5

Tak nevím, jestli hodnotit jednotlivé díly, nebo až vše jako celek. Již nyní vím, že je to dobrý. Hodně dobrý.

Maruš.D
15.02.2021 2 z 5

No tak já jsem tentokrát šlápla hodně vedle ve svém výběru. Kniha se mi nečetla dobře. Styl psaní mi nevyhovoval, i když to nebylo to nejhorší co jsem kdy četla. Chápu, že v tom někdo vidí adrenalin a tak, ale pro mě to byly jen dvě mentálně divné postavy. Žádnou romantiku jsem v tom neviděla, jen stupiditu. Možná, kdybychom se dozvěděli něco o jejich dětství, proč jsou poznamenaný, nebo něco, ale já jsem to z toho málo informací moc nepobrala. Ještě nevím, zda se pustím do dalších dílů. Spíše ne, ale na druhou stranu nemam ráda rozečtené knihy.

Š.Ala
05.02.2021 5 z 5

Celou knížku jsem si říkala, že je to tak divné... přitom jsem nemohla přestat číst. Všichni tři byli psychopati až do poslední kapitoly. Těším se na další díl a jsem zvědavá, jak se z toho poučili :-)

happy19
26.01.2021 5 z 5

...tohle mě hodně upoutalo!
Čtivé..originální...svěží...až na dřeň

„Bez lásky nelze žít, bez bolesti nelze milovat.“

luccys194
18.01.2021 5 z 5

Konečně po delší době kniha se zajímavým scénářem. Já prostě nemám slov. Jo, Olivia je sice sobecká, sebestředná a sebeláska ji není cizí, ale tohle je prostě citová bomba na horské dráze. Dočteno, dech vyražen a já jdu směle na pokračování.

lucie.sela
30.12.2020 5 z 5

"Není to, čím se to zdá být" mi k této knize neuvěřitelně sedí. Jak snadné je zaměnit lásku se sebeláskou. Pokud se snažíme o nový začátek lží, nemůžeme čekat happy end. I přes křehký vzhled může být jádro plné intrik a manipulace. Trochu mi dělalo problém se začíst, ale pak jsem doslova hltala každou kapitolu, která nám odhaluje kousek po kousku celou skládačku :-)

hana1039
19.12.2020 4 z 5

Tak nevím, do čeho jsem se to pustila...Olivia, mrcha č. 1 - už dlouho jsem se nepotkala v knížce s něčím takovým,manipulace, závist, a to mám před sebou další dva díly! Mám takový dojem, že to bude v dalších dílech jen horší, tak se budu muset,, obrnit,, a pokračovat dál, doufám, že budu mít sílu na to, co mě ještě čeká...

Laf
12.12.2020 4 z 5

Kniha se mi líbila. Dobře a čtivě naspáno a docela rychle jsem to přečetla. Taky se mi líbilo, jak se tam střídá minulost a současnost. Teď už jsem jen zvědavá, co bude dál :)

Petriii
24.11.2020 5 z 5

Začátek jízdy Caleba, Olivie a Leah...MASAKR! :D jsem ráda že jsem si počkala než vyšli všechny tři knihy, protože představa toho čekání na další dil! To bych nedala. Všichni tu jsou blázni a skvěle to do sebe zapadá. Stránka za stránkou odsípá ,až to hezky není a furt jsem si jen říkala,ještě ne, takhle to přece nemůže skončit! Je to tak skvěle napsané, popsané, všechny ty pocity hlavní hrdinky, Fisher je vážně skvělá spisovatelka,vřele doporučuji,nudit se vážně nebudete! ;)

astra3
08.11.2020 5 z 5

Zajímavý, trochu netradiční romantický příběh. Hezky se četl. Hlavní hrdinové by sice potřebovali psychiatrickou léčbu, ale jsem zvědavá na další pokračování.

3599
27.10.2020 5 z 5

Tahle kniha je něco. Ani se nedá popsat co vše se mi honilo hlavou. Člověk tak nějak pořád čeká na happy end, ale v životě to tak být nemusí. Určitě se jedná o originální námět a zpracování.

LenRan
29.09.2020 5 z 5

Hlavní hrdinka je docela magor a její chování se mi dost příčí, ale nemohu popřít, že kniha je dobře napsaná a příběh mě zaujal. Těším se, jak to bude pokračovat.

Štítky knihy

intriky pomsta lhaní, lži ztráta paměti, amnézie milostný trojúhelník sebeláska

Autorovy další knížky

Tarryn Fisher
americká, 1983
2020  82%Láska a jiné lži
2021  69%Manželky
2020  83%Zloděj
2020  81%Past lží
2022  68%Ve špatné rodině

Kniha Láska a jiné lži je v

Právě čtených2x
Přečtených199x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených11x
Knihotéce203x
Chystám se číst177x
Chci si koupit30x
dalších seznamech3x