Pasažér z vlaku podezřelých

Pasažér z vlaku podezřelých https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45817/pasazer-z-vlaku-podezrelych-45817.jpg 5 10 2

Přidat komentář

Nofar197
16.02.2023 5 z 5

I.M.Jedlicka zpracoval skutečné kriminální případy do několika výborných knih - Lovec osamělých žen, Nehody neopatrných manželů nebo Nápadník z inkubátoru- a Pasažér z vlaku podezřelých není výjimkou. I po letech se mi vybavuje kapitola Jejich poslední noc - případ loupežné vraždy starých manželů, po jehož přečtení jsem se bála být sama doma, ale hlavně Tajemství páteční noci, které popisuje bezvysledne pátrání po motivu, a tedy bohužel i po pachateli vraždy dvacetileté dívky vracející se v noci domu ze zaměstnání.
" Nás případ však neskončil v archivu, stále se k němu vracíme, protože vrah žije mezi námi nepotrestan. Myslí si, že čas pracuje pro něj.
Většinou se takový případ podaří objasnit v poměrně krátké době. Jsou však případy, kdy se podari pachatele dopadnout až po letech. Proč by tomu tak nemělo být tady?
Ne všichni lidé řekli všechno k tragické noci či tomu, co ji předcházelo. Možná z obavy před vrahem, ale také proto, že dané věci neprikladali důležitost. Ale ona taková maličkost často hraje v případech, které kriminalisté znají, obrovskou roli. Stává se, že jediné slovo, jediný zaregistrovaný pohled, vede potom k pachateli. I po letech.
Jsme presvedceni, že kosticka, která by uzavřela naši skladanku, existuje. A snad se nalezne člověk, který nám ji podá....... "
K té vrazde mladé servírky došlo v roce 1972. Ráda bych věděla, zda se podařilo nakonec vraha najít a usvědčit.

knihomolka1197
12.03.2021 5 z 5

Další z příběhů, kde autor autenticky zpracoval skutečné krminální případy odehrávající se před půl stoletím. Skvěle napsané případy zahrnují nejen podvody, krádeže a mnohdy i úsměvné případy, kterými by se dnes nikdo nezabýval, ale také případy vražd, z nichž některé mnozí pamatují dodnes - např. případ vraždy staré ženy z bohumínského rychlíku z roku 1975...