Impérium snů

Impérium snů https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510878/bmid_imperium-snu-q3U-510878.jpg 4 14 6

Parfumerie Douglas série

< 3. díl

Hamburk, 1929. Sestry Hertha a Lucie zdědily od svých kmoter prosperující parfumerii Douglas a jsou rozhodnuté v jejich životním díle úspěšně pokračovat. Když však udeří celosvětová hospodářská krize a k moci se dostávají nacisté, musí víc než kdykoli předtím bojovat o to, aby i nadále mohly předávat světu kouzlo vůní. Jak se vedlo parfumerii Douglas v době krachu na burze i v době prosperity? Dokázalo hamburské impérium zvládnout nové výzvy?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Die Douglas-Schwestern – Die Parfümerie der Träume , 2022


více info...

Přidat komentář

Szilvia1
10.03.2024 4 z 5

Třetí díl o parfumérií Douglas je napínavější než první a druhý díl,je to pěkné zakončení série.Děj pěkně plyne,vždy se v příběhu něco dějě,ale na konec se vše vyřeší.

zdenaR
18.02.2024 3 z 5

Příjemný čtivý román, mám ráda příběhy vycházející z historických reálií.


čef
17.02.2024 4 z 5

Spoluautorka napsala mnohem lepší knihu o vzniku koncernu Dr. Oetker – Pekařky, vanilkové dny. Tato kniha o začátcích firmy krásy a vůně Douglas je pro mne přetížena mnoha postavami, a když začnete jako já posledním dílem, tak je to zmatek nad zmatek. Dočetl jsem, ale s námahou. Plusové body dávám za některé reálie z předválečné doby v Německu, ale jinak nevím, co pochválit.

Vevericka.eva
01.02.2024 5 z 5

Líbil se mi závěr série. Stejně jako v předchozích dílech oceňuji zapojení tehdejších reálií i existujících osob.

Mabie
11.01.2024 3 z 5

V této sérii čtenář nejdříve putoval po exkluzivních salónech Evropy a přes druhý díl z doby válečných reparací v Německu se nakonec posunul až těsně před začátek druhé světové války. Trilogie značně ovlivnila můj názor na samotnou parfumerii Douglas, kterou jsem považovala za "obyčejný řetězec". Pravda je, že za existencí tohoto řetězce ale bylo nesmírné úsilí několika zapálených žen.
I v tomto dílu se vše točilo okolo vůní, ale co bylo zpočátku oddechové a romantické, to se vzhledem k popisované době i k osobním vztahům změnilo. Některé osudy se zdají značně nepravděpodobné a trochu jako z červené knihovny, přesto se autoři drželi historických reálií (ostatně dokládají to v dovětku řadou citací z dobových dokumentů).
Samotná historie parfumerie Douglas je v románu ukončená těsně před začátkem druhé světové války, ale v závěru se lze dočíst o řadě konkrétních osudů i daleko za rok 1945 a sympatické bylo, že přání Herthy, Lucie a Eugenie, aby přežily Hitlerův režim a znovu se spolu shledaly, se ve skutečnosti naplnilo.

Markett
05.01.2024 5 z 5

Velmi napínavé ukončení krásné série.

Od začátku nám série krásně popisuje začátky parfumerie kterou známe i my dnes. A v tomto díle si s hrdinkami prožíváme ne zrovna lehké časy před druhou světovou válkou a jejich rodinné zvraty. Život v této době nebyl moc jednoduchý. Opravdu je škoda, že série skončila před válkou, velice by mě zajímalo, jak si parfumerie vedla během války, což nám stručně autorka shrnula v poznámce na konci.
Je mi moc líto, že série končí, všechny knížky se mi krásně četly, dej byl napínavý a zajímavý, a postavy jsem si též oblíbila, hlavně Marii a Lucii.
Věřím, že se k parfumerii jednou ráda vrátím. :)

Autorovy další knížky

2022  76%Vznik rodinného impéria
2023  75%Svět vůní
2023  74%Impérium snů

Kniha Impérium snů je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce73x
Chystám se číst34x
Chci si koupit8x
dalších seznamech3x