Vzkříšení

Vzkříšení https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36760/bmid_vzkriseni-5GH-36760.png 4 43 7

Panství série

< 2. díl

Co se s námi stane po smrti? Existuje skutečně posmrtný život? Máme duši? Existuje Bůh? Pro Michaela Gabriela leží odpovědi na tyto otázky v jiné dimenzi, v oblasti věčnosti, kde neexistuje čas, pouze čirá životní síla… čirá existence. A v naší současnosti, přesně jak bylo předpovězeno v pět set let starém mayském kodexu Popol Vuh, se narodí dva chlapci – Michaelovi synové. Bělovlasý Jacob s azurově modrýma očima, obdařený nadlidskými fyzickými schopnostmi, inteligencí a znalostí podstaty vesmíru, ví od narození, že je předurčen k větším činům. Jeho tmavovlasý bratr Immannuel se nechce hlásit ke svému genovému dědictví a touží po normálním životě. Ale ke vzkříšení jejich statečného otce a záchraně lidské rasy před věčně se opakujícím sebezničením je potřeba, aby obě dvojčata spojila svoje síly. Avšak ve stejný osudný den, kdy se narodila dvojčata, přichází na svět i další dítě. Překrásná schizofrenní Lilith, která se svým nadlidským genovým potenciálem vyrůstá vystavena odvrácené straně existence, se po temné stezce vydává přes miliony světelných let ke vzdálené Xibalbě – mayské verzi pekla. Tak začne velkolepá bitva dobra a zla… a bude odhalen konečný osud lidské rasy.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Resurrection , 2006


více info...

Přidat komentář

Merlin_CZ
08.09.2023 2 z 5

druhý díl mi přišel takový ... dost nepřehledný. pořád se to relativně dobře čte, příběh je docela fajn, jen už to sklouzlo do trošku jiné roviny.

EleonoraGordon
05.08.2020 2 z 5

Ttrochu mě zaráží, jak tu lidé píší o nedotaženém konci. Nikdo si nevšiml, že se jedná o trilogii? Třetí kniha s názvem Phobos, ještě nebyla přeložena do češtiny. A vzhledem k tomu, jak je tomu dlouho od vydání překladu 2. knihy, už ani nikdy nebude.
Není divu, konec světa podle Mayů je už troch tabu. :D A ani knihy nejsou žádné terno. Přesně jak píší ostatní, dost zmatečné. I když 2. díl byl za mě mnohem zajímavější.
Ale i tak by bylo fajn, dozvědět se jak vše dopadlo. Po skoro 900 přečtených stranách bych to celkem ocenila :D


Verdule
14.11.2019 1 z 5

Po prvním díle jsem se pustila i do druhého. Popravdě bylo chvílemi těžké to dát až do konce. Na mně to bylo zmatené, zamotané, zbytečné dějové linky.. I sám autor už se ztrácí v původním směru děje.

Ninie
25.07.2017 3 z 5

Zajímavý příběh, dá se přečíst a mayská tématika byla pro mě přitažlivá... Ale příběh je hrozně složitý, místy jsem se musela vracet a vzpomínat, co bylo v kapitolách předtím, aby mi to dávalo celkový smysl... člověk zvyklý na jednoduché příběhy tohle nepřečte a nepochopí...

nicolet7008
04.11.2016

Hodně velké zklamání. Konec byl neskutečně přitažený za vlasy.

bukiet
16.03.2013 3 z 5

Poněkud utahané dokončení předchozího románu Panství. Již bez mýtů, zato se spoustou paradoxů.

ondras666
06.02.2012 3 z 5

Po přečtení této knihy jsem byl velice zklamaný. Děj je vcelku zajímavý, kniha rozdělena do kapitol podle věku hlavních hrdinů, ale to je asi tak vše. Kniha si pohrává s koncem světa v roce 2012 a mayskou legendou Popol Vuh. Její téma zde autor rozebírá a přetváří. Kniha se čte vcelku dobře, ale konečné 3 kapitoly, kde se vlastně vše vysvětlí a ukončí, by si zasloužily možná i trochu jiný spád a možná i trochu jiný konec.
Je hezké sledovat vývoj a růst dvojčat Gabrielových, která jsou předurčena k záchraně světa. Stejně tak jako osud jejich matky, otce a Ohavnosti ve formě Lilith. Ale i přes to vše jsem čekal od knihy mnohem víc.
Doporučil bych ji fanouškům konce světa v letošním roce a nebo těm, kteří mají rádi sci-fi odehrávající se v blízké budoucnosti.