Panna Maria z lesů

Panna Maria z lesů https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22019/panna-maria-z-lesu-22019.jpg 3 20 4

Příběh mladičké Ann, dívky s trpkými životními zkušenostmi, které se jednoho dne zjeví Panna Marie, se dotýká komplikované otázky náboženství v současném světě. Celé městečko je vzhůru nohama. Ann, mladá houbařka a podle místních obyvatel i feťačka a tulačka, viděla Pannu Marii. Zjevení mladé houbařce zvěstuje potřebu nového kostela v městečku. Křehká dívka napne všechny své síly, aby přes odpor a posměch místních splnila, co Panně Marii slíbila.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Our Lady of the Forest , 2003


více info...

Přidat komentář

Rade
10.06.2018 3 z 5

Trochu mi to zprvu přišlo jako parafráze na Werfelovu Píseň o Bernadettě přenesená do USA na konci 20.století. Vizionářka Ann nápadně připomíná Bernadettu Soubirou: nedospělá nevzdělaná chudá dívka z neutěšených poměrů, Bernadetta sbírala klestí, Ann zase houby, obě trpí astmatem. I vlastní vizionářská vidění probíhala vlastně velmi podobně, včetně toho nalezení pramene…
Ve výsledku je ale vyznění úplně jiné, nakonec spíš takové okénko do života jedné chudé dřevařské vesnice a taky pohled na to, co s lidmi může udělat taková výjimečná událost, v dobrém, i špatném.
V něčem zajímavé, nijak zvlášť mě ale nezaujalo, pod kůži se mi tenhle příběh nedostal…

Dáduše
19.11.2017 3 z 5

Velice zvláštní a těžko hodnotitelný zážitek. Obdivuji, jak autor skvěle popsal prostředí a nenásilně dokázal čtenáře přenést do jiné situace. Námět byl velice zajímavý. Zdánlivě náboženské téma "zjevení" se stane nakonec jaksi lidským a odhaluje povahu postav a jemné niance osudů. Místy se přece jen příběh houpal na pomezí braku, ale i tak mi něco dal.


dark.ma93
01.09.2012

četlo se to strašně těžko. Pointa a myšlenka byla přitom zajímavá. Asi to chtělo lépe rozepsat :)

vejnar
11.01.2012 4 z 5

Příjemné překvapení:) Knížku jsem si donesl z levných knih za 12Kč a čekal jsem nějaký brak, ale zalíbila se mi! Občas trochu zbytečně nějaké to sprosté slůvko a jednoduché dialogy, ale jinak krásně a někdy dost vtipně popsané pocity, charaktery a zvraty okolo "zázračného zjevení";)

Štítky knihy

náboženství Panna Marie houbaření Pacifický severozápad

Autorovy další knížky

David Guterson
americká, 1956
2000  83%Sníh padá na cedry
2000  76%Na východ od hor
2005  65%Panna Maria z lesů

Kniha Panna Maria z lesů je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce18x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x