Panna

Panna https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240747/bmid_panna-240747.jpg 3 89 20

Ellie nikdy neviděla ve své sexuální nezkušenosti problém. Až do chvíle, kdy jí doktorka nutí test na chlamydie, protože nechce uvěřit, že je v jednadvaceti ještě pannou. Ellie si přijde divná a stydí se, že nikdy neměla žádný pořádný úlet, natož kluka. Rozhodne se tedy k činu: musí přijít o panenství ještě před státnicemi, dokud je jakžtakž s kým. Na jedné párty se jí nečekaně podaří sbalit o několik let staršího Jacka a s pomocí svých zkušenějších kamarádek kuje pikle, jak ho úspěšně svést. Mise se zdaří, avšak kromě šrámu na duši si z ní odnáší i původně záviděné chlamydie. Ellie vtipně a velmi otevřeně popisuje cestu k objevení své sexuality a všechny otázky, které se jí přitom, stejně jako každé holce, rojí v hlavě. Se svými žurnalistickými tendencemi se o nich ale nebojí psát, a tak si dokonce založí blog o vaginách, panenství, sexu a o všech těch trapných věcech, které se při něm mohou přihodit. Ten jí nakonec pomůže získat nejen vyšší sebevědomí, ale i práci svých snů.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Mladá fronta
Originální název:

Virgin , 2014


více info...

Přidat komentář

yvett239
21.11.2023 3 z 5

Od knížky jsem neměla přehnaná očekávání, chtěla jsem se pobavit. To se mi splnilo. Oceňuji otevřenost autorky v popisování trapnosituací, nicméně, jak už název i anotace napovídají, klenot s hlubokým přesahem od Panny nečekejte. Já si ale myslím, že mnohdy úplně stačí vědět, že v tom nejste samy. :)
PS: Na hitlerka si od té doby s úsměvem vzpomínám takřka pravidelně.

Jája92
11.04.2021 3 z 5

Knihu jsem přečetla ze zvědavosti a chápu ty, kteří nad ní nevěřícně kroutí hlavou, i ty které upřímně pobavila. V této knize totiž najdete obojí.
Obdivuji autorku, že se nebála popsat sebevětší trapnou chvíli, kterou si může dívka prožít. Ano, i mě v jistých pasážích nudilo stále se opakující témata, ale vcelku to bylo zábavné čtení.


Damonka12
28.10.2020 3 z 5

Vtipná oddechová kniha.

milena8281
02.10.2019 3 z 5

Vtipně napsaný příběh o trápeních jedné panny. Docela otevřená zpověď o věcech, které se stávají, a které sráží dívčí sebevědomí až na podlahu. A i když se dnes o sexu mluví podstatně více a otevřeněji než dřív, tak s některými zážitky se člověk moc nechlubí, protože se stydí. Tak tady jsou popsány trapasy v celé své kráse. A přiznejme si, každému z nás se někdy nějaký stal. Mě to pobavilo.

orangerose
16.06.2019 5 z 5

O knížce jsem si myslela že to bude nějaký brak, ale mile mne překvapila, u ní se člověk nasměje, bavila mne, každá z nás holek najde v sobě Ellie, Jack byl mega debil-já být Ellie tak ho přetrhnu jako hada :)

PerfectionistKa
16.02.2019 3 z 5

Kniha na odlehčení, často jsem se od srdce a nahlas zasmála a našla se. Mohlo to být určitě propracovanější, některé věci bych zase vypustila, ale bavila jsem se, přece to není - a nemá být - žádná vážná a na čtení náročná kniha. Přečteno za jedno odpoledne, kdy jsem potřebovala vypnout a rozhodně toho nelituju.

Přirovnávání k Bridget mi přijde ale přehnané (no dobře, přiznávám, viděla jsem jen filmy), každopádně čtenáře tím nalákají, to zas jo :-)

MouBanjerri
09.07.2018 5 z 5

To bylo tak moc skvělý! Snad ve všem jsem se našla a je to bomba! Otevřená kritika dospívání, sexuality a všeho s ní spojeného naprosto bez obalu. Přečteno během jednoho dne a rozhodně ne naposledy. Pět hvězdiček je naprosto zasloužených. Všem dívkám i ženám tuto knížku moc doporučuji. Každá z nás je totiž tak trochu Ellie Kolstakisová...

domino1701
02.08.2017 3 z 5

3 hvězdičky za originalitu a vtipné scénky. Čtení pro oddych s jednoduchým dějem. Kniha mě pobavila, ale nějak nenadchla.. Po druhé bych si ji už asi nepřečetla ;).

Aveli
14.07.2017 4 z 5

Kniha na oddechové čtení. Dost jsem se u ní zasmála, ale žádnou velkou dějovou linku od ní nečekejte. Ideální hlavně pro dívky v pubertě, aby si uvědomili, že to vše je prostě normální. Na druhou stranu i starší slečny se v knize najdou a zasmějí se.

janyska13
29.06.2017 2 z 5

Kniha na oddechové čtení, sice ne zcela ideální pro někoho, ale dalo se to a občas mě i bavila. :D

adela2230
11.06.2017 3 z 5

Na knihu jsem narazila náhodou v levných knihách, moc jsem neočekávala, i když jsem si ji možná vybrala kvůli hlášce s Bridget Jonesové. Je to taková kniha na oddych, i když nijak moc zajímavá. Ačkoliv nápad s blogem v knize není tak špatný.

La Fiera
27.05.2017 2 z 5

Čekala jsem trošku víc. Svým způsobem se mi to líbilo i nelíbilo. Každopádně podle mého až příliš mnoho času se věnuje v knize pubickému uchlupení ať už dostatku, nedostatku či úpravě.
Ale líbil se mi nápad prokládání textu jakoby články z blogu, který holky píší.
Zkrátka taková oddechovka, co příliš nenadchne.

hellena1523
04.02.2017 1 z 5

Srovnání s Bridget podle mě není na místě. Literární Deník BJ mě sice taky sice neuchvátil, ale pořád to má nějakou úroveň! Tohle bylo hloupé, po čase neskutečně nudné, dlouhé a vážně jsem se modlila, ať už je konec...Sem tam se něco vtipného objevilo, ale častěji jsem si spíš říkala, jestli to vůbec dočítat...doufala jsem, že se něco stane, ale stalo se jen to, že jsem to tedy dočetla...

Helena Lacková
25.11.2016 3 z 5

Je pravda, že na některé otázky nenajdete přimou odpověď jak to je ani v dnešni době a mladý člověk pak hodně tápe a svojí nevědomost mnohdy ukrývá pod maskou, vše znám, vše jsem prožil.
ALE autorka některé momenty v knize chtěla za každou cenu udělat humornými tak z hrdinky dělala, až velké nemehlo

dubakm
28.06.2016 1 z 5

Škoda stromů a času lidí, kteří se na knize nějakým způsobem podíleli. Jelikož mám dceru v pubertě, tak se sem-tam vrhnu na knihy pro slečny, ale tuhle dcerce rozhodně nedoporučím. Naštěstí i v YA žánru se najdou kvalitnější díla.

kanitsuj
08.06.2015 3 z 5

Oddechová knížka pro "náctileté" plná komických situací a trapných scén. Souhlasím s anotací, že je to jakási Bridget Johnsonová pro teenagery. Myslím, že z blogu, který je paralelní linií příběhu se mohlo vytěžit více vtipu. Kdyby mi bylo 12-13, byla bych z knihy nadšená!, takto jsem si ji přečetla spíše ze zvědavosti a i tak mne pobavila.

jasmína
31.05.2015 odpad!

Kniha je podle mě jen o tom, jaký druh depilace použít nejvhodněji, jak se co nejrychleji a kýmkoliv nechat odpanit.....

No nevím, co mělo znamenat přirovnání k Bridget Jones, to je hodně jiné "kafíčko počteníčko", po dlouhé době dávám knihu do odpadu, protože je to nechuťárna tak pro zastydlé puberťáky !!

Nejsem a nikdy nebudu puritánka, ale to se raději podívám na normální porno, než číst takové bláboly.

Ano nedočetla jsem, ale snažila jsem se, ale i po třiceti stranách zase na wc řešila své ochlupení.... a tak dokola se knížečka hezky opakuje .....

Gratuluju, že už nejste panny.

Ditules
23.04.2015 3 z 5

Neurazí, nenadchne. Připodobňováno k Bridget, ale ta je dle mého o něco lepší. Každopádně je tam pár momentů, u kterých si řeknete hlasitě: JAUVAJS!

Ivy
05.04.2015 5 z 5

Kniha obsahuje téměř všechny trapasy, co si představím, že se mohou stát populaci holek od puberty do 21 let. Což bylo místy neuvěřitelný, trapný ale taky zatraceně k popukání.

Bez ohledu na to zda máte ty nejhorší časy puberty a přechodu do dospělosti ještě před sebou nebo na ně jen s červenými tvářemi a protáčením očí vzpomínáte určitě se v knize najdete. Minimálně jednou mě to donutilo si oddechnout a setřit z čela pomyslný pot s pomyšlením na to, že v tom (velké ufffff....) nejsem sama.

Rozhodně připisuju body za odvážnost se kterou se spisovatelka pouštěla do popisování i těch sebetrapnějších chvíly na které normální člověk chce jen zapomenout.

Jsem ráda, že hlavní hrdinka Ellie rozhodně patřila do mojí věkové kategorie a facebookové generace, protože ano kniha by se dala přirovnat k Bridget Jonessové, ale tohle je rozhodně přijatelnější a aktuálnější pro někoho komu bohužel táhne na dvacet jako mě.

Rozhodně bych si přečetla pokračování, protože vtipných a odvážných knih jako je tahle se mi pod ruku dostalo pomálu.

Babouš
14.03.2015 1 z 5

Měl jsem to "potěšení" recenzovat knihu pro fakultní časopis. Zbytečně ukecená vulgárnější variace (kolikátá už?) na Bridget Jonesovou, v níž se nejvíc řeší téma holení vagíny a soulož. Sexuální scény či přípravy na ně jsou zde popsány zbytečně otevřeně - skutečně si autorka myslí, že to někoho v dnešní době ještě pobouří? Zajímavý je kontrast panenské Ellie a děvkózní Emmy. Hodně feministické, ženská vagína je zde vykreslována jako středobod, kolem nějž se točí celý svět.