Pan Tau a tisíc zázraků

Pan Tau a tisíc zázraků https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140411/bmid_pan-tau-a-tisic-zazraku-dGd-140411.PNG 4 50 11

PAN TAU je malý panáček s buřinkou a deštníkem, který umí splnit každé dětské přání. Ale PAN TAU je také pán s buřinkou a deštníkem, který nikdy nepromluví, ale přece rozumí dětským ( a nejen dětským ) snům a dovede je proměnit ve skutečnost. Je k nerozeznání podobný svému malému neživému dvojníkovi a umí být, jak říkají děti, chvíli malý a chvíli velký ". Ale PAN TAU je především zhmotněním snů z dětství, které v sobě po celý život nosí i mnozí dospělí. Postavička pána s buřinkou se stala díky filmovému a televiznímu seriálu režiséra Jindřicha Poláka známou a oblíbenou nejen u nás, ale i v řadě dalších zemí, filmy sklízely oficiální uznání vážných " porot, ale hlavně spontánní nadšení a ocenění těch, jimž byly určeny - mladých diváků. Jejich snům a touhám je PAN TAU zvlášť blízký a oni také dobře rozumějí jeho řeči beze slov. Nyní dostávají naši čtenáři už po čtvrté knižní podobu příběhu PANA TAU, kterou pro ně napsal autor námětu a scénáře, spisovatel Ota Hofman. Snad budou na první pohled překvapeni, PAN TAU je trochu jiný, než jako ho znají z televize nebo filmu, prožívá také jiné příběhy. Všechno začíná jako ve správné detektivce : pátráním po záhadném muži s buřinkou. A tohle detektivní pátrání provází známou postavu celou knížkou. Najde tedy o pouhý přepis filmu, ale o samostatný, poutavý a napínavý příběh. Jistě si ho přečtou rádi ti, kteří alespoň některý z řady filmů o PANU TAU viděli, ale i ti, kteří se s postavou pána s buřinkou setkávají poprvé. Knížka zaujme čtenáře hned od první stránky a věříme, že se stejným zaujetím budou číst až do konce. Mladí i ti o něco starší. PAN TAU je brzy přesvědčí, že tisíc zázraků se dá prožít i nad knížkou.... celý text

Přidat komentář

Kontryhelka
08.06.2023 5 z 5

Pan Tau byl vlastně sám o sobě takový malý zázrak pro děti vyrůstající v 80tých létech min. století. Fascinující kouzelný klobouček, sympatický nemluvný pán a jeho dobrodružství v nás zanechává krásný pocit, že ve světě kouzel a čar je přece jenom život jednodušší a svět lepší.

simca9342
14.01.2023 5 z 5

Před lety jsem četla v lázních, knihu jsem si mohla vzít i na pokoj :)
Objevila jsem jak kouzlo příběhu tak později i filmu s panem Ottou Šimánkem v hlavní roli, který před více než třiceti lety zemřel. V několika filmech ztvárnil nezapomenutelné role, které zůstanou v dospělých a dětských divácích, i když už herec nežije.
Příběh plný magie , ale hlavně vyplněných dětských přání a s nimi spojené trapasy v několika rodinách , která má na svědomí pán s kloboukem indisponovaný hlasem mě vtáhl do děje a já za pár dní knihu nerada vracela zpět do poličky.


Corso
17.02.2022 3 z 5

Pan Tau ...pribehy akoze nic moc, a ta jeho podivnost... bolo v tom nieco az zvratene :) Elegan, tajomny, nemy. Brrrr. Triky s jeho zmensenou babkovou postavickou vsak boli nezabudnutelne. V noci som sa bal, ci mi nebeha pod postelou taky maly Tau. Asi som to len ja bral tak hororovo, vacsina deti sa na seriali a filmoch skvele bavila ...ak sa nepletiem, uz pred normalizacnymi rokmi az do osemdesiatok.

los
02.07.2020 1 z 5

mne příběh vůbec nezaujal, nerozumím mu

Knihomolka506
15.04.2020 5 z 5

Zfilmovaný příběh pro děti o loutce s kouzelnou buřinkou, která splní dětem jejich nejtajnější přání

topi80
28.05.2018 2 z 5

Musím se přiznat, že mě čtení této knihy moc nebavilo. Pátrání mě nechávalo naprosto chladným a vyzobával jsem jenom příhody pana Tau.

Pavelpi
30.01.2014 3 z 5

Já jsem panu Tau nikdy nepřišel moc na chuť asi proto,že jsem ho neznal z dětství.Moje děti taky nijak moc nebavil,takže proto jen tři hvězdičky.

Marčullkas
27.01.2014 5 z 5

naše oblíbená dětská kniha, která nás pobaví i dnes!

tyzik.cejka
22.04.2013 odpad!

ahoj lidi jak je pan Tau je super panáček vidím ho rád malého i velkého ale vetší je přece jenom lepší ale zas jako malého si ho člověk dá do kapsy jako veliký by se asi do kapsy nevešel to bych ho tam musel opravdu hodně rvát nebo bych musel mít obr kapsu to bych to udělal takhle naměřil bych si ho pak bych si to napsal do notýsku letěl bych ke švadleně a ukázal bych jí ti veliké kapsy ona by si to taky namalovala a i kdyby trvalo třeba 3 roky nebo bych za to dobu musel projet třeba 70 vlaky stálo by to za to pak bych šel ke švadleně ta by mi je dala a já bych si tam dal pana Tau a ten by se mnou byl klidně i v kině nebo divadle já bych ho z té kapsy vyndal on by se usmál řekl by Bimbo nebo Tau a sundal by buřinku a sedl by si už na sedačku. proč tohle píšu lehké vysvětlení chápu že někdo si říká co ten chlap píše to je snad blázen to je fakt blázen tady má lidem něco doporučit a ne tady řikat že je hroznej šikula a že by všechno vyřešil ne to lidi fakt ne ale já bych si Taua kakt dal do kapsy tak já 2 a 3 sérii mam rád ale bohužel ke mě nikdy 1 série nepřišla tak hezky v dobrém což vysvětluje i tato kniha NUDNÉ doporočuju jenom milovníkům první série ahoj lidi

Mikiem
09.02.2012 5 z 5

Super to bylo ta kniha i film:o)

Arvis
28.01.2012 5 z 5

kdo by neznal pana Tau z televize? děti si někdy rády i počtou, proto přichází i tato knížka s fotkama ze seriálu :)

Štítky knihy

zfilmováno zfilmováno – TV seriál

Autorovy další knížky

Ota Hofman
česká, 1928 - 1989
1987  66%Útěk
2009  77%Chobotnice z Čertovky
1998  80%Lucie, postrach ulice
2008  83%Návštěvníci
1990  78%Pan Tau a tisíc zázraků

Kniha Pan Tau a tisíc zázraků je v

Právě čtených2x
Přečtených77x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce69x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x