Paměti okultisty

Paměti okultisty https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502746/mid_pameti-okultisty-n52-502746.jpg 4 19 4

Autorův vlastní životopis, týkající se ovšem pouze odborné - tedy okultní a mystické - stránky jeho činnosti. Zahrnuje vzpomínky na mnohé osobnosti - G. Meyrink, J. Zeyer, J. Vrchlického aj. Tato kniha se stala zdrojem mnoha badatelů v historii okultní scény (M. Nakonečný, J. Sanitrák, J. Scheufler aj.)

Přidat komentář

micha-ella
15.01.2021 2 z 5

Knihovny zavřené, jsem nucena číst staré knížky a většinou mě nebaví. Tato je o spiritismu, okultismu, mystice a veškerém transcendentálnu, o záhadách a tajemstvích neviditelného světa. Je to lákavé a máte na výběr - buď tomu všemu věřit, nebo si pomyslet něco podobného, jako autorův lékař a co autor zmiňuje takto: ,,Lékař prohlásil, že jsou to praobyčejné halucinace, chorobné fantazie a bručel něco o hysterii, tázal se, nejsem-li alkoholik...

ZaS
15.11.2020 4 z 5

Kromě historických informací je kniha důležitá i popisem autorova rozvoje v duchovní oblasti. Ačkoliv jasně píše, že zájemci o tento typ informací najdou podrobné rady v jeho dalších knihách, i tak je tu řečeno mnoho zajímavého.


vlkcz
15.03.2020 4 z 5

Zajímavý pohled na okultismus v Čechách. Respektive začátek jeho moderní historie od přímého účastníka.

Ikkju
23.08.2019

Parádní čtení, směs hororu, esoteriky a příběhů ze specifické společnosti. Netuším, jestli věci fungují tak, jak je autor popisuje, ale při čtení jsem si s tím vůbec nelámal hlavu, a jen si to užíval.

Potěšily mě zmínky o událostech, o kterých se zmiňují jiní autoři (Meyrink, Doyle, Randolph), korespondence s osobnostmi světové esoteriky i třeba na rovinu vyřčené výtky proti jiným proudům (spritismus, teosofie).