Les zbloudilých

Les zbloudilých https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92000/les-zbloudilych-92000.gif 4 81 5

Oksa Pollocková série

< 2. díl >

Každý už dobře ví, že Oksa Pollocková není žádná obyčejná holka. Život Vyvolené, budoucí královny Edéfie, nabírá nové nečekané obrátky. Přestože Vílí muž definitivně zatočil s úhlavním nepřítelem všech Prchlíků, Orthonem McGrawem, zdá se, že Zlo se jen tak nevzdá. Okse a jejím blízkým do života zasáhne nečekaná událost: Gusta jednoho rána zmizí! Prchlíci brzy pochopí, že to nebude jen tak. Oksa nachází v Gustově mobilním telefonu fotografii, kterou pořídil těsně předtím, než... Než ho do sebe vtáhl zakletý obraz, v němž je uvězněna Zoeina babička Vzpomněnka, která ale před nedávnem tragicky zemřela. Celá situace se komplikuje a Prchlíci nakonec musí vytvořit skupinu, která se vydá do uřknutého obrazu, aby vysvobodila Gustu i Zoeinu babičku. A Oksa samozřejmě nezůstane doma! Podaří se Prchlíkům projít všemi zkouškami, porazit Zloduchy a osvobodit své přátele? Rozhodně to nebude jednoduchý úkol a jejich dobrodružství se neobejde bez ztrát. ... celý text

Dobrodružné Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Jota
Originální název:

La forêt des égarés


více info...

Přidat komentář

any333
17.04.2018 5 z 5

Tak tohle bylo něco. Tenhle díl jsem přečetla v rekordním čase a myslím, že je pro mě oblíbenější než první. Sice se mi tu nesplnilo přání o podívání do Edéfie - nebo ne alespoň tak úplně - , ale zato byla plná Tugduala. Já prostě takovéhle typy postav zbožňuji a když měli ještě s Gustou na sebe blbé kecy, musela jsem se smát. A i když se ani téhle série nevyhnul milostný trojúhelník, tady mi ani tak nevadí. Jen jsem docela zvědavá, jak se někdy v budoucnu rozhodne samotná Oksa.
Co se týče děje, líbila se mi ta nová tajemství vyplouvající na povrch a také děj, který se neodehrával u nás, takže se stalo víc závratnějšíchh dobrodržství než v prvním díle a taky jsme se dozvěděli o nových magických zlepšovačích. Zároveň tu však byl na odlehčenou i pohled od Dragomíry a od Orthonovy neteře z minulého dílu, která neměla lehké rozhodování.
Autorky využily rozmanitost dějových linek a když je propletly dohromady, vzniknul celý příběh, od jehož konce mi už zbývá pouhý jeden díl. Po dočtení jsem si hledala o sérii informace a je mi docela líto, že v češtině vyšla už jen trojka a zbytek ne. Přijde mi to škoda, už kvůli Tugdualovi.

DracoMalfoy
25.02.2017 5 z 5

Srdcovka, Oksa je jedna z mých neoblíbenějších knih.


Jolilinka
03.11.2014 3 z 5

Na to, jak je tahle kniha slavná, a vzhledem k tomu, že se má prý i zfilmovat, bych čekala MNOHEM víc. Ne že by se mi Oksin příběh nelíbil, je to příjemné a ne úplně nejnudnější čtení, ale na to stát se tak slavnou knihou to ani V NEJMENŠÍM nemá. Je to fajn jako příjemná oddychovka, ale ne jako slavná a po celém světě čtená kniha. A připadá mi napsaná jako pro malé děti. Luštěnky, Foldingoti, Vzducholeť, Granulkomet... Připadám si jako v mateřské školce. Jako cílovou skupinu bych spíš uvedla děti do sedmi, osmi let, ale rozhodně ne lidi věku, kterým je tato kniha určena. Těch kouzel je tam až moc a také styl psaní je až moc dětský. Jinak příjemné čtení.

Adele02
23.05.2013 5 z 5

Úplně báječná kniha, Tugdual mně úplně okouzlil, ale Gusty je mi líto...

Marika Vanova
29.04.2013 5 z 5

Druhý díl o Okse je stejně bezvadný jako první. Jsem zvědavá, jek to bude dál, jdu do třetího a doporučuji...

Štítky knihy

francouzská literatura

Autoři knihy

Cendrine Wolf
francouzská
Anne Plichota
francouzská, 1968

Kniha Les zbloudilých je v

Právě čtených1x
Přečtených163x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených8x
Knihotéce39x
Chystám se číst16x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x