Oheň a plamen

Oheň a plamen https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328258/bmid_ohen-a-plamen-dj8-328258.jpg 4 164 35

Oko za oko série

< 2. díl >

Lillia, Kat a Mary to měly dokonale promyšlené. Do detailu tajně naplánovaly, jak se pomstít těm, kteří jim ublížili. Ale nakonec to neproběhlo tak, jak zamýšlely. Ani zdaleka ne. A nyní se zdá, že je po všem, a všechny musí předstírat, jako kdyby se nic nestalo, jako kdyby jejich tajný spolek nikdy neexistoval. Ale jde to jen těžko, když se Reeve a Rennie chovají k ostatním ještě hůř než předtím. Mary si po událostech na plese uvědomila, že s ní je něco doopravdy špatně. A že jestli nedokáže ovládnout svůj hněv, ublíží někomu mnohem víc než Reevovi. Oko za oko, zub za zub – plamen pomsty už se rozhořel a holky to nenechají jen tak. Rozhodnou se připravit další pomstu a tentokrát mnohem účinnější!... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Fire with Fire , 2013


více info...

Přidat komentář

michaela5515
20.07.2023 3 z 5

Lillia mě furt baví. Taky mě baví střídání kapitol z různých pohledů. Následky činů holek jsou katastrofální a mají dopad na všechny zúčastněné.

Noshelfcontrol
11.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Tento styl psaní mi opravdu vyhovuje. Krátké kapitoly vyprávěné v ich-formě. Knížka pak neskutečně ubíhá. Doslova jsem ji hltala a byť stále nepatřím mezi zrovna rychlé čtenáře, tohle byla moje asi nejrychleji přečtená bichlička. Oheň a plamen už byl lehce dramatičtější oproti prvnímu dílu. Méně úsměvný. Už šlo takzvaně do tuhého.

Lilia se nám v tomto díle dost rozvinula. Jsem ráda, že jsme se konečně dozvěděli, co se jí přihodilo. A i když jsem to tak nějak tušila, nebylo příjemné to číst. Všichni říkají jak si právě Lilii po tomto díle hodně oblíbily. Já ji mám také ráda, ale občas mě s něčím dost štvala. Převážně s tím, jak se chová k Alexovi. Ví, že k němu nic necítí a stejně ho nechává v naději. A také, že se Rennie nedokázala tak dlouho postavit.

Kat bohužel nedostala v tomto díle tolik prostoru, přišla mi taková lehce upozaděná. Ale zase chápu, že se hlavní zápletka točila kolem Lilie. Jen bych Kat přála nějakou větší dějovou linku. Mám ji asi nejraději.
Pat je celkem sympaťák, jen by se občas mohl chovat víc jako bratr a míň jako pitomec :D

Mary ... co k tomu říct. Šokovalo mě to. I přes to, že jsem to tak nějak tušila celou poslední čtvrtinu knihy. A moc mě to mrzí. Asi s ní až moc soucítím. Samozřejmě mi taky vadilo to její naivní chování a to šmírování. Říkala jsem si, sakra holka máš přece navíc. Ale pak vám to všechno stejně začne dávat smysl...

Co se týče vedlejších postav Rennie a Reeva ... Rennie by mi bylo opravdu líto. Kéž by se jen celou knihu nechovala k Lilii jako p**a, pak by mě ten závěr zasáhl více...
Nemám ráda, když se holka takhle ponižuje kvůli klukovi, vždyť to za to vůbec nestojí! A navíc kvůli klukovi jako Reeve, který svojí lhostejnost k ostatním lidem vůbec neskrývá. Jinak by to mohla být i celkem fajn postava ...

Reeva pořád nemám ráda, můj názor se změnil snad jen o trošičku. Nemám ráda tenhle typ kluka. Chová se jak největší frajer a drsňák a pak najednou ukáže, jak je vlastně citlivý. Fajn. Tohle ještě beru. Ale to, jak se občas choval k Lilii (a teď nemyslím, když se snažil aby žárlila), vykašle se na ní bez omluvy a pak je druhý den ještě naštvaný, že ona neskáče jak on píská? Já nevím jestli ho kdy začnu mít ráda...


No nic, jdu se vrhnout na třetí díl, i když mi bude smutno až tuto sérii dočtu, protože mě setsakra baví:D


P.S. znáte to, když píšete recenzi na knihu, třeba i půl hodiny se snažíte vyplodit něco smysluplného a ono se vám to pak smaže? Velice nepříjemné :D


Butterfly340
18.09.2022 4 z 5

(SPOILER) Tak tohle mě hodně bavilo, vážně. Je to ještě čtivější než první díl, avšak některý věci mi v knize nesedly a... Well, přestože mě to doopravdy bavilo číst, tak se nejde tvářit, že všechno je perfektní. Proto dávám o hvězdu míň.

SPOILER

V první řadě bych chtěla říct, že jediná, která si mou podporu udržela, je Lillia. Vyklubala se z ní fajn holka, která si dokáže poradit a která má prostě styl.

Kat mě místy štvala. Chtěla, aby Lillia sbalila Reeva, přičemž jí vůbec nedošlo, jak to může skončit. Neustále do toho Lil tlačila a na konci jí ještě vyčetla, že si dovolila do Reeva skutečně zamilovat. Dost hnusný.
Co kdyby se radši snažila pomoct svý kámošce z metalshopu, nebo co to je za obchod? Na tu se vykašlala.

Mary a celý to "podivno" kolem ní mě vážně iritovalo. Už v prvním díle mi připadala jako naivka, kterou teda zůstala i teď. Já chápu, že to asi v životě neměla snadný, ale chová se hrozně. To, jak šmíruje...
A na konci knihy jí dojde to, co průměrný čtenář věděl už o 200 stránek dřív, tedy to, že je duch.
Prostě, tuhle dějovou linku si autorky mohly odpustit.

Musím říct, že nejzajímavější na celý knize byl vztah Lil a Reeva.

KONEC SPOILERU

První díl byl vcelku vtipnej, tady už jsem se nezasmála snad ani jednou. To mě trochu mrzelo. Přeci jen, Oko za oko je bylo takový odlehčenější. U Ohně a plamene už se nebylo čemu smát.

Každopádně, prostřední díly série bývají obvykle nejslabší. To se tady myslím nestalo. Takže jsem zvědavá, jak to bude pokračovat.

_Brunetka_
21.07.2022 4 z 5

Tahle knížka mě vážně bavila i napodruhé. Jak už jsem psala, tyhle autorky prostě umí. Opět tu byl nějaký malinký rozjezd,ale ten si myslím,že jsem vnímala hlavně proto,že jsem knížku četla podruhé. Ale jinak? Tohle snad bylo ještě čtivější než první díl! Stránky mi letěly pod rukama a ani nevím jak, jsem tuhle menší cihličku přečetla za 4 dny. Prostě tyhle autorky s ich-formou, krátkými kapitolami a třemi různými pohledy postav válí. Mám pocit, že by nic nevědoucí čtenáře měli informovat o tom,jaká může na čtení jejich knih vzniknout závislost. Taky tu opět máme mnou velmi opěvované prostředí střední školy. Nově se nám tu objevuje romantická linka, s kterou kdekdo nemusí souhlasit a doufat,že se brzo něčím pokazí,ale já? Já z toho vyloženě uchcávala blahem! Tenhle pár se mi k sobě neskutečně hodil a já si zamilovala další postavu! Asi chápete,proč tu tuhle postavu nemůžu zmínit,ale co říct můžu je to,že jsem si Kat s Lilií už stoprocentně zamilovala! To samé platí o Lintym a jako vedlejší postava (vlastně ani nevím čím?) mě neskutečně bral Pat – starší bratr Kat. Naopak postavou,která už mě trošilinku začala štvát je Mary. A to hlavně proto,jak je nenasytná jisté věci. Ale pořád se to s přimhouřenýma očima dalo pochopit a dávat. Co se mi však na téhle knížce nelíbilo (uvědomuju si,že o tomhle je), tak byla ta pomsta. Přišlo mi to vážně dost kruté a nevím,jaký příklad si z toho může vzít někdo mladší,co to čte. Takhle to správně totiž není,navzdory tomu,že to z téhle knížky znít spravedlivě může. Člověk by měl umět odpouštět,přenést se přes určité věci a nemstít se ostatním ještě horším způsobem,než co mu udělali oni. Jinak konec byl hodně překvapivý a mně osobně napoprvé vyrazil dech.

knihomolkaMist
28.05.2022 4 z 5

Mám takový pocit, že tahle série se začíná dost zvrtávat. Co se to děje? Vůbec to nestíhám sledovat, ale prostě nemůžu přestat číst! To bylo dokonalé!

Fortuna7
26.05.2022 4 z 5

Já teda musím říct, že kniha je to trochu slabší než 1. díl, ale stejně mě to hodně bavilo. Za mě občas upadal děj a potřebovala bych tam trošičku víc akce, jako je v 1. díle. Chtěla bych ale pochválit to, jak se postupně rozkrývá dějová linka Mary. Už jsem neskutečně zvědavá na poslední díl.

orangerose
17.11.2021 5 z 5

Pěkně nabitá akcí, pěkně zamotané pomsty, uz těším na 3 díl, už beru do ruky a jdu ho číst :D

kvetinkovedny
27.04.2021 5 z 5

(SPOILER) Tato knížka mě naprosto pohltila. Nemohla jsem si odložit. Neřekla bych úplně, že je lepší než první díl, ale jak Oko za oko připravilo scénu a seznámilo nás s postavami, Oheň a plamen to doopravdy rozjíždí. Zápletka Kat mě moc nebrala, ale Lillia a její „vztah“ s Reevem, to bylo něco pro mě. Nejdříve jsem sice, jak už jsem zmínila výše, fandila Alexovi, ale Reeve mi přirostl k srdci ještě více.

Druhý díl série se nesl v trochu jiném duchu než díl předchozí. Už od počátku jsem věděla, že „něco na té Mary je“ (už jsem četla Perfekcionistky a Ostrov lhářů, už jsem připravená na to, že se knížky budou snažit mě ošidit), ale věřím, že kdo není tak ostražitý jako já, čekalo na něj jedno velké překvapení. V tomto díle si už naplno uvědomíte, že nepůjde jen o teenage holky, které se snaží pomstít.

Konec byl šokující, ale když se nad tím zamyslím, byla bych možná raději, kdyby takový nebyl.

katerina7986
07.11.2020 2 z 5

(SPOILER) Upřímně bylo to docela dobrý, ale ten konec s nadpřirozenem se mi vůbec nelíbil. Podle mě to zkazilo celou knížku

Sixtinka144
03.06.2020 5 z 5

Tak tohle byla bomba! Jakože jo, první díl předčil mé očekávání, ale tohle? Bylo to ještě čtivější než Oko za oko, zamilovala jsem se do toho příběhu, musela jsem pořád číst dál, abych se dozvěděla, co se s kým stane. Jasně, spousta postav mě tady štvala a chtěla jsem je zabít ( všichni po tom, co dočtou druhý díl- :D), ale nehorázně mě to bavilo. Taky se tady podle mě víc odráží ten nevinný " Lara Jean" styl, který mám tak ráda. Občas jsem si říkala, že tyhle dva musí skončit spolu, pořád jsem v to doufala, úplně to k tomu směřovalo a BUM :D Všechno je jinak. Ten konec mě docela překvapil, i když bych byla radši, kdyby se v té knize nic takového (magického) neodehrávalo. Jinak za mě rozhodně ano! Tohle je podle mě nejlepší díl celé trilogie :)

blackoutzuzi
11.05.2020 5 z 5

Druhý díl trilogie od geniální Jenny Han! Kdybych měla tento díl porovnat s prvním dílem, tak musím uznat, že za mě je Oheň a plamen mnohem lepší než Oko za oko. Tlustší a lepší :) Více akce, méně zla, více překvapivých momentů. Tak, jak jsem v prvním díle trochu postrádala tu sladkou Jenny Han z Všem klukům, které jsem milovala, zde jsem ji opět našla.

Horselen
10.11.2019 5 z 5

Já si nemůžu pomoct, ty dějové linky se mi prostě pořád pletou. Bylo to sice lepší než v prvním díle, ale ne o tolik. I když to je hlavně můj problém.
Knize se nedá upřít, že je opravdu čtivá a vaši pozornost udrží i přes ty méně zábavné části. Bohužel mi vůbec nesedlo to nadpřirozeno kolem Mary, podle mě se to do středoškolského příběhu nehodí.
Drsný konec knihu povznesl na úplně jinou úroveň. Jsem zvědavá na poslední díl.

Kacennnka
04.11.2019 4 z 5

Jednička byla top, ale trochu mě zamrzelo, kam to směřuje. Ale Jenny Han.

Sariklen
28.08.2019 5 z 5

Tak tohle bylo něco. Když jsem četla závěr knihy, měla jsem údivem a šokem otevřenou pusu. Šokovat autorky vážně umí, a gradovat taky. V knize bylo hodně nečekaných momentů, ale ten závěr... Nemůžu se dočkat pokračování, posledního dílu. První díl byl takový nic moc, ale pořád ušel, zato tento je mnohem víc. Více děje, více myšlenek, více propracované postavy, více gradace.

adellk28
20.05.2019 4 z 5

Tak tohle bylo úžasný. Bylo to o hodně lepší než první díl a četlo se to velice lehce. Ten konec mě úplně dostal a nechápala jsem, co se děje. Hned se vrhnu do posledního dílu a doufám, že bude taky tak super. Pokud vás zklamal 1. díl, tak dejte ještě jednu šanci této knize a sami uvidíte.

silvinka12
22.04.2019 5 z 5

Druhý díl se mi líbil o hodně víc než ten první. Postavy byly více vykresleny a už jsem se v nich tolik neztrácela. Nejvíce se mi líbily kapitoly z pohledu Lillie, naopak ale nevím, co si mám myslet o Mary. Mary je hodně podivná a moc mi to nadpřirozeno spojené s ní k téhle knize nesedí. A Kat je prostě fajn holka, klidně tam mohli být více kapitoly z jejího pohledu Kniha se velice dobře četla a přečtenou jsem ji měla prakticky za jeden jediný den (těch cca 8% z knihy, co jsem přečetla předešlý den můžete zanedbat :D) A konec mě úplně dostal, autorky teda dokážou šokovat. Jsem hrozně zvědavá na pokracovaní, jak se to všechno bude vyvíjet dál.

ivedoo
27.01.2019 5 z 5

Úžasná kniha, nemám slov, měla jsem ji ihned zakončenou, konec 2. dílu mě velmi šokoval, ale dobře. Mám velice ráda tuto knižní autorky, knihy jsou odpočinkové, zábavné, napínavé a taky romantické :D... a troška mystery :D

Nikkaa
21.10.2018 4 z 5

Druhý díl, člověk už předpokládá co se bude dít,jen mě trošku odrazuje to nadpřirozeno...ale uvidíme jaké bude zakončení série...

lucygreen
05.09.2018 5 z 5

U téhle knihy mě ani nenapadlo, že mě bude bavit ještě víc, něž první díl, kterému jsem taky dala pět hvězdiček. Prostě pokud jste četli první díl, tak tento si musíte přečíst také, abyste o nic nepřišli! Milovala jsem hlavně Liliiny kapitoly, kde to bylo plné zvratů. Hodně bych to tady vyspoilerovala, tak jen napíšu, že mě nejvíce bavily scény v plaveckém bazénu... :). Dala bych více hvězdiček než pět, kdyby to šlo :D.

KaileyBlot
02.08.2018 5 z 5

V tomto díle mě nejvíc bavily kapitoly z pohledu Lillie. Byly nejzajímavější a přijde mi, že celkem stěžejní pro celou knihu. Momentálně jsem trošku zmatená ohledně Mary. A Kat je prostě Kat, to je největší drsňačka lomeno pohohářka. Ale celkově to bylo opět mega čtivé, vždycky jsem se začetla a neviděla a neslyšela. Moc mě baví styl, jakým je kniha napsaná, no a ten konec byl epickej a vůbec tomu nerozumím a ani nedokážu popsat jak jsem z toho nadšená a zděšená zároveň. Neskutečně se těším na poslední díl (a taky se ho maličko bojím... Ne víc se těším).