Oko času

Oko času https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18950/oko-casu-18950.jpg 4 71 4

Odysea času série

1. díl >

Knížka, jenž vyšla v roce 2005 ve spolupráci s Stephenem Baxterem. Je částečně podobná původní Vesmírné odysei, ale jak autor sám uvádí ,,...nemá s ní nic společného". Rozvíjí se zde příběh Země, která je zkontaktováná mimozemskou civilizací. Ta Zemi rozdělí na různá časová období, díky tomu se zde objeví na jedné straně vojsko Alexandra Makedonského a na druhé angličané z 19. století. Všechny tyto změny vychází ze starověkého Babylónu, kam se také všichni lidé a vojska vydají aby zjistili co se stane. Jenže kromě touhy po zjištění pravdy je zde i touha po moci...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Time´s Eye , 2003


více info...

Přidat komentář

Luigi1
15.11.2023 3 z 5

Tento díl se nějak nepoved

Predator3313
19.10.2018 5 z 5

Kniha zaujme především velmi originálním nápadem. Co se stane, když se vezme kousek z každé důležité etapy vývoje lidstva, a dá se to všechno dohromady?
Je to sepsáno celkem chytlavě, dobrá kombinace příběhu a snahy pochopit a vysvětlit, co, jak a proč se stalo. Sice není vše úplně vysvětleno, ale je tam náznak. Předpokládám, že v dalších dílech série se dozvím víc.
Na Clarka je to až podezdřele málo zamotané do vědeckých pojmů. Komu tohle u jeho psaní vadí, tady může být klidný.


jirka.h23
01.08.2014 4 z 5

Já naopak hodnotím tento díl jako nejlepší ze série:-) Druhý díl se příliš zabýval Sluncem a fyzikou a obsahoval málo příběhu a děje, třetí je takové rozuzlení. Je to opravdu zajímavá knížka. Co se bude dít pokud vedle sebe do takového "postapokalyptického" světa postavíte Alexandra Velikého, Čingischána s jejich hordy, lidi ze Sojuzu, neandrtálce, přežívající Chicago a další fragmenty lidské civilizace? Kdo a proč tyto světy propojil? Dokáže se lidstvo ve své dimenzi vetřelcům ubránit?

Neo1tex
07.09.2011 4 z 5

velmi pěkně postavený příběh, kde se kombinuje dávná historie s blízkou budoucností. Osobně tento první díl ze tří hodnotím jako slabší. Druhý díl mě zaujal víc. Ale ten je na zcela jiné téma a oslím můstkem mezi nimi je v podstatě pouze přítomnost Prvorozených.

Autoři knihy

Arthur Charles Clarke
britská, 1917 - 2008
Stephen Baxter
britská, 1957